Paradigmskifte

För att ytterligare förtydliga vidden av det paradigmskifte som intrinsikalism istället för antropocentrism som värdegrund för samhällskontraktet medför, vill jag redovisa några liknelser som kan ge aning om den förändring som väntar.

Golf är en trevlig sport. För att göra den ännu mer spännande och framför allt rättvis för dem som har svårt att koncentrera sig på bollen, inför vi från och med nu tacklingar över hela banan. Dock får inte klubba användas som tillhygge mot annan spelare. Om så sker skall pliktslag utföras. Den förfördelade spelaren får utföra valfritt pliktslag med egen klubba mot den som begick regelbrottet.

Dart är en annan trevlig sport. I fortsättningen är varje deltagare skyldig att genomföra en ”icebucket challenge” omedelbart innan varje kast. För att främja mångfald och uthållighet kommer ingen tavla att användas. Domaren, eller förekommande fall ett team av mutbara referees, kommer att i efterhand avgöra vad som varit Bullseye under tävlingen.

För att göra maratonloppen mer intressanta kommer banan att vara inhägnad och löparna att tävla på lika villkor med vilda lejon. I namn av alla arters lika värde kommer de tävlande att få dricka ett glas med okänt innehåll innan start. En tredjedel av glasen kommer att innehålla E. Colibakterier och en tredjedel salmonellabakterier. Den encelliga organism som först korsar mållinjen vinner.

Antropocentrism, det är för mesar. Mänskliga mesar alltså.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.