Klimathotarvalsen

Inför COP21 har Frankrikes nuvarande utrikesminister Laurent Fabius (premiärminister 1984-86) gått ut med våldsamt överdrivna uttalanden om klimathotet. Han tillhör det franska socialistpartiets extrema vänsterfalang.

Nu påstår han att livet på Jorden är i fara om inte ett mycket strikt avtal kommer på plats i Paris. Han drar till med att IPCCs mest extrema scenarios är de mest sannolika. Alltså påstår han att Jordens medeltemperatur kan stiga med 4-6°C. Nu är det panik (absolute urgency) för att hindra extrem torka, översvämningar, 100 miljoner klimatflyktingar, krig och fred. Jo, enligt Euractives citat ser han problem även med freden.

Presidenterna Obama, Putin, Xi Jinping och Narendra Modi komer att vara närvarande när Ban Ki-Moon öppnar mötet. Då har det redan föregåtts av tre dagars förhandlingar på ministernivå. Det ministrarna då förhandlat fram ska inte kunna gå att ändra. Toppen! Vi ordnar ett möte för att diskutera klimatförändringarna, men när mötet börjar är frågan redan avgjord. Fait accompli är visst det franska uttrycket för fullbordat faktum.

I Sverige är vissa människor just nu upprörda över att moderaterna föreslagit temporärt införande av gränskontrollen, för att kunna hantera migrationsströmmarna. Frankrike har redan beslutat att införa sträng gränskontroll i en månad för att hålla människor som kan tänkas protestera mot klimattoppmötet utanför Frankrike. Jag har inte hört någon kommentar om detta bland dem som säger att svensk gränskontroll strider mot alla internationella avtal. Detta trots att den franska inrikesministern, Bernard Cazeneuve, säger att gränskontrollen även behövs för att kontrollera flyktingströmmarna just nu.

Den vänsteroreinterade hjälporganisationen Oxfam, varnar för att många löften på COP21 bara kommer att vara ”green washing”, läpparnas bekännelse, utan praktiskt innehåll för att påverka klimatförändringarna.

Allt är med andra ord som vanligt. Vänstern vill huvudlöst rusa åstad och förändra sakernas tillstånd, mest för att lugna sina egna hjärnspöken.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Klimathotarvalsen

 1. rutger skriver:

  Att överdriva hör till. Vi känner till detta från Sverige med TV-favoriten Rockström. Han talar om havsnivåhöjning på upp till två meter. I sin bok med häftiga foton av Mattias Klum anger han vilka som är hans autoriteter, vilka han stöder sig på när det gäller detta. Det är bara det att hans auktoriteter förutspår en höjning till 2100 på ca 31 cm. Se mer om detta på http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2015/vecka45/db15nov06.htm

  • mats skriver:

   Det riktigt mystiska med Rockström tycker jag är att han är agronom och tror att koldioxid är skadligt för naturen. Att han är propagandist är alldeles tydligt.

   • Rutger skriver:

    Håller med dig. Men hans examen var nog bara en språngbräda och det kanske var lättare att ta den som agronom.

Kommentarer är stängda.