Djärva beslut

Europarådets förre president, Herman van Rompuy, har gjort ett uttalande om flyktingkrisen i Europa. Han hävdar att EU inte fattar djärva eller kraftfulla beslut förrän de “står inför en avgrund, med ryggen mot väggen och kniven på strupen”.

Det är kanske inte de bästa förutsättningarna för att fatta riktigt bra beslut. Men det kan förklara en del om den kritik som riktats mot att EU till synes inte haft någon plan alls för att hantera de växande problemen i Mellanöstern.

Det säger indirekt också en del om alla de beslut fattar utan att vara pressat av yttre omständigheter. Dessa beslut, som vattendirektivet, jordbrukspolitiken, energipolitiken, art- och habitatdirektivet med mera, är av undermålig kvalitet. Det är något vi är många som ansett länge nu.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Djärva beslut

 1. Givet….
  Ansvaret ligger ju alltid på “Någon Annan”…

 2. Niklas says:

  Apropå djärva EU-finansieringsbeslut… http://www.lantbruk.com/skog/kurs-i-att-stoppa-avverkningar-far-kritik och http://skogsforum.se/viewtopic.php?f=1&t=23739

  Man tar sig för pannan. Det var inte därför jag röstade för EU…

 3. Niklas says:

  Vad som känns märkligast, är nog ändå att Studiefrämjandet gör reklam för kursen. Trots allt är ju C och LRF viktiga intressenter i Studiefrämjandet.

 4. Samuel af Ugglas says:

  Det är 1460 dagar mellan två valdagar under vilken period socialisterna har chansen att håna ordet demokrati och stjäla medborgarnas egendom. Märkliga odds om man säger så.

 5. Upprörd fastighetsägare med mark och skog says:

  “Det lönar sig på sikt”, säger Stefan Löfven!

  Det är bara den lilla detaljen, att på sikt finns inte Sverige som suverän nation kvar. Landet ägs då av EU, EUs investeringsbank och medborgare från främmande länder styr vårt tidigare land…

Comments are closed.