Kulturmaffian

Jag råkade höra Björn Wiman (kulturchef på DN) i SVTs kulturpanel säga att god konst kräver den starka socialdemokratiska statens trygghet. Först då, i den trygga famnen, kan konstnärerna fantisera och skapa fritt.

Fritt tolkat och citerat av mig. Hur kan en kulturmäniska vara så blind? Inte skapade Homeros, Shakespere, Michelangelo, daVinci, Rembrandt, Mozart, Beethoven eller någon av de andra stora konstnärerna i en miljö av “socialdemokratisk trygghet”.

Vilka stora svenska konstnärer går förlorade just på grund av den kvävande “tryggheten” i den socialdemokratiska famnen? Det enda denna kulturelit orkar med är att vara politiskt korrekta, tycka lika om allt de ser och fördöma allt och alla som inte tycker lika.

Tack, den tryggheten kan jag klara mig utan!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Kulturmaffian

 1. Tyrone Waerner skriver:

  Du har helt rätt,det är en “Följa John” mentalitet som styr Sverige och värden idag..När det gäller kulturen idag i Sverige är den totalt ute. De är nollor som går på ett led. De har slutat tänka. Eller är det bidragen de får som är det viktiga? Jag tror så.Vi ser ju även det när det gäller klimatet,här får man som forskare massor av bidrag med att gå på FN:s linje.sjukt. Har vi haft en kallare Maj månad tidigare? Det var en annan sak.Nej kultureliten borde frysas ute.

  • Rutger skriver:

   1992 var det en lång och kall vår, en kall maj månad. Det blev en blomning av maskrosor och vitsippor som jag aldrig sett tidigare eller senare. En blomning som sträckte sig in i juni månad. Jättefint. Men mannaminnet är kort.

   • mats skriver:

    Jag har också noterat den gynnsamma våren för maskrosorna. Kommer inte ihåg att det var så 1992. Men det var troligen det året jag skrev följande lilla dikt. Tyckte kallvår’n ville aldrig ta slut.

    Kallvår
    Jorden ligger bar
    i ljusa vackra dar
    när solen lyser klar.
    Våren väntar
    men på vilket svar?

    Som en romance
    som mist sin stance.
    Friaren värderande sin chance.
    Får jag månne ja
    eller ett stockholmskt vaba?

    • rutger skriver:

     Oväntat att en kall vår får en egen dikt. Visst är det mycket blommor vilket ser fint ut men samtidigt är det lite nektar fick jag höra från en biodlare. Hon ville ha varmare väder för sina bin.

 2. Ulf Hellbacken skriver:

  Jamen det ligger helt i linje med den trygghetsnarkomani, som så träffande avhandlas i David Eberhardts bok, “I trygghetsnarkomanernas land”.

  • Tyrone Waerner skriver:

   Ja,du har helt rätt,varför är vi svenskar sådana.jag kan inte tänka mig att dessa människor som kommer hit är på samma sätt.Är det S och kultureliten som gjort oss sådana? Just att få oss att sluta tänka. Jag har läst boken och det är ruggigt för oss svenskar att se varåt det barkar. Tänk den dag när tryggheten är borta,och det är den snart.Vi är ju inte som fransmännen vi accepterar nog vad som än händer. Ju nu ser jag inget ljus i tunneln..

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Så sköts den svenska “kulturen” och den leder Hanna Stärne SVT tillsammans med Anna Karin Celsing, ne Eliasson, med utplundrade skattepengar bl. a.

  Hämtat ur Fria Tider

  Statlig raskvotering kan vara olaglig

  Den vänsterradikala organisationen Rättviseförmedlingen har fått tre miljoner kronor i statliga bidrag för att ta fram en “rättviseräknare”. Det rör sig om ett digitalt verktyg som ska kartlägga vilka personer som syns i medierna utifrån etnicitet och kön.

  Samtidigt genomför statliga SVT en storsatsning på att kvotera in fler icke-vita bland sina medarbetare. SVT:s vd Hanna Stjärne förklarade nyligen att hon tänker fokusera på “mångfalden i rekryteringen”.

  Men de statliga satsningarna på att kartlägga anställda efter etnicitet och hudfärg kan vara olagliga, enligt Centrum för rättvisa. Den ideella stiftelsens chef Clarence Crafoord skriver i en debattartikel att samtliga personer som ingår i den typen av kartläggning måste ge sitt uttryckliga samtycke och ha möjlighet att avstå.

  “Det gäller också att tydligt ange syftet med undersökningen för att individen ska kunna ta ställning till sin egen medverkan. Annars riskerar kartläggningen att kränka enskilda människors rätt till personlig integritet – en rätt som skyddas i både Europakonventionen och den svenska grundlagen”, skriver Crafoord på SVT Opinion.

  Dessutom kan kartläggningen strida mot personuppgiftslagen (PuL), enligt vilken det är förbjudet att behandla personuppgifter som avslöjar etniskt ursprung. Enligt diskrimineringslagen är det även förbjudet att vid rekrytering beakta en sökandes etniska bakgrund, konstaterar Clarence Crafoord.

Kommentarer inaktiverade.