Klimatnonsens når ny botten

Jag trodde inte att man med bibehållen fattning kunde säga vilka dumheter som helst om klimathotet. Men nu har USAs utrikesminister John Kerry nått ett nytt lågvattenvmärke för en internationell politiker.

Han påstår, enligt Tea Party New Network, att uppmaningen att bekämpa klimatförändringarna finns redan i Första Mosebok. Eftersom dessa texter är gemensamma för alla abrahamitiska religioner borde de kunde användas för att förena muslimer och kristna i kampen mot klimatförändringarna.

Samtidigt går hans chef, President Obama ut och hävdar att klimatförändringarna är verkliga, oomtvistliga och innebär ett direkt hot Jordens alla länder. Mot USA innebär det dessutom ett militärt hot. Bevisen för att förhåller sig så utelämnas dock. Inte heller redovisas någon logisk kedja av resonemang för hur klimatförändringar innebär ett militärt hot.

SVT återger givetvis tacksamt presidentens domedagsprofetior.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen. Bokmärk permalänken.

13 svar på Klimatnonsens når ny botten

 1. Åke Sundström skriver:

  Idiotiskt, visst, men botten? Jo, kanske när det gäller “internationella politiker”, men jag håller en slant på att den unika svenska gå-före-doktrinen representerar ett betydligt högre mått att dårskap. Inte minst därför att den omfattas inte bara av politiker (som går att ursäkta med att allt handlar om makt) utan också av en forskarkår som skamlöst springer politiska ärenden eller ibland är precis så okunniga som deras utsagor ger sken av.

 2. Ulf Hellbacken skriver:

  Jag blev själv lika förvånad över Obamas mycket kategoriska ställningstagande i klimatfrågan, som det rapporterades om i TV-nyheterna. Mot bakgrund av de obekräftade teorier om människans delaktighet i klimatförändringarna, borde krävas att nyansen i denna fråga från världens mäktigaste ledare skulle vara mera hovsam. Obama är utan tvivel en ärligt välmenande person med goda sociala gåvor som mera passar in i en skollärares framtoning. Men han borde inte vara ledare för världens mäktigaste land.

  Nåväl, det jäser i leden också utanför Sverige i klimatfrågan. Den danska nättidningen “Den Korte Avis” publicerar idag utdrag från en bok “Kejsarens gröna kläder”, av författaren Jens Robdrup, som tar upp klimatfrågan och appellerar till att “Den gröna ideologin måste vika för det sunda förnuftet”. Med undertiteln “En appel till vårt sunda förnuft om förhållandet mellan naturen, samhället och människan”, uppmanar boken till ett uppror från gräsrötterna, där bland vanliga människor det sunda förnuftet fortfarande finns. Ett uppror mot den härskande opinionsbildande klassen, som har gjort den gröna revolutionen till statsideologi med Al Gore som påve, Connie Hedegård som översteprästinna och olika klimatministrar till inpiskare samt medierna, kommentatorer och opinionsbildare till ideologins förkunnare.

  Läs vidare i nedanstående länk:

  http://denkorteavis.dk/2015/den-gronne-ideologi-ma-vige-for-den-sunde-fornuft/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20150521_Den%20dødsensfarlige%20DONG-sag%20gør%20det%20håbløst%20at%20udskrive%20valg%20nu.%2021.maj%202015&utm_campaign=Den%20dødsensfarlige%20DONG-sag%20gør%20det%20håbløst%20at%20udskrive%20valg%20nu.%2021.maj%202015

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Jamen du som är en så stor Amerikavän kan väl inte bli förvånad över detta…
  Det är ju en självklar kommentar av Kerry…
  Vad skall han annars säga?

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Mr. Obama är nog vår tids absolut bästa exempel på en äkta “sock puppet”. Han saknar helt förmåga att tänka självständigt utan är ett lydigt redskap för bakgrundsfigurer som familjen Emanuel, Soros, Sanders, Axelrod m.fl. mönstret med rasism och jämlikhet praktiseras till omåttlighet även om de flesta amerikanare börjar genomskåda bluffen med den vit/svarta presidenten.
  Vänta bara tills duktiga personer som Peter Schweizer m.fl. avslöjat spelet och teatern runt Obama. Bäva månde världen!

 5. dolf skriver:

  Var återgav SVT Obamas uttalande om militärt hot?

   • dolf skriver:

    Inte för att jag vill vara motvalls, men han sa inte (i alla fall inte i klippet som visades) att klimatförändringarna utgjorde ett militärt hot, han sa att de skulle påverka hur militären försvarar landet. En ganska stor skillnad enligt min mening. Men det sagt, jag tycker det var fan så obehagligt ändå. Jag är, för att vara ärlig, rädd för den mannen (eller rättare sagt för dem som styr honom, men skit samma).

    • mats skriver:

     Du får tänka på hur det är avsett att uppfattas.
     När USAs president säger att klimatförändringen kommer att innebära militär utmaning, eller en utmaning för militären, då menar han att det ska uppfattas som ett hot mot supermaktens militära makt. Hotet i sig är inte i första hand militärt, men konsekvenserna av en klimatförändring kan få militära följder.
     Detta är känsliga saker i USA med mycket prestige i självbilden av den militära makten. Hela uttalandet är en desperat uppmaning att få hela folket att rätta in sig i klimathotarledet.

     • dolf skriver:

      Som sagt, jag tycker uttalandet är djupt obehagligt, vicket som. Men ponera för argumentet att klimathotet och alla undergångsscenarier vore verkliga och inte bara ett hjärnspöke, då vore det knappast fel att säga att det skulle “impact our military ability to defend our country” eller vad det nu var han faktiskt sa, eftersom orkaner och översvämningar till exempel påverkar flott och flygbaser osv osv.
      Jag reagerade bara för att uttalandet att klimatet skulle vara ett militärt hot (vilket han alltså inte sa) vore mentalt efterblivet, på samma nivå som när Bush kläckte ur sig någonting om att engelska dög för honom eftersom det dög för Jesus, medan “impact our military ability”, hur fel det än må vara, åtminstone är logiskt konsekvent med premissen att det finns ett klimathot.

Kommentarer inaktiverade.