Finska flickor

De svenska journalisterna förundras över det finska valet. Med självgoda svenska och välindoktrinerade ögon betrakas ett grannland och vår tidagare östra hälft förvånat. Feminismen är ingen viktig fråga i Finland. De finska kvinnorna anser att de är självständiga och kan fatta sina egna beslut. Det är för övrigt samma slutsats som jag drog på 70-talet när jag träffade finska kvinnor i Norrbotten.

Men de svenska journalisterna förfäras över att de finska kvinnorna inte deltar i det kollektiva projektet att bräcka männen. Kvinnor har sämre representation i finska partistyrelser och bolagsstyrelser än de svenska kvinnorna i Sverige. Ändå säger den finska kvinnan att hon gör sina egna prioriteringar och är nöjd med dem, på individuell basis. Att de inte skäms!

I danska Snaphanen kunde man här om dagen läsa att Sverige är landet utan ledare och en stor del av skulden läggs på den svenska feminismen, som tagit makten och sedan förslösat det svenska kulturarvet. Det var väl en snyting i solarpexus på våra feminister? Danska kvinnor är även de, som jag uppfattat dem, mycket självständiga varelser som gör sina egna val.

Men åter till finska valet. Det andra häpnadsväckande med valet är att varken segrande finska centerpartiet eller tvåan, sannfinnländarna, gör någon hemlighet av att de vill prioritera det finska. Har de inte heller på detta område någon skam i kroppen? Att prioritera det egna folket och det egna landet är ju rasistiskt, fattar de inte det?

För det kan väl inte vara så illa att det är svenska politiker och svensk media som inte fattat?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Finska flickor

 1. Jan Suhr skriver:

  Här är andra utomstående syner på det svenska vansinnet, det börjar bli dags att flytta till söderhavet.

  http://www.breitbart.com/national-security/2015/04/20/self-loathing-sweden-should-only-welcome-persecuted-immigrants-not-the-persecuting/

 2. matsjangdal skriver:

  Ja, jag kommenterade på engelska, men sparade inte innan jag skickade. Ungefär så här.

  Svenska socialister, socialdemokrater, har styrt Sverige nästan oavbrutet sedan 1933 och lyckats lura i svenska folket att vi klarade oss undan nazismen (nationalsocialismen) och andra världskriget tack vare att vi hade en inhemsk nationalistisk socialism i socialdemokratin.
  Det var den socialismen som beseglade Sveriges öde som korporativ stat 1933, i nazistisk anda.
  Det var den socialismen som stod på frihetens sida när vi under nästan hela kriget sålde stål till nazityskland och lät dem transportera trupp fritt genom Sverige.
  Det var den socialismen som stod för den ärorika baltutlämningen efter kriget.
  Det var den socialismen som med Alva Myrdal som banerförare lät införa massteriliseringar av undermåligt genetiskt material för att förädla den svenska folkstammen, i nazistisk anda. En verksamhet som pågick ända in på 70-talet.
  Det var dessa socialister som med glädje bidrog till inrättandet av det första statliga (och ett av de få statliga som faktiskt skapades) rasbiologiska institutet 1922, i nazistisk anda.

  Det skorrar illa när dessa socialister beskyller andra för nazism och rasism.

Kommentarer är stängda.