Obegriplig flyktingpolitik

Jag tror inte att de människor som nu söker sig till Europa är elaka människor. Tror inte att de har illasinnade avsikter med att ta sig hit. Självklart finns det i denna grupp, precis som bland våra egna, en och annan som inte har rent mjöl i påsen. Men de måste man kunna hantera på invandringsmyndigheten och i värsta fall senare inom rättsväsendet. Jag tror inte ens att det är särskilt många av SDs politiker som anser att de som kommer är elaka människor.

De elaka människorna är väl de som jagar iväg dem? Förutom frågorna om varför alla dessa människor inte kan rätta till förhållandena hemmavid, finns frågan varför våra ledare inte säger att det första kravet måste ställas på de ledare i dessa länder som inte försvarar rättsstaten och mänskliga rättigheter där?

Jo, jag har emellanåt hört hummanden om att villkoren inte är så bra och borde åtgärdas. Men mer än så blir det sällan eller aldrig. Vården om handelsförbindelserna verkar väga tyngre. Men när man sätter ner foten, som Sveriges regering och vägrar sälja vissa saker till Saudi Arabien, är det då de trycker på knappen och jagar iväg ett lass migranter? Eller är det Ryssland som ska ha skulden som vanligt? Att det blir reaktioner när man gör som USA och godtyckligt invaderar ett land som Irak, det kan man förstå. Men kan det inte finnas några mellanlägen som ger verkan? Om det gjorts allvarliga ansträngningar att lösa dessa frågor diplomatiskt är det dags att redovisa vem, vad och varför det inte lyckats!

I alla händelser måste man få diskutera invandringens inverkan på våra länder utan att bli stämplad som rasist eller hjärtlös. Några som kan göra det utan att bli stämplade är sådana som invandrat hit, exempelvis Alice Teodorescu och bröderna Sanandaji, men då brukar de få kritik för att de är för mycket höger.

I sin rapport om det icke-ovanliga skandinavien, som handlar om våra välfärdssystem, beskriver Nima Sanandaji att speciellt Sverige är särskilt dåligt ämnat att ta emot flyktingar och invandrare, av flera skäl. Vi har höga trösklar för att komma in på arbetsmarknaden. Något som även svenska ungdomar eller personer med någon form av funktionshinder vittnar om. Vår arbetsmarknad är rigid och hårt styrd av kollektivavtal. Det är svårt att skilja anställda från ett företag om de inte passar för arbetsuppgiften. Rekrytering sker därför i hög grad på kontakter och referenser, något som nyanlända saknar. Dessutom kräver de flesta jobb i Sverige idag en utbildningsnivå som de nyanlända sällan har. De som har sådan utbildningsnivå söker sig till andra länder, där betalningen för sådan utbildning är högre än i Sverige. Sammantaget menar Nima Sanandaji att integration och assimilering löper stor risk att utebli. Med permanent utanförskap, som även ärvs till nästa generation, och nästa. Offentlig EU-statistik visar också att det är svårast att bli integrerad i Sverige.  Detta är en situation som Stefan Löfvén varit med att skapa. När han frikostigt bjuder in hela världens fattiga måste vi anta att han är beredd att ändra ton om löner och anställningsvillkor.

Men vi förutsätts önska hit fler människor som inte kan försörja sig. Media verkar inte ha förstått varför svenskarna i allt högre grad visar sympati för SD i opinionsundersökningar. Många ekonomer har visat att den svenska modellen fungerade bra när många betalade till välfärdssystemen och bara några få tog ut ifrån dem. Men så ser det inte ut längre och har inte gjort på länge. Så varifrån ska de pengar komma som betalar integrationen av migranter? Journalisterna är väl inte så dumma att de tror att skattepengar, det finns det oändligt mycket av? Så varför är propagandan för ökande invandring så ensidig och massiv? Tror de att det är så enkelt att vara på den goda sidan, att man kan föreslå och tala för hur långtgående insatser som helst, och låta någon annan ta notan?

Som en tydlig illustration visar media varje vecka upp nya offer för en omänsklig omhändertagandepolitik av svenska barn som tagits från sina föräldrar och förstörts i fosterfamiljer och på olika ”hem”. Den svenska välfärden är redan trasig. Varför kan inte media själva göra kopplingen?

