EPA belönar sina egna misstag

Heartland Institute har analyserat EPAs uppträdande när de släppte ut spillvatten från Gold King gruvan i Colorado. Gruvan har varit stängt sedan 1923 och läckaget har varit litet och förutsägbart. Cement Creek, det vattendrag som först tog emot utsläppet var redan utdömt som dricksvattenkälla innan gruvbrytning startade i området vid mitten av 1800-talet. Det omgivande berget innehåller helt enkelt så mycket av dessa ämnen att det lakas ur naturligt i en mängd som gör vattnet otjänligt.

EPA har i flera år sökt budgetmedel, det vill säga skattepengar, för att åtgärda de mer än 50.000 övergivna gruvorna i området. Hittills har ingen regering ens rört i frågan. Men nu kanske de blir tvungna, EPA får som de vill. Redan talas det om en nödvändig budget på 1,5 miljarder dollar, utan ens en antydan om när jobbet kan vara slutfört. Allt detta får HI och många andra att undra om EPAs ”olyckshändelse” var ett planerat misstag, för att tillskansa sig en ennorm budgetförstärkning.

Med tanke på hur den svenska miljömyndigheten tolkar lagen, hittar på tolkningar och föreslår skärpningar, nya lagar etcetera, får man känslan av att även här pågår en kamp för att tillskansa sig makt och kontroll över medborgarna. Den stora frågan är om de gör det på eget initiativ eller om de gör det på uppdrag av politiker som inte vågar skylta med hur de medverkar till rättstatens förfall?

Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på EPA belönar sina egna misstag

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns många organisationer i Sverige som sköter den detaljen. Sveriges Naturskyddsförening är väl den mest ökända. Den dränker 1000tals Mälardalsbönder. Fiffigt inpackat i det s.k. Slussenprojektet i Stockholm.

 2. Niklas skriver:

  Får mig osökt att tänka på den undervattenverksamhet som inträffade hösten 2014 lagom till att statsbudgeten för år 2015 skulle presenteras. Den undervattenverksamheten var ju minst sagt vältajmad för försvarets del…

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Jag hörde en historia om vargen som troligen är en hundhybrid. En som påstod det blev ålagd att ta tillbaka påståendet, men vägrade. Då kom det ut folk från Länsstyrelsen och besiktigade personens djurhållning…
  Hmm…
  Sanningshalten vet jag inget om, men bara det att ryktet går är illa nog.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Det blir intressant när någon vågar att tala om hur Obama med EPA’s hjälp förvandlat California Central Valley til ”the Obama Desert Valley”. Hur mycket vatten har EPA tömt från de 34 största reservoarerna rakt ut i Stilla Oceanen och vilka umbäranden det kostar befolkningen.
  Förlusterna är förmodligen astronomiska!

Kommentarer är stängda.