Medielogik

SVT ägnar en dag, igår, åt flyktingfrågan i världen och Europa. De går som katten runt het gröt, vägrar diskutera de verkliga sakfrågorna. Istället rättfärdigar de sitt beslut att visa bilder på ett drunknat barn, något som de normalt inte gör. Men egentligen publicerar media bilden för att andra media redan publicerat bilden och nu måste resten av branschen följa med och publicera, så att alla läsare och tittare får se vad alla talar om. Det blir till och med så att alla måste se bilden och med uppfostrande kommentarer tillsägas vad de ska tänka.

Det hela går ut på att klargöra för svenska folket att den okontrollerade invandringen till Sverige måste fortsätta och gärna öka. De erkänner att SD får ökat väljarstöd, men säger att det är lågutbildade äldre män på landsbygden som låtit sig luras. Unga välutbildade unga kvinnor i storstäderna vet bättre. Hur fördomsfull kan journalistik egentligen bli utan att tappa ansiktet?

Media erkänner inget ansvar för att vår politik varit undermålig i flera år. Inget ansvar för att folket och beslutsfattarna lurats av journalisternas blödande hjärtan. Man har ingen analys av hur omhuldandet av våra regler för flyktingmottagning ses som en öppen inbjudan. Ingen analys över vilket ansvar flyktingarnas hemländer har. Ingen analys av vad de nationer som styr FN och har vapenmakten i världen har för ansvar att få slut på konflikterna. Ingen analys av hur illa religion överordnad världsligt styre ställer till det också för de troende. Ingen analys av hur de mängder med tomhänta människor som kommer hit, utan vår värdegrund, kommer att påverka vår demokrati så att den inte kommer att stå att känna igen om bara några år.

Detta gör media för att dölja att de haft fel agenda i årtionden. Dölja att deras rättfärdighet och fördomsfrihet är något av det största självbedrägeriet vi sett på mången god dag.

Samtidigt förnyas debatten om svenskt medlemskap i NATO. Men vad är vitsen med att gå med i NATO om vi samtidigt bjuder in alla människor från länder som inte är medlemmar i NATO och aldrig kommer att bli det, att komma hit under föregivande av flyktingstatus och vara garanterade fullt medborgarskap?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen. Bokmärk permalänken.

18 svar på Medielogik

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Är det världsregeringens slutliga ockupation av Europa vi ser slutföras med hjälp av nyttiga idioter i Sveriges riksdag och regering på uppdrag av Sveriges massmediamoguler när det gäller Sverige.
  Islamiska staten i ohelig allians med någon förefaller utföra projektet. Var häckar dirigenterna?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   STASI agenturen SR/SVT är väl kanske bara redskapet men det är väl där man kan börja leta.

 2. Jan Suhr skriver:

  Den där bilden på barnet i vattenbrynet är ju talande och tydlig. Men det blir hyckleri just runt detta.

  Det dör tusentals barn varje dag i världen på grund av sjukdomar, undernäring och krig, orsaker som i de flesta fall är enkla att åtgärda om viljan funnits. Till exempel GreenPeace’s sabotage mot GMO-grödan Golden Rice som ger A-vitamin till riset som annars är fattigt på detta vitamin. Bara av A-vitaminbrist lär några 100000 dö varje år.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Anstiftarna (vilka dom nu är?) har lyckats i sin målsättning att orsaka kaos i omgivningen.
  Det funnes skäl i att utröna vilka som tjänar på ”andras olycka” och eliminera dess makt att verka.

  • mats skriver:

   Det där är en verklig knäckfråga. En inteckning i Guldspaden är vikt för den grävande journalist som avslöjar detta.

 4. Thomas Gunnarson skriver:

  Man kan ju dra in presstödet och använda det till hjälpen…
  Det drabbar väl ingen fattig, om jag fattat rätt…

 5. Niklas skriver:

  Då SD ständigt får nya rekordsiffror i opinionsundersökningar, så vill väl journalister (som ju mestadels röstar på Mp och V) väcka opinion för ökad flyktingmottagning och invandring i Sverige. För skulle det verkligen bli samma upphaussade nyhetsrapporterande om SD harvat på 5-6% i opinionsmätningarna? Skulle knappast tro det.

 6. robert skriver:

  Ni som inte vill se bilder på döda bebisar kan väl blunda?

  Det har fungerat bra hitintills eller?

  • mats skriver:

   Om du inte förstår vår kritik mot medias cyniska utnyttjande av människors olycka kanske det är dags att du öppnar ögonen!

  • Per skriver:

   Är 3 åringen det första barnet som drunknat på sin resa till ett mer europeiskt liv?

   Hur många barn har dödats på de mest bestialiska sätt i de aktuella konfliktområdena bara det senaste året utan att media visat något större intresse?

   Så vilka har blundat egentligen, och varför denna plötsliga mediacirkus över en i sak djupt tragisk händelse men i övrigt, tyvärr, en vardagshändelse idag 2015

   Och i fallet med 3 åringen, vem bär skulden för att denne drunknade?

   SD och deras ”inhumana” flyktingpolitik?

   De 2 senaste svenska regeringarna med Miljöpartiet och Annie Lööf i spetsen som signalerar allt åt alla, speciellt syrier, och får 100000 tals att riskera livet i undermåliga och överlastade ”båtar” över medelhavet?

   Personer som ofta inte ens kommer från något av de aktuella konfliktområdena utan från säkra plaster där de ofta redan har UT, men vill ha ett ännu bättre liv i Sverige eller Tyskland.

   Ett sätt att verkligen öka på antalet döda i medelhavet är att öppna gränserna än mer, eller göra som Australien som idag har nära 0 drunknade i sin flyktingstatistik, och stänga de illegala vägarna in i Europa.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Innan man drar lite för hastiga slutsatser kanske Berits blog kan hjälpa lite: http://everykindapeople.blogspot.se/2015/09/massforstorelsevapen.html

 8. Anders Rydén skriver:

  Man kan fråga sig var gränsen går mellan flykting och bosättare.
  Kan det vara så att man är en en flykting om man accepterar första bästa plats där man får mat och skydd?
  En bosättare när man vill ha mer än så, samt en vilja att inte återvända?

 9. pelle 3 skriver:

  Riktigt bra blogg mats

Kommentarer är stängda.