På sajten Maskinisten.net finns en permanent tråd som heter ”Dagens sorgeämne”. För några dagar sedan la signaturen Loke in två bilder, båda antogs föreställa den drunknade treåringen Aylan och visa att han flyttats för att man skulle få bättre bilder, som skulle gripa tag i läsarna mer. Bilderna var hämtade från Reuters men är nu borta och bara de två bilder som cirkulerat världen runt finns kvar. Förklaringen som getts är att den andra bilden visade Aylans storebror. Svårt att veta. För på den ena bilden ser man att en av de turkiska gränspoliserna är fullhängd med kameror som är typiska för en tidningsfotograf, för att inte säga sportfotograf på ett OS.

Här är Lokes första inlägg, som gav han tillsammans med bilderna:
Blir faktiskt illa berörd att det finns folk som använder döda barn som rekvisita:
Hörru kompis, vi flyttar pojken hit bort så ser det bättre ut på bild….
Till råga på allt så dog denna stackars pojke på grund av att pappan skulle till Europa för att fixa till tänderna. Nu verkar det som att pappan är tillbaks i Syrien och planerar att stanna där.
Fruktansvärt.
Kolla på andra källor än vanlig Svensk media, det finns alternativ. Många gånger får man reda på mer genom utländsk media än våra egen av vad som händer i Sverige och världen.
Det är inte frågan om vi är lurad eller inte, frågan är hur mycket.

Signaturen lagun49, instämde:
Det var länge sedan jag litade på svensk massmedia. De har ju öppet deklarerat, att de har en ”agenda”, som medför en (egen)censur av innehållet i svenska tidningar och Radio/TV.
Man kan också se på partitillhörigheten på journalisterna. Knappast en representativ bild av genomsnittet av befolkningen!

Jag (Mats i Myrhult) skrev:
Oavsett hur bilden på den drunknade pojken kommit till, kände man ju från dag 1 att vi blev manipulerade av media. Nu fick de gotta sig riktigt i andras olycka och kräva uppoffringar av alla oss andra. Bara för de att vill ge SD en smocka i nyllet.

Då vaknade signaturen jebu:
För en vecka sedan var jag hos mina barnbarn. Det tillhör mina gyllene stunder var gång jag hälsar på, och jag brukar fotografera ganska mycket vid dessa tillfälle.
Dagen efter skulle jag ”framkalla” mina 56 nytagna bilder (fotar alltid i rawformat), och börjar så smått.. Efter en liten stund hämtar jag mer kaffe, och passar på att checka senaste nytt.
Bilden som mötte mig fick mig nästan att bryta samman; -den lille pojken på stranden. Den har etsat sig fast i hjärnbarken och kommer följa mig framöver.
Jag har inte kunnat fortsätta med mina bilder sedan dess, och om någon undrar så..! Pojken Alan (Aylan) var tre år gammal, precis som min ena sonson. Pojken Alan (Aylan) var klädd i samma stil som min sonson brukar vara klädd i. Pojken Alans (Aylans) små fötter hade hade på sig lika små skor som min sonson har, skillnaden är att han aldrig kommer vandra vidare i livet på sina små fötter så som mitt barnbarn har möjlighet att göra.
Det gör så fruktansvärt ont i mig denna vetskap om alla tragedier och all ondska som MINA medmänniskor genomlider. Och vanmakten blir väldigt påtaglig när sådant här händer, och jag inte kan göra vad jag skulle vilja göra för att hindra/lindra lidandet. Men det är jag det.
Och det är även jag som tycker att dessa tre inlägg av Loke – Lagun49 – Mats i Myrhult är opassande.

 1. Att under ’Dagens sorgeämne’ ondgöra sig över en hel yrkeskår på detta sätt; -är det rätt?
 2. När tragedin med Aylan/Alan inträffade skrev ni inte på forumet! Anser ni att punkt 1 ovan är sorgligare?
 3. Svensk media är rutten till skillnad från utländsk tydligen. För där vet dom sanningen eller?
 4. Visst är det så att fadern tar sin fru och två pojkar på en livsfarlig resa för att laga tänderna i Europa eller Sverige! Är det säkert att dom inte skulle till Liseberg?
 5. ”att gotta sig i andras olycka”, är detta lönt att ens besvara?

