Reklam lönar sig

I flera års tid har Sverige, oavsett regering, berömt sig av att veta bäst i världen hur man ska ta emot migranter från tredje världen. Södertäljes kommunalråd har till och med varit i Vita Huset och berättat hur duktiga de varit. Svenskarna ska öppna sina hjärtan. Sverige ska bli en humanitär stormakt. Alla har rätt att komma. Vi är skyldiga att vara solidariska. Invandringen är en resurs och ren förtjänst för Sverige, inte en kostnad. Så har det låtit från våra politiker.

Allt detta har verkat som reklam i allsköns länder för en gruppresa till det paradisiska landet i norr. Så nu kommer de i stora skaror. Prognosen för i år närmar sig nu 200.000. Finansministern vill låna 30 miljarder kronor. Hon som lovade en budget i balans säger nu att det kommer att ta många år innan statens finanser är i balans igen. Nästa år beräknas migrantpolitiken kosta 60 miljarder kronor. Vår försvarsbudget är, som jämförelse, på 42 miljarder kronor.

Reklamen har gett effekt, men som vanligt motsvarar varan inte det utlovade för den som ska betala kalaset. Migrationsverkets GD Anders Danielsson, säger att ”det går en korridor genom Europa, upp till Sverige.” De som varnat för effekterna av den omfattande reklamen har kallats rasister, osolidariska eller annat, i avsikt att smutskasta dem. Nu visar det sig att varningarna varit befogade.

Även om vi betalar mycket av detta med höjda skatter nu, kommer det att belasta framtida generationer i årtionden.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.