Anslagstavlan

SVT har allt mer, och ganska tydligt sedan Hanna Stjärne tog över, blivit storebrors anslagstavla. Där programinnehållet inte längre är deskriptivt, ger en beskrivande bild av verkligheten. Det är numera preskriptivt, normativt, talar om för oss hur vi ska uppfatta verkligheten. De talar om för oss undersåtar vad vi ska tycka, hur vi ska tycka, när vi ska tycka.

“Mello” är nationens frälsning. Vänsterkritiken av mors dag som ett kommersiellt jippo, vilket det är, har fått ge vika för hyllningen av mors dag av feministiska skäl. Alla kändisar som i lyriska ordalag beskriver sin egen mor och uppmanar oss att göra detsamma med våra mödrar, ger bara ett patetiskt intryck.

Allt väder är klimat och då i synnerhet klimathot. Alla naturfenomen är klimathot. Människan är ett problem. Vår civilisation är ett problem, när den inte är kulturvänster.

Allt ifrågasättande av folkhemmet, socialismen, den starka staten, den offentliga godheten, måste bekämpas och till varje pris misstänkliggöras som revisionism eller, ja, osvenskt och SD-influerat!

Jag orkar snart inte se på det ens för att kritisera eländet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Anslagstavlan

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Hur strypa den utplundrade pengaströmmen till detta monster?

 2. Jan Suhr skriver:

  Låt bli att betala licensen.

  Via nätet kan man få nyheter från andra länder som är klart mer intressanta och informativa.
  Jag använder FilmOn.com för att se brittisk TV, även om BBC är som SVT till viss del är deras nyhetsprogram klart bättre. Och många andra program är även de bättre. Med Chromecast-pinne och FilmOn-appen kan man se det på sin TV.

  Varje söndagkväll på bästa tid sänds Countryfile som är ett natur och lantbruksprogram, finns ingen motsvarighet i Sverige vad jag vet. Mycket intressant och underhållande.
  http://www.bbc.co.uk/programmes/b006t0bv

 3. Niklas skriver:

  Det bästa vore ju om SVT omvandlades till betalkanaler. De som vill se eländet kan ju då betala för det.

  Själv slängde jag ut dumburken för 20 år sedan.

Kommentarer inaktiverade.