Signaturen spaks, från Finland, replikerade:
Fy tusan säger jag bara
Senast igår kväll såg vi, den tydligtvis iscensatta bilden, och jag sade att ”den bilden kommer att få något fotografpris”
Lågt, lågt och ännu lägre… finns tydligen inga moraliska gränser överhuvudtaget längre..

Jag besvarade jebus inlägg med följande:
Jag har också en sonson som är just tre år gammal. Jag förstår att det är upprivande att se bilden på Aylan. Men redaktionsansvariga på TV förklarade ju att de visade bilden, tvärt emot sin vanliga policy, just för att väcka tittarna. Med andra ord för att manipulera oss. Det är cyniskt om något och det skaver mer än de som chansar för att komma hit.
Ja, svensk media är oerhört korrumperad. 80% av journalisterna röstar till vänster. cirka 50% röstar på MP, riksdagens minst populära parti. De vägrar ge korrekt information om det icke-existerande klimathotet. De bedriver ständig propaganda för socialism, stor stat, hög skatt, diskriminering av män (feminism), ekologisk odling (trots vetenskapens invändningar), ökad invandring, minskad äganderätt. Med mera, etc, osv.
Jag har jobbat både på SVT och tidningar, jag känner dessa samhällsomstörtare väl. Det finns bra journalister, men de är ack så få!
Jag har hörsammat Holgers uppmaningar att inte skriva så mycket politiskt här på maskinisten. Så därför skrev jag exempelvis dessa två inlägg på min blogg. Läs gärna kommentarerna också, eller kommentera själv.

Loke återkom med en lång kommentar. Här är inledningen:
Hela internet är full av nyheter som gemene man i Sverige inte får ta del av, du får leta själv. Men det mesta hittar jag först hos de ”alternativa medierna” sen kommer man vidare därifrån till artiklarna i dagspressen både här i Sverige och utomlands.

Vartill jebu svarade:
Jag förstår inte riktigt era perspektiv? Att uttrycka sin avsky för ’hur’ bilden är tagen med större dignitet än den treårige pojkens gripande öde!
Ok att info om bildernas tillkomst kan ju faktiskt bifogas, OM det är viktigt. Jag vet inte bakgrunden, men det är i andra sammanhang inte ovanligt att bilder tas om.
Dock är det över allt annat just tragedin i sig som är väsentlig. Och det KAN ju vara så att fotografen ville ta om bilden så att den hade större slagkraft hos människor. Att ge dessa katastrofer ett ’ansikte’ som de flesta av oss kan associera med.
Det kan också vara så att de blev tillfrågade om pojken kunde läggas ned för att visa hur de fann honom. Jag vet inte, men vi ska nog alla vara försiktiga med att måla fan på väggen i tid och otid. Angående korrumperade vänsterpartister och miljöpartister: jag är 50% vänsterpartist, 30% socialdemokrat och 20% miljöpartist! Så var det sagt..
”att väcka tittarna” är inte att manipulera, tvärtom; -det var frågan om att meddela fakta så att folk kan reagera utifrån detta. ’Manipulera’ betyder att påverka på ett ohederligt sätt, och det var det inte frågan om. (min fetning)
Visst finns det alternativa medier, men att dom per automatik skulle vara bättre håller jag inte med om. Det kan vara tvärtom också i en del fall. (Och jag känner till IS illdåd också).
För min del i just denna historia är det viktiga/sorgliga vad som hänt, och att bilden på pojken har satt igång en internationell oponion. Och mina tankar går även till den stackars pappan, som även förlorade den äldre pojken och sin fru. Om bilden sedan är retuscherad eller omgjord är fullständigt egalt för mig, pojken är inte hos oss längre..

 

Det förekom ytterligare meningsutbyten, men admin, Holger, gjorde som vanligt och tog bort hela resonemanget. Men där är vi alltså. De som vill att ”flyktingvågen” ska rulla in över Europa, tycker inte att det är fel att manipulera bilder och annan information, om det får folket att kräva det som är politiskt korrekt att kräva. Blir det någonsin enklare att se skillnaden mellan vänstersidans konformism och den frihetliga sidans självständiga tänkande?

