Clinton i Kazakstan

Telia har med viss rätt skandaliserats i svensk press för sina affärer i Kazakstan. Däremot har inget redovisats om familjen Clintons affärer och förehavanden i samma land. En av paret Clintons stora bidragsgivare, Frank Giustra, har skänkt betydande belopp till Clintons fond efter att Bill Clinton besökt Kazakstan och där skapat kontakter för Giustra med diktatorn Nazarbayev. Clinton föreslog att Nazarbayev skulle få en ledande position i en kommission som ska övervaka demokratisk utveckling i världen. Giustra fick ett mycket förmånligt avtal om uranbrytning i Kazakstan.

Om detta säger svenska medier ingenting. De vill ju på alla sätt låta påskina att Hillary Clinton är den enda rättmätiga president att följa efter Obama. Då kan man ju inte grumla den bilden genom att visa Clintons grumliga förehavanden.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Clinton i Kazakstan

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Efter 9/11 så har västvärlden delats i två bitar.
  USA fortsätter sin väg och EU bryts sönder av efterräkningarna av 9/11.
  Den totala klyvningen är nog nära…
  Det som var skittet som höll ihop väst över Atlanten var de europeiska immigranterna till USA.
  Nu ligger det längre bak i historien…
  Med den flyktingvåg som nu startat kommer Europa att förändras för gott.
  Igen…
  Då den nästan alltid varit vandring från öster mot väster som gällt.
  Det är bara att hänga med…..

  • mats skriver:

   Det är en bra observation att väst har delats i två, inte säkert lika stora, delar efter 9/11. En söker felet (anledningen till 9/11) hos väst och en som söker felet i mellanöstern.
   Jo, västvandringen har vi berört tidigare. Verkar inte som om det har hänt för sista gången.

Kommentarer är stängda.