DOJ underblåser rashat

Amerikanska justitiedepartementet har avslöjats betala för en rapvideo där det uppmanas att mörda poliser, för att erhålla rättvisa för svarta som skjutits av poliser. Den lokala organisationen Bronx Defenders har fått minst $1,5 miljoner i bidrag från DOJ och dessutom fått $40 miljoner från staden New York. BD har varit pådrivande och åtminstone delvis finansiär av videon.

Som bekant sköts nyligen två poliser ihjäl i sin patrullbil av en svart man, som hämnd för de uppmärksammade dödsfallen där poliser dödad svarta män.

Andy Ramirez, ordförande för en av de övergripande polisorganisationerna, vi kan kalla dem fackliga organisationer, förklarar att hela inriktningen för poliserna ändrades när Obama blev president och Eric Holder blev justitieminister. Båda är som bekant svarta. Från den stunden skulle allt polisarbete inriktas på att finna ett rasistiskt motiv riktat mot svarta bakom alla brott.

Obama har inte låtit rättsväsendet jobba förutsättningslöst och sammanställa fakta. Gång på gång har Obama och Holder föregripit utredningarnas resultat genom uttalanden som pekar på rasism. Ett agerande som i alla rättsstater betraktas som olagligt. I verkligheten minskar år för år antalet personer som dödas av poliser. En uppgift jag sett är att årets siffra ser ut att bli ännu lägre än tidigare år. Hittar tyvärr inte länken när jag behöver den.

Antal personer dödade av poliser (i USA), enligt Wikipedia:

2013  320
2012  400
2011  404
2010  400
2009  497

Hemsidan motherjones, en vänstersida som bland ägnas åt klimatalarmism och åt att beskylla poliser för rasdiskriminering mot svarta, presenterar denna graf över situationen i New York city.

NY police shootings

Om New York är representativt för hela landet har polisen, med ledning av vilka grupper som skjuter mot polisen, anledning att iaktta extra stor försiktighet i mötet med svarta. Helt enkelt för att säkerställa den egna säkerheten. En obehaglig sanning, men det vore ännu obehagligare att förtiga den.

Visst finns i bakgrunden en historisk orättvisa. Många av de svarta i USA kom inte dit frivilligt, de är ättlingar till afrikanska slavar. Därmed har de inte den amerikanska drömmen med sig i familjebagaget. Många har lärt sig efterhand och klarar sig bra. Andra är kvar i den beroendementalitet som slaveriet fordrade. Detta beteende har forstatt fostrats av vänsterpolitiker, vita som svarta. Det är offersyndromet och kravet att någon annan ska ordna tillvaron som är dessa bedragares credo.

När dessa offersvarta ser sig passerade på den sociala skalan av nykomlingar från andra kulturer svider det naturligtvis i självkänslan. Latinos, asiater, judar och andra minoriteter, studerar, arbetar och gör affärer för att förverkliga sin version av den amerikanska drömmen. Men de offersvarta hålls kvar i fattigdom och beroende av sina egna och de självutnämnda företrädarna. Jag förstår att det är en besk medicin, men räddningen ligger i att lära sig göra som de andra framgångsrika amerikanerna. Det gäller att göra sig av med de rådgivare och företrädare som förespråkar offerrollen. Och sluta skjuta på polisen.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på DOJ underblåser rashat

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Detta med de amerikanska “svarta” och deras offerproblem är nog just ett problem unikt för USA..
  Varför kan man fråga sig.
  Kanske för att rasismen är ett utpräglat amerikanskt fenomen.
  Från början…
  De afrikaner man träffat närmare tycks inte alls ha detta problem.
  Inte heller sydamerikaner… Trots att det också har slavbakgrund.
  (Om man resonerar utifrån Dick Harrisson så harvi alla slavbakgrund. Slaveriet har varit globalt…)

  • mats skriver:

   Jo, slaveri har följt mänskligheten ända in i detta årtusende. Genom historien har det funnits i alla länder och drabbat alla raser. Visst fanns det en gång en religiös övertygelse i Nya Världen att svarta från Afrika inte var människor av samma värde. Detta trodde jag försvunnit för länge sedan. Det kanske det har, men känslan sitter kvar hos de svarta, klistras fast av dem som lever på att hålla rasåtskillnaden vid liv.

   Sedan visar det sig att den finns även på annat håll. Obamas kritik av Nordkorea för att de hackat Sony, fick koreanerna att svara att de inte lyssnar på en apa som kallar sig president.
   Det finns även andra tecken på att nästa rasistiska förtryck som kommer att sprida sig över världen kommer från Asien, med asiater som överordnade.

  • robert skriver:

   Jodå, man har samma sorts problem i Sydamerika. Det får inte lika mycket uppmärksamhet som i USA men det är i grunden detsamma. Femhundra års historia kommer man inte undan så lätt.

   /robert

 2. Jaha, är Eric Holder svart? Jag uppfattade honom mer som latino.

  • mats skriver:

   Ja, det där med vad som är svart eller inte är ju också kapitel för sig. I USA räcker det med att man har lite lätt för att bli solbrun så räknas man som svart.
   Det vill säga om man har exempelvis 1/16 afrikanskt påbrå så räknas man som svart. De vita 15/16 räknas inte. Skumt.
   Holder ser väl nordafrikansk ut, Egypten tex.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är något helgalet när socialisterna år 2015 med hjälp av media kan parasitera på “rasism” för att tillskansa sig de övriga medborgarskapets “medkänsla”.
  Det har ju drabbat oss inte minst här i riket! Löfven är kanske inte den värste därvidlag men “sexpacksalliansen” lever i förtvivlans dödsryckningar för att suga ut den sista droppen av empati för stackars invandrare. Hatbrott som begås främlingar emellan vågar varken poliser eller politiker röra vid än mindre ha synpunkter på. Men svensken, han ligger illa till!

Kommentarer är stängda.