Politikerna då? Ja, frågan är om de ens leder i den här frågan, eller om de leds av media?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Obegriplig flyktingpolitik

 1. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Socialdemokratin har under årens lopp utnyttjat det svenska folket för egna syften.
  De har via Palmecentret fört en politisk propaganda som vi svenskar fått bekosta.

  Blir mer och mer övertygande om att det behövs en granskning av vad VARJE skattekrona används till. Rebecca Weidmo Uvell har fortsatt sin granskning. Denna gången handlar granskningen av Palme-centersom använder ca 132 miljoner av våra skattepengar till att utbilda i socialism runt om i världen. Dessa pengar kommer via SIDA och biståndet. men inte en krona av detta går till biståndsverksamhet – bara till att utbilda nya socialdemokrater. Borde inte partiet bekosta denna verksamhet själv? Varför ska våra skattemedel gå till detta?

  Sverige är inte ”rikt” i den bemärkelsen att vi sitter på en stor summa sparade pengar, som t ex Norges oljefond. Sverige är ”rikt” enbart p g a att det fortfarande finns framgångsrik industri som dag ut och dag in tjänar in pengar till landet. Denna industris viktigaste del är exportindustrin som nu eroderas snabbt av att vår inhemska tekniska kompetens sjunker som en sten. Detta p g a skolans makalösa misskötsel under 4 decennier.
  Vår ”rikedom” hänger alltså på en ganska skör tråd som sannolikt kommer att brista inom en inte alltför avlägsen framtid.

  Jag skulle vilja påstå att de största problemen vi har är varken bostadsbristen, arbetslösheten eller påfrestningarna på välfärdssystemet utan splittringen och uppkomsten av parallellsamhällen som följer med den omfattande invandringen av människor från kulturer som är oförenliga med vår västerländska kultur, som bygger på demokrati och kristen etik. Medan vi är vidsynta och toleranta är huvuddelen av de nya svenskarna raka motsatsen. DET är det verkligt stora problemet med dagens politik, åtminstone på lite sikt!

 2. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Snaran dras åt alltmer runt det svenska folkets hals.

  Snart, mycket snart, kommer det att bli lag på att inhysa ”flyktingar” i våra hem, samt upplåta våra sommarstugor och fritidshus. Protesterar du kommer du att lagföras.

  Staten har just tagit 2 miljarder i nya lån denna vecka, och pengarna går oavkortat till…

  … massinvandringen!

  Vilken överraskning! Nu är det ju kris på riktigt, men vi kan alltid lägga nya skulder på de arbetande svenskarna och ge bort hela rubbet till ”de nyanlända”. Regeringen manar till ”samling”, och sticker plötsligt ned handen och fiskar upp en femhundring ur varenda skattebetalares plånbok. Är det kris? Nej, det är torsdag.

  När försvaret vill ha 10-tals miljoner finns det inga pengar
  Det var ju tomt i ladorna??? Det fanns inga pengar till att sänka pensionärernas höga skatter? Det finns inte pengar att sköta järnvägarna??? O.s.v.
  Hur är det då möjligt att man kan vräka ut sådana summor på detta???
  Men till massinvandring finns det hur mycket som helst.

  Det finns inga bostäder?
  Var finns jobben?

  Sverige går mot avgrunden.

  Nästa vecka kör vi ett nytt varv.

  Fortsätt att kasta bort svenskarnas pengar ni.

 3. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Trots att etablerade massmedia mobiliserat det största propagandamaskineriet jag upplevt sedan jag blev politiskt medveten på 70-talet, så går SD fram med nya toppnoteringar och är nu riksdagens största parti. Det politiska och massmediala etablissemanget spelar ett högt spel – och som är sista sucken och dödsryckningarna i ett 40-årigt bedrägeri som pågått sedan 1975, då alla då etablerade riksdagspartier, från vänster till höger, ovanför huvudet på svenskarna röstade igenom den nu famösa propositionen 1975:26, som gick ut på att Sverige skulle omvandlas från ett enhetligt svenskspråkigt land till ett mångkulturellt och flerspråkigt dito – utan att man hade ett politiskt mandat för så långtgående samhällsreformer och utan att svenskarna i demokratisk ordning fick ta ställning till frågan, hur det hela smögs in i respektive partis partiprogram att Sverige skulle vara ett ”öppet och tolerant samhället, ”pluralistiskt och mångkulturellt”.

