SVT i startgroparna

Håller SVT på att förbereda sig för nyval? Efter DÖs kollaps tycker jag mig ha märkt en tydlig ökning av resonemang kring klass, klasskamp, klasskampsretorik, feminism, kvinnoförtryck, jämställdhet, patriarkat, mångfald, mångfaldspolitik, med mera. Det känns som om vi ”groomas”. De vill att vi ska vara förberedda på att främst tala om dessa ämnen i händelse av ett plötsligt nyval. Vill att vi ska känna ett sug efter att dessa frågor diskuteras i en eventuell nyvalskampanj.

I dagarna diskuteras även främlingsfientlighet och rasism, efter morden/dödsfallet i Trollhättan. Vad media och politiker inte diskuterar är politikerföraktet. I debatten nämns John Ausonius och Peter Mangs. Anledningen till dessa brott mot invandrare är i mina ögon missriktad kritik, ren desperation, mot politikerna som inte lyssnar på folket. Pressansvarig polis i Trollhättan jämför med Breivik. Men Anders Behring Breivik riktade i vart fall sin ilska och frustration åt rätt håll, mot den politiska klassen. Det får man dock inte förstå, inte diskutera i Sverige. Socialismen och i synnerhet socialdemokratin är ju höjd över varje misstanke. Bättre då att släppa loss desinformationen.

Samtidigt går åtalet mot Lisa Holms mördare upp i tingsrätten. Hon var en blond 17-årig svensk tjej och mördaren en medelålders invandrad man. Men jag har aldrig hört vare sig polis, politiker, eller media ställa frågan om det var ett hatbrott. Trots att åklagaren säger att det kunde ha drabbat vilken kvinna som helst, kallar man det inte för hatbrott mot kvinnor, misogyni. Polisen säger att motivet var sexuellt, men det var inget sexualbrott. Brottet är alltså begånget med motivet att offret var kvinna, inte för sexuell tillfredsställelse. Låter som misogyni, kanske rent av hat mot vita frigjorda kvinnor. Det finns upptaget bland hatbrotten. Ingen frågar om mordet på Lisa var motiverat av rasism eller hat mot kvinnor. Varför inte det?

Man kan inte lösa problemen utan att skärskåda elefanten i rummet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på SVT i startgroparna

 1. Per skriver:

  Det är skillnad på rasistiska hatbrott och rasistiska hatbrott, efter morden i Trollhättan reste statsministern omedelbart dit för att delta och uttala sitt stöd för de drabbade familjerna. polis och media har unisont talat om rasistiskt hatbrott mm.

  Men morden på Ikea i Västerås då?

  Knappt en rad har skrivits om det i media, ingen polis eller media har talat om rasistiskt hatbrott, statsministern har inte deltagit på plats eller direkt uttalat något stöd för de drabbade familjerna eller personalen trots att han enligt någon blogg faktiskt var på plats i Västerås då morden inträffade.

  Vad är skillnaden mellan dessa 2 med svenska mått mätt extrema händelser?

  I Västerås drabbades vita svenskar enbart därför att gärningsmannen sökte efter just vita svenskar att mörda på en av de allra svenskaste platser som finns, Ikea.

  I Trollhättan sökte gärningsmannen, enligt media, efter mörkhyade att skada eller döda.

  Båda dåden är oförsvarbara, men statsministern och regeringen gör tydlig skillnad på offren genom att i det ena fallet helt utebli, med undantag av att närings och innovationsminister Damberg besökte ikeas personal något senare, medans skolpersonal, elever och anhöriga genast besöktes av statsministern. Statsministern besökte också omedelbart restaurangen i Göteborg där invandrare drabbats av extremvåld skapat av politiker.

  I fallet Lisa Holm är jag osäker på om statsministern besökt och deltagit i sorgen med de drabbade familjen och anhöriga.

  Det är tydligt att regeringen och statsministern gör skillnad på offer, och delar upp Sverige i ett vi och dom med sitt agerande.

  Lägger in en länk till en annan blogg där Vi och dom tänket tas upp, http://www.6mannen.se/vi-och-dom/

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Frågan är som vanligt, det som inte nämns…
   Att IKEA var ett vansinnesdåd, vilket då alltså troligen var tvärtom.
   Frågan är om inte förövaren kände igen offret!
   I Trollhättan var det rasistiskt, medan det troligen var en psyksjuk man i en ålder där många har problem idag….
   Så verkligheten är oftast tvärtom mot det allmänna i medierna…

   • mats skriver:

    Också en intressant iakttagelse. I IKEA-fallet sa gärningsmannen efteråt, om jag förstått saken rätt, att han gjorde det medvetet för att få stanna i Sverige, hellre i svenskt fängelse än att skickas hem.
    I Trollhättefallet, som beskriver en förvirrad yngling, kanske psyksjuk. Alltså ett äkta vansinnesdåd och inte ett rasistiskt dåd.

