Lattjolajbanlådan i politiken

Barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter gjorde stor nytta för att väcka barns nyfikenhet på läsning och räkning. Men där fanns också baksidor som aldrig blivit analyserade. Eva Remaeus var en uttalad kommunist och i programmen tilläts hon oftast göra den avslutande och giltiga tolkningen av rätt eller fel.

Bakom ansatsen att fem myror är fler än fyra elefanter, döljer sig också majoritetens diktatur. Att majoriteten har rätt att bestämma allt, enbart i kraft av sin numerär.

Med Brasses lattjolajbanlåda infördes också, möjligen omedvetet även för de deltagande, tanken att det är rätt att mobba ut den som är avvikande. Tre hör ihop, en ska bort. När de generationer som vuxit upp med Fem myror nu översvämmar sociala medier tillhör det mönstret att mobba ut någon som upplevs inte hör ihop med de andra. Lattjolajbanlådan och majoritetens diktatur går igen.

Det är fel på alla medborgare, i synnerhet på deras barn. De som är feta är för feta och får dåliga betyg i skolan, liksom pojkarna. Andra är för magra och har ätstörningar. De som rör sig för mycket diagnosticeras med ADHD. De som rör sig för lite måste aktiveras. Flickor är det synd om. Alla måste behandlas av experter som antas kunna avhjälpa alla brister.

När myndigheter och domstolar slirar på sanningen och förhållandet till lagen, kallar man det för ett utflöde av tillämpning. Det är staten och kollektivet som tillåts ett utflöde av sin ”rätt”. För den enskilde gäller det motsatta. Dennes rätt förutsätts tåla ett ”inflöde” av kollektiv självsvåldighet.

I konsekvens med denna mobbing håller politikeretablissemanget på att avsiktligt byta ut befolkningen i det egna landet. Varför det? Duger inte originalet längre? Den humanitära stormakten håller på att förvandlas till en demokratisk dvärg.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Lattjolajbanlådan i politiken

 1. B-J Bjurling skriver:

  Håller inte med. Sett till sin samtid måste väl ändå ”5 myror…” betraktas som något av det bästa och minst vänstervridna i barnutbudet. Och att det skulle finnas något samband mellan Eva eller lattjolajbanlådan och de 2010-talsproblem du pekar på är rent befängt långsökt. Då finns det värre saker att peka på. ”Miljöhjältarna” med Heidi Andersson, t.ex.

  • mats skriver:

   ”Befängt”, till och med. Du får tycka det. Själv ser jag ett mönster, inbillat eller verkligt, i utbildningen i att finna metoder för mobbing och utfrysning av precis vem som helst och mer specifikt den man ogillar.
   Jag är lite för gammal för att ha koll på TVs barnprogram. Minns inte att det fanns några när jag var barn och när de kom var jag inte barn längre. Fem myror gick dock inte att missa.
   Miljöhjältarna har jag helt missat. Heidi Anderssons och Björn Ferrys vänsteråsikter gör de ju ingen hemlighet av. Att hon var städslad av SVT som vänsterpropagandist visste jag inte. Armbrytning kanske är hennes grej mer än politisk analys.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Sedan när har den enskilde svenske medborgaren bättre rätt än det socialistiska förbrytar och kuppmakarkollektivet? Hjälp till med att avslöja socialistdiktaturen som har störtat Sverige i avgrunden!

   • Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

    Sedan när har den enskilde svenske medborgaren bättre rätt än det socialistiska förbrytar och kuppmakarkollektivet?
    Klockrent håller helt med…..

Kommentarer är stängda.