  Därmed gavs sanktion till den mest revolutionerande förvandlingen i Sveriges historia sedan kristendomens införande på 1000-talet, ja, en än mer strukturellt omdanande revolution: att Sverige skulle upphöra att vara en homogen nationalstat till att bli ett multikulturellt konglomerat av samma typ som det tidigare Sovjetunionen, det forna Jugoslavien eller Libanon, Irak och Indien med ett myller av olika klaner och religioner och sekter, vilka aldrig existerat som verkliga nationalstater. Med denna deklaration om ett s k pluralistiskt Sverige band alla de etablerade politiska partierna upp sig till att med den nuvarande generösa svenska invandringspolitiken som instrument administrativt avskaffa Sverige som nationalstat.

  Den som närmare vill studera hur det mångkulturella projektet vuxit fram – nationellt och internationellt – och vilka som ivrigast propagerat för denna omvandling av Sverige, bör noga läsa doktorsavhandlingen ”Jämlikhet och valfrihet: En studie av den svenska invandrarpolitikens framväxt” av Lars Erik Hansen från 2001, där hittar man det mesta man behöver veta!

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Det första SD måste göra vid ett makttillträde är att återinföra ämbets och tjänstemannaansvaret. Minska alla generösa migrantbidrag med minst hälften och införa arbetsplikt för alla migranter, samt omvandla alla PUT till TUT! Tyvärr tror jag att alla nytillkomna sk ”flyktingar” kommer att ges rösträtt inom kort och av imamerna ”hjälpas” att rösta ”rätt”.

 5. Niklas skriver:

  Hela main stream media tycks vara inriktad på frågan hur vi ska kunna ta emot så många flyktingar som möjligt. Vore det inte bättre om main stream media istället fokuserade på frågan om vad som skulle behöva göras för att flyktingarna ska kunna återvända till sitt land från flyktinglägren?

 6. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Börjar bli allvar nu. Sverige kommer till slut bli tvungna att låna och låna bara för att upprätthålla status quo. Till slut så kommer korthuset rasa och vi kommer få se en ekonomisk kollaps i stil med Grekland. Säg hej då till välfärden och folkhemmet och hej till depression, massarbetslöshet och etniska konflikter. Allt ska offras för invandringen.

 7. robert skriver:

  Mats, detta är bara pinsamt och patetiskt.

  Varför ägnade du inte fem minuter eller så åt lite seriös källkritik?

  Bilderna då?

  Manipulationsteorin kommer fram bland kommentarerna till Szantos krönika. Helt utan källhänvisning såklart. Själv skrev han inget liknande och tesen fick genast mothugg i nästa kommentar.

  Men ni är många som tar bettet i käften och galopperar glatt iväg. Svensk media ljuger och sanningen finns antingen i utlandet eller på´nätets slasksidor. Exponerat och Avpinkat och allt vad de heter…

  Men för all del finns det all anledning att läsa utländska tidningar. Så mycket kan jag hålla med om.

  http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2015/09/10/mort-d-aylan-mensonges-manipulation-et-verite_4751442_4355770.html

  Poängen är att redan en enkel förstoring visar att det inte är samma barn. (Det påpekade kommentatorn APG17 men sådant skiter en riktig true believer i.)

  ”Le directeur de la photographie de l’Anadolu Agency qui a diffusé la photo, Ahmet Sel, nous a indiqué que ces photos ont été prises par la gendarmerie turque – la « jandarma » – sur la plage Ali Hoca Burn de Bodrum, en Turquie – au même endroit où a été retrouvé Aylan.
  Après avoir agrandi la photo au maximum, il affirme qu’il ne s’agit pas du même enfant : « La texture et la couleur de la semelle des chaussures sont différentes. » Ce corps échoué entre deux rochers est présenté par l’agence de presse turque IHA comme celui du frère d’Aylan, Galip. L’agence publie d’ailleurs une autre photo – floutée – de ce deuxième enfant qui montre bien que le t-shirt n’est pas rouge comme celui d’Aylan mais gris clair.”

  There is a special place reserved in hell for rumormongers. (Som en känd konservativ politiker en gång sa.)

