Påvlig klimatutpressning

Någon som har märkt att SVT och andra media pressat på hårt med klimathotet i ett antal inslag de senaste veckorna? Inte utan anledning naturligtvis. Frankrike håller tillsammans med hela EU och Norge 6-8 maj en förövning till COP 21, som ska hållas i Paris på senhösten. Gissa om Åsa Romson och andra svenska alarmister är på plats och uppskattar ”stödet” hemifrån!

Nu gäller det att piska upp stämningar, och knyta upp länder till klimatavtal. Alla som ansluter sig med avtal får applåder. Nu är det de extremt stora utsläppsländerna Andorra, Gabon och Liechtenstein som sagt sig villiga att skriva på. Kina har lämnat uppmuntrande besked, men inget konkret. Det är nog bäst att räkna fingrarna efter det handslaget.

Australien, Japan, Kanada och Ryssland ses annars som de stora motståndarna som vägrar skriva på. Alarmisterna hävdar att det är av politiska skäl och inte vetenskapliga. Ska de säga, som om igen drar fram de (icke) sjunkande i öarna i Maldiverna som exempel på klimatförändringskonsekvenser.

Dessutom har man lyckats lura i Den Heliga Stolen att klimathotet är människans hot mot Guds skapelse och att det därför vore omoraliskt att inte försöka stoppa klimatförändringen. En av medförfattarna till den påvliga bullan är en i klimatalarmistiska sammanhang icke okänd, men väl ökänd, Joachim Schellnhuber vid Potsdam institute. Andra ”prominenta” medförfattare till bullan är P.J. Crutzen, M.J. Molina, vilka tillsammans med Schellnhuber producerat klimatalarmistiska texter förr.

Schellnhuber är flitig gäst hos FNs Ban Ki Moon och UNFCCCs Christiana Figueres. Inte är det Guds verk påven utför i dessa personers sällskap. Texten är lögnaktig från första raden.

This century is on course to witness unprecedented environmental changes. In particular, the projected climate changes or, more appropriately, climate disruptions, when coupled with on- going massive species extinctions and the destruction of ecosystems, will doubtless leave their indelible marks on both humanity and nature.

Sedan fortsätter det med enbart skrämselpropaganda.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Påvlig klimatutpressning

 1. Rutger skriver:

  IPCC sammanställer forskning om klimatetet vilket finns i den tekniska delen. En sammanfattning av allt detta finns i SPM (Summery for Policy Makers). Denna sammanställning görs av politiska representanter för regeringarna. Det sägs om denna att ”Negotiations occur over wording to ensure accuracy, balance, clarity of message, and relevance to understanding and policy.”

  SPM är tänkt att läsas av beslutsfattare på olika nivåer. I den tekniska delen redovisar IPCC att stormar/extremväder i tropikerna kommer att ligga på samma nivå eller minska. På våra breddgrader kommer stormarna troligtvis att minska med några procent skriver de. I alla våra elevers läroböcker sägs det att stormar och extremväder ska öka. I SPM finns inte denna viktiga iaktagelse med om att stormar inte ska öka. Varför unviks detta när SPM ska innehålla viktig info till alla beslutsfattare? I föreningen ”Grävande Journalister” finns det vad jag förstår ett par hundra journalister. Alla är väl inte lika grävande men vad gör resten. Här är en sak som de borde gräva i.

  Varför ska våra beslutsfattare undanhållas denna viktiga information? Vem/vilka ligger bakom detta beslut?

  • mats skriver:

   Att väsentlig fakta utelämnas från SPM kan inte vara annat än avsiktligt. Glöm inte IPCCs politiska uppdrag, inte något vetenskapligt uppdrag, att finna bevis för att människans utsläpp av CO2 bringar en katastrof. Samt att förhandlingarna vid såväl slutjusteringarna i IPCCs olika ”Assessment Reports”, som vid COP förhandlingarna sköts av politiker. Vetenskapen är bortkopplad, eller i bästa fall reducerad till ett ornament på klimathotsmonumentets piedestal.

   Se för övrigt Anders Rydéns och B-J Bjurlings mycket informativa kommentarsutbyte i https://www.frihetsportalen.se/2015/05/nar-kungar-faller/#comments
   om hur Sverige stått i centrum för miljö/klimat-svindeln i världen.

Kommentarer är stängda.