    • Thomas Gunnarson skriver:

     Klassikerna i detta, som jag ser det är Palmemordet och Anna Lindhmordet.
     Palme blev dödad av en pundare som trodde sig träffat en ovän… Och då kunde man kalla det ett politiskt mord, för att dölja ett administrativt misstag.
     Anna Lindh blev dödad för hon jobbade ihop med den serbiske presidenten som tidigare blivit dödad…
     Då tvingades man kalla det ett vansinnesdåd, men det var politiskt motiverat.
     Om det inte hade varit det, hade förövaren blivit flyttad till Serbien, som han ansökte om för något år sedan…
     Han kommer aldrig ut ur det svenska fängelset, därför att det var ett politiskt mord!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vågar vi skriva kommentarer på Din fantastiska ”frihetsportalen”, Mats?

  http://www.hd.se/nyheter/sverige/2015/10/23/datorjakt-ett-av-fa-hopp-hitta-massmordare/

  • mats skriver:

   Det är kanske viktigare att våga kommentera ärligt och ofta, så att både allmänhet och myndigheter kan se att vi företräder vanliga och allmänna åsikter och inte bejakar extremism.

 3. @Per
  Jag gjorde också en jämförelse i tabell mellan Ikea och Kronan: Trollhättan: Etablissemanget skrämmer mig | Genusdebatten

 4. per skriver:

  Ok, tack Dolf för den länken. Hade inte läst den tidigare.

  Och ser idag att många sajter och bloggare tar upp just denna vi och dom fråga vilket garanterat kommer splittra samhället på ett sätt regeringen inte kunnat drömma om, för vad sker med ett folks sammanhållning och och vilja till att bygga samhället bättre och starkare då de till slut inser att deras folkvalda väljer att prioritera alla andra länders befolkning och problem framför sitt eget?

  Har i stort sett slutat med SVT sedan en tid då de precis som Mats skriver och andra också konstaterat driver mer politik än nyhetsrapportering. Men det ska bli intressant i den kommande generationslånga landssorgen att se hur MSM som drivit invandringsfrågan så hårt och långt in i fördärvet, kommer att agera när samhället väl kollapsat.

  SVT och övrig media känns mer och mer som Carver Media Group i James bondfilmen Tomorrow never dies där dramatiska nyheter skapas i stället för rapporteras.

  Jag undrar om de ställt sig själva, frågan vad de ska göra när deras politiska nyhetsskapande omvandlat Sverige till ett självdestruktivt samhälle där ingen litar på någon och resurserna oavsett om de är ekonomiska eller fysiska, tagit slut och förtroendet för MSM kört i absoluta botten?

  De bör i vart fall känna stor oro nu när Sverige i ensamt sällskap med Grekland och Italien begär nödhjälp av EU för att ta hand om den flyktingvåg som nu sköljer över Sverige. Och hur regeringen på bara några dagar gått från att med eftertryck säga att invandringen är lönsam till att nu begära nödhjälp då resurserna är slut och att vi måste låna pengar till den dagliga driften av landet trots att Sverige klarat sig bra ur den ekonomiska kris som övriga Europa drabbats av.

  Allt detta i det mest avlägsna landet sett till oroshärdarna och det stora antal säkra länder som ligger emellan.

  SVT sände en intressant dokumentär nyligen, tror det var i kunskapskanalen som är en av få SVT kanaler det fortfarande går att se på, om Martin Armstrong, The Forecaster, där Martin spådde att Oktober 2015 skulle vara den månad där Europa och EU verkligen krisade. Och han verkar haft rätt i den spådomen.

  • Per-Olof Persson skriver:

   Martin Armstrong ger inget exakt datum. Men hans Economic Confidence Model (ECM) vänder nedåt 2015.75 (2015-09-30) i fem vågor (3 ned och 2 upp) fram till 2020.05 (2020-01-18). Ekonomiska-, politiska- och krigscykler påverkar varandra. Det blir en ekonomisk kris, politisk kris och fler krig.

   Men den stora krisen kommer att ske för långa statsobligationer. Inga privata intressenter kommer att vilja äga obligationer. Det är endast centralbankernas stödköp av obligationer som kan hålla priset uppe på obligationer (och som därmed kan hålla räntan nere).

   Enligt Armstrong kommer centralbankerna att få stora svårigheter med denna uppgift. Därmed blir det också svårt att låna till de statliga budgetunderskotten.

   http://www.armstrongeconomics.com/archives/38516

 5. mats skriver:

  Sverige har nu på riktigt inträtt i det tillstånd existentialisten och marxisten Jean-Paul Sartre varnade för:
  ”Det finns två sätt att förstöra ett folk. Antingen fördömer man det som helhet eller också tvingar man det att förneka de ledare det har valt. Det sista är det värsta.”
  Detta sker alltså i något som skulle kunna vara ett drömsamhälle med Sartres värderingar, en existensialistisk, socialistisk korporativistisk stat. Ironin är öronbedövande.

 6. Thomas Gunnarson skriver:

  Attman skall studera det som sker i SVT med eftertänksamhet är sant.
  Det kan mycket väl vara så att man förbereder ett nyval!
  Och att taktiken nu läggs upp…

  Man skall alltid studera SVT utifrån det perspektivet!
  Sveriges officiella Pravda.

  Jag minns när jag mjölkade kor på 90-talet. Varje kväll satt jag framför TV-n och såg nyhetrna.
  Och i varje kväll fanns en inslag där en immigrant som dummat sig…
  Jag såg snart att dessa islag inte hade något nyhetsvärde!! I drygt ett halvår…
  Men så en dag så kastade någon in en brandbomb i en flyktingförläggning i Trollhättan (!) och då försvann dessa ”immigrantinslag”….
  Målet var nått. Någon dumskalle hade utfrt det som ”Någon ” ville få utfört….

Kommentarer är stängda.