Är du rasist nu, Åsa?

Det är gott och väl att vara medmänsklig och vilja väl. Men realpolitik handlar om att förvalta ett uppdrag från väljarna och att använda skattepengarna klokt. I en välfärdsstat av klassiskt svenskt snitt förväntar sig, med rätta, de svenska medborgarna att deras skattepengar ska användas för deras behov.

När de svenska myndigheterna unsiont till slut höjer rösten och säger att varken pengar, personal eller fysiska lokaler räcker till för det som politikerna i sin blåögda välvilja beställt, då tvingas även Åsa Romson inse teoriernas begränsning. Motvillig ställer hon upp på statsminister Löfvéns försvar av Sverige och svensk välfärd för svenskarna.

Ett fåtal extremister, som miljöpartisterna, tycker att den svenska modellen och den svenska välfärden tillhör hela världen. Envar som ifrågasatt det synsättet har i fördömmande ordalag utmålats som rasist. Snart sagt varje åsikt eller självständigt tänkande har utmålats som rasism. Såväl i rasismmomentet i universitetskursen idéhistoria som i allmän kulturdebatt kan allt vara rasism.

För en människa som vill försöka hålla ordning på ordens betydelse och logiska förklaring, måste ras på något vis var en del av det som någon uttrycker ogillande mot för att det ska kunna kallas rasism. Så icke för rasismmånglarna. För dessa är misogyni ett självklart utslag av rasism, trots att kvinnor inte är en ras enligt gängse biologisk eller språklig definition.

Likaså kan kritik mot religiös tro vara ett utslag av rasism enligt dessa rasismteoretiker. Trots att religionerna i sig är öppna för alla som vill tro på deras budskap. Vilken ras den troende har är egalt. Lika fullt kallar sig rasismmånglarna för antirasister. För att förstärka sitt antirasistiska budskap har de förklarat att det är fult och ej acceptabelt med hat. De har till och med pekat ut en grupp människor som det är legitimt att diskriminera och hata, nämligen vita män. De antas inte tillhöra någon ras och inte heller ha rätt att protestera mot orättvis behandling.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Är du rasist nu, Åsa?

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Klockren analys. Nu kan hela det fridlysta etablissemanget och deras doakör sjunga rasister är vi allihopa, allihopa. Vi andra kan sjunga vi har varit realister, vi har varit realister och det är vi nu med.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi förväntar oss att de skattefinansierade rikstidningarna” vågar sig på en trovärdig analys

 3. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  .
  Åsa Romson fäller inga tårar för våra äldre som på sjukhemmen badar i sin egen urin och avföring eller våra arbetslösa och bostadslösa ungdomar. eftersom resurser saknas.
  Åsa Romson gråter över att inga människorsmugglare vill betala henne mutor för att bedriva skamens asylpolitik.

  Det verkar som om Romsån faktiskt levt i någon sorts fantasivärld med en oändlig problemlös invandring. Att nu stiga ut ur bubblan verkade bli en total chock.

  Man undrar ju då vad det är för människor Sverige har till minstrar egentligen?! Är de överhuvudtaget i sina sinnes fulla bruk? Har de någonsin ens varit det?

  Ett regeringsparti skall ligga steget före och inte ligga åratal efter !!!
  Skandalöst okunniga politiker som tyvärr har makt.
  AVGÅ ! Ni har nu bevisat att ni inte är byxade att leda ett land !!

  INGEN ska kunna påstå att de inte förstod att läget skulle bli så här.

  Vet hut Åsa Romson och Stefan Löfven!

 4. Thomas Gunnarson skriver:

  Nej, en förklaring jag fått innebär att ”vara antirasist är att vara anti-vit”….
  Så att vara ett blekansikte är att vara rasist, per automatik.
  Så Du är en Rasist, därmed… (Vad jag kan förstå på dina bilder och videos..)
  Som jag…
  Och det innebär att jag lägger allt sådant åt sidan. Det är helt ointressant.
  Jag är alltså en rasist. Det har någon bestämt åt mig….

  (Notera att skällsordet rasist används just i denna bemärkelse i samhället utan att många förstår det. Därför blir en del så förnärmade vid en beskyllning, helt i onödan, då det ju enbart är en benämning av utseendet. Inget annat.)

  • mats skriver:

   Det så kallat vita privilegiet innebär alltså att man därutöver också per automatik är rasist.

   Falsk matematik, sjöng Peps Persson. Men han gjorde det förstås utifrån ett vänsterperspektiv.

 5. Anders Rydén skriver:

  Vad kan vara mer passande än att säga att, arga katter får rivet skinn?

 6. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Här uppträder Löfven och Romson som om dom totalt tappat greppet, men ändå inte riktigt fattat hur allvarlig situationen är.
  Dessa två borde omedelbart begära avsked, men i stället sprids floskler utan både förankring och handlingsplan. Självinsikten lyser med sin frånvaro, och att erkänna att man tänkt fel är och förblir otänkbart. Den ena usla ursäkten efter den andra gör inte att det blir mera trovärdigt, eftersom många i detta land under lång tid sett vartåt det barkade. Men det var ju krafter som ingen vill ta i med tång ens.
  80 000 senaste två månaderna! Fyra månader till införandet av nya direktiv. Hinner komma en väldans massa människor om flödet förblir detsamma, och jag tänker, att detta vi nyss sett är inte allvarligt menat. Åtgärderna borde satts igång med omedelbar verkan!
  Jag hyser inga förhoppningar om att ordning och reda skall ha uppnåtts om tre år, men om så är fallet, tänker regeringen köra samma race en gång till? Nej Löfven och Romson vet att dom aldrig mer kommer att komma i regeringsställning, och det vi sett utspelas i dag är enbart pinsamt.

  Detta måste vara den absolut sämsta regeringen Sverige har haft någonsin. Att Löfven avfärdade nyvalet är bara ett av hans stora misstag som statsminister. Sverige kommer inte att återhämta sig från detta under våran livstid.

  Skrattretande att MP väljer lägga fram samma förslag som SD tog upp 2011. Att MP skulle svänga 180 grader hade jag aldrig kunnat drömma om. Nu blir väl MP kallat rasistisk parti?!

  Kommer att kännas konstigt att vakna i morgon och tvingas inse att jag över natten har blivit politiskt korrekt utan att ens ha ändrat uppfattning.

 7. yukjdgdz skriver:

  Ett fåtal extremister?? Alla 7 partier har drivit samma politik i 8 år, vilken sten har du bott under?

  • mats skriver:

   Om du går bakåt i artiklarna här kan du se att jag varit mycket kritisk till alla 8 partier i riksdagen. Jag räknar dem samtliga som sossar i olika kulörer. Av dessa extremister är det några som är ännu mer extrema, exempelvis miljöpartisterna.

 8. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Sverige behöver nu en tydlig ledning, med en realistisk politik, den ”flummighet” som den röd-gröna regeringen stått och står för, är farlig för Sverige!

  Allt är ju fortfarande ett slag i luften. Folk ska stoppas i Danmark! Det kommer bli samma visa igen. Inga Poliser kommer bara att ha tid att stoppa några få. Folk kommer storma tåg och färjor

  Sänkta bidrag för asylsökande är ett måste för att verkligen stoppa inflödet på ”välfärds-migranter” från MENA-länderna!
  Samt att snarast aktivt börja eftersöka de minst 100 000 illegala invandrarna som finns i landet, för att kunna utvisa dom.
  De kommer annars att vara en ”tickande bomb”!!!

Kommentarer är stängda.