De vaksamma svenskarna

Sverige har fortfarande förhöjd hotnivå, trots gripandet av den efterspanade förmodade terroristen. Ett gripande som antingen visar sig vara fel person eller en extremt förslagen terrorist. Vi uppmanas att vara vaksamma. Inget sägs dock vad svenskarna ska se upp med.

Min gissning är att 99 av 100 svenskar inte skulle notera någon misstänkt terroraktivitet förrän den redan utspelas framför deras förvånade ögon. Ja, förutom de som ser en massa vanliga saker som misstänkta och anmäler de till polisen.

Förmodligen förstår svenskarna att de inte har stora chanser att upptäcka terrorister i tid. Så därför säger de inget när politiker och myndigheter flyttar fram positionerna och föreslår total övervakning av alla svenskars alla aktiviteter. Vad skulle mer övervakning av skötsamma svenskar hjälpa? Mannen Säpo letade efter fanns hela tiden i Boliden och hans namn fanns såväl i Migrationsverkets databas som på Facebook. Ändå tog det flera dagar att lokalisera honom.

Politikerna föreslår självklart avväpning av jägarkåren. Ett annat förslag, som hade passat bättre ihop med uppmaningen att vara vaksamma, vore att låta svenskarna beväpna sig. Ni vet det där andra tillägget som formulerades i USA 1789: A well regulated Militia being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms shall not be infringed.

I en modern översättning skulle det kunna sägas på följande vis: Ett väl fungerande civilförsvar är en nödvändighet för ett fritt samhälles säkerhet, folkets rätt att äga och bära vapen får inte begränsas.

Med väl fungernade menas att medborgarna är väl informerade om hanteringen av sina vapen och har förstånd om när och hur de ska brukas. Mycket av den nödvändiga informationen skulle naturligtvis komma från skola, media och politiker som berättar sanningar och överlämnar mycket av besluten till de väl informerade medborgarna själva att fatta. Ja, där föll den teorin, för Sveriges del.

Men jo, nog behöver vi vara vaksamma alltid. Inte minst mot våra egna media, myndigheter och politiker.

Någon kanske tycker att beväpnade civilister kan man inte ha i en demokrati. I staten Israel tycker man tvärtom. Där uppmanas vanliga israeler att vara beväpnade för att i realtid kunna begränsa effekterna av de där terrordåden som man inte kunnat upptäcka i förväg. När det kommer 100 terrorister, då är försvaret redan på plats och tar hand om dem. Men det är vid de där tillfällena när en ensam eller några få terrorister plötsligt lösgör sig från mängden som beväpnade civilister gör skillnad.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på De vaksamma svenskarna

 1. Jan Suhr skriver:

  Vapenlagar för att förhindra vanliga medborgares beväpning är helt verkningslösa eftersom de kriminella skaffar vapen ändå. Det leder även till att vanligt folk också skaffar vapen illegalt för att i värsta fall kunna skydda sig.

  • mats skriver:

   Vilket tyvärr gör vanligt folk till brottslingar i lagens ögon. Jag måste nog försöka leta rätt på någon av alla de amerikanska karikatyrteckningar som visar hur det går till. Så kanske det blir tydligt för svenskarna.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Kanske kan historien om japanerna som angripit Honolulu upprepas. Någon högt uppsatt general föreslog att man skulle fortsätta invasionen på det amerikanska fastlandet efter det förödande anggreppet på den amerikanska flottan. Någon klok officer upplyste vederbörande att större delen av befolkningen är beväpnade med handeldvapen.
  De blev aldrig någon landstigning! Sant eller ej?
  Socialisternas stora handikapp. Dom kommer aldrig att erkänna att andras liv är lika mycket värt som sina (deras) egna. Det är det svenska hyckleriska jämställdhetsbegreppet i ett nötskal.
  Hr. Löfven är praktexemplet. Hemska tider!

 3. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Här har vi de problem vi har i Sverige, nu måste vi börja göra något åt det. Vi alla måste börja engagera oss politiskt. Vi måste börja prata om dessa problem med vänner och bekanta, vi måste väcka upp folket.

  Frågan är, ska vi gå stolt, eller ska vi krypa på knäna? Kryper på knäna, betalar jiyzza-skatt till islam, ursäktar för att vi är kristna, eller ska stolta, med högburna huvuden tala om för islam att här råder våra regler, våra lagar, vår kultur, våra seder och bruk. Här talar vi vårt språk och vi är stolta över vilka vi är.

  Detta är vårt val, och jag har gjort mitt.

Kommentarer är stängda.