  • mats skriver:

   Nu svamlar du Robert. Jag var ju källkritisk redan i min ursprungliga text. Eller uppfattar du inte skepticismen i detta stycke? ”Förklaringen som getts är att den andra bilden visade Aylans storebror. Svårt att veta.”
   Kärnan i resonemanget och kritiken mot media är ju att för media finns bara en tolkning och en anledning att visa bilden, nämligen att uppmana till att öppna alla slussar och låta främmande välla in över Europas gränser. En uppmaning att offra alla skattepengar och så mycket som möjligt av frivilliga bidrag för detta ändamål. För att uppnå detta uttalar mediachefer att det var nödvändigt att frångå vanliga pressetiska regler för att nå den effekt som krävdes. Snacka om att erkänna om att de har en agenda och att de anser alla medel vara tillåtna för att nå målen!
   Det har du väl ändå inte svårt att se?

   • robert skriver:

    Nja, jag tyckte det skeptiska mest liknade en tunn fernissa. I detta fall är det inte alls särskilt ”svårt att veta”. Snacket om arrangerade bilder visade sig snabbt vara ren spekulation som inte höll för en kritisk granskning. Det hade du kunnat lägga lite tid på att undersöka.

    Nu blir det som om du säger att du inte vet om ryktet är sant men du sprider det ändå. Alla har sina kära agendor.

    • mats skriver:

     Det är väl självklart att när det kommer motstridiga uppgifter om något så uppmärksammat måste man redovisa båda sidor, med en reservation att tiden får utvisa vad som är rätt.
     Jag uppfattade endast att MSM INTE erbjöd någon källkritik. Tvärtom erbjöd de endast en bild och en propaganda som skulle göra folket till deras lydiga tjänare. De till och med stoltserade och stoltserar fortfarande, med att de lyckats med ett sådant propagandabudskap.
     I mina ögon har MSM uppträtt skamligt i hela flyktingrapporteringen. Bilden av Aylan är bara en del i det hela.

 8. robert skriver:

  Tiden hade redan innan du skrev din krönika ”utvisat vad som var rätt”. En enkel förstoring av bilderna visade att det var inte ens samma färg på kläderna. Dessutom fanns det vittnesmål från den turkiska polisen som bekräftade att det fanns flera barnlik på stranden osv… Det hade du lätt kunnat ta reda på.

  Ryktesspridning. Rumormongers.

  Såna förtjänar ”a special place in hell”.

  Som McCain sa i en av hans ljusare stunder.

  • mats skriver:

   Du vägrar diskutera den stora sakfrågan, den om medias agenda kring sitt bildval. Istället försöker du starta ryktet att jag inte är intresserad av fakta. Vad ska vi kalla det?

   • robert skriver:

    Om du tycker att det är ryktesspridning att jag läser din text och kommenterar får du väl tycka det. Jag tycker bara att det är lågt och oanständigt att grotta ner sig i konspirationsteorier och skitsnack som med bilderna här.

    Sen struntar jag i Den Stora PK-Konspirationen (den stora sakfrågan enligt dig).

 9. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Flyktingfrågan är vår tids mest brännande moraliska fråga.
  De smugglare som profiterar på desperata migranter är ofta samvetslösa råskinn – däribland IS – som täljer guld samtidigt som de utsätter människor för oerhörda risker, misshandlar dem och låser in migranter under däck. Vittnesmålen från flyktingar och räddningspersonal talar sitt tydliga språk.

  Det finns ett akut behov av att tänka fritt och förutsättningslöst. Men för att samtalet ska bli meningsfullt måste man också erkänna målkonflikterna och priset som är förknippat med olika ståndpunkter.
  Annars stannar diskussionen vid det ytliga

 10. pelle 3 skriver:

  Du glömde att även jag var med i samtalet på maskinisten,hur tänkte du där mats?

  • mats skriver:

   Jag gjorde en sammanfattning, framför allt för att visa på hur vissa (som jebu) anser att det är OK att bli manipulerad bara man blir manipulerad av ”rätt” sida. Tycker du att det är missvisande för vad som sades?
   Jag har hela konversationen sparad, om det skulle vara så.

 11. pelle 3 skriver:

  Nejdå ,det är ok,,,,,,tanken bara slog mej om du hade något emot just mej?sånt är ju isåfall bra att veta.

Kommentarer är stängda.