Paris attackerat!

Vid det här laget vet alla vad som hänt. Vad som är mer oklart är i vilken kontext vi ska sätta in händelsen, exempelvis historiskt, religiöst, ideologiskt, i förhållande till världshandeln eller klimatlarmet. Oklart är även vilken respons som är den bäst avvägda.

Att vi måste försvara våra egna länder och vår frihet här, det som finns kvar av den och vi inte själva förstört, det är självklart. Tydliga gränskontroller mellan EU-länderna. Omedelbart omhändertagande för utredning av suspekta personer. Detta kan inte ske utan gränskontrollerna. Vi som kan passera gränserna genom en så enkel handling som att visa upp våra europeiska pass får svälja förtreten.

Ideologiskt finns olika strömningar inom islam. Vissa läser koranen ungefär som de kristna läser bibeln. Det vill säga att man tar fasta på de fromma uppmaningarna och de skarpa varningarna för att sätta sig upp mot gud. Till dessa varningar tillhör det tydliga budskapet att muslimer inte får ikläda sig guds roll och bära hand på dem som inte tror på islam. Men andra läser den bakifrån, som att den sista suran är den som gäller över alla andra, för att det är den sista som Muhammed skrev, alltså måste det vara det slutgiltiga ordet. Mot slutet av koranen ökar nämligen intoleransen mot icke muslimer. Det är i denna grupp, som läser koranen på det viset, islamister och jihadister återfinns.

Historiskt har muslimska samhällen varit omväxlande både fredliga och våldsamma och expansionistiska. I Europa är det i Spanien och i synnerhet Balkan, från Grekland till Österrike, som man har sentida erfarenheter av invasion och muslimskt styre. Erfarenheten är inte tillfredsställande, milt sagt.

Ideologiskt har islam aldrig genomgått en reformation, inte upplevt en renässans med hyllande av vetenskap och sekularism. Det lyser igenom bland alla muslimer. Flera kännare av islam och den muslimska världen hävdar att den i väsentligt högre grad än i kristet, buddhistiskt och hinduiskt präglade samhällen, är att likna vid en organism. Muslimer världen över är i första hand muslimer och i andra hand medborgare i ett specifikt land. En uppmaning från ledande muslimska auktoriteter får därför omgående genomslag på ett sätt som är i princip okänt för oss. En uppmaning att missionera om islam åtlyds ofiltrerat.

Tege Tornvall skrev igår här på Frihetsportalen om hur klimatlarmet hotar nationalinkomsterna i de muslimska oljeländer som inte har några andra råvaror och inget jordbruk som kan försörja de befolkningar som under oljans storhetstid vuxit mångfalt. Är det världens hot om att sluta köpa olja som får samhällsstrukturerna i dessa länder att vackla? Kan vi mildra samhällskonvuslionerna i dessa länder om vi omgående skrotar miljöhotet och siktar på en betydligt längre omställningstid till andra bränslen och energislag? I så fall var Paris extremt omsorgsfullt valt som måltavla, med COP21 runt hörnet. Men de skulle alltså i så fall egentligen ha väntat drygt två veckor om budskapet skulle gå fram tydligt.

OECD, Världsbanken och G20 är organisationer som påverkar världens handel och ekonomier. I många länder som inte sitter med i finrummen uppfattas dess organisationer som svekfulla översittare, med viss rätt. Världen är inte i balans trots demokrati i hundra år i delar av den. Det vore dumt att inbilla sig något sådant, men det är precis vad många gjort i Europa, i avsikt att lägga två förödande världskrig bakom sig.

Förutom den algeriska historiken i Frankrike och andra försummelser och förbrytelser under kolonialtiden, kanske även den franska sekulariteten i det offentliga livet befunnits stötande för islamisterna. Om det senare varit en avgörande faktor kan vi räkna med att Sverige tillhör en av de måltavlor som mycket snart på tur. Vi är enligt många mätningar världens mest sekulariserade demokrati. Det måste förvåna många muslimska invandrare och säkerligen reta en del.

Jag refererade häromdagen till en artikel av Lew Rockwell, där han för fram tesen att en statlig inbjudan till fri invandring står i strid med traditionell konservtiv och liberal syn på äganderätten. Att han har en viss poäng i detta har redan förmärkts i Sverige, liksom hur det FN-styrda klimathotet också haft negativ inverkan på äganderätten. Sveriges inbjudan till världens alla migranter har på senare år varit den frikostigaste av alla. Varningar om dess belastning på vårt samhälle har funnits länge, men det är först de senaste månaderna som våra ledare börjat komma till insikt om vad de bjudit hit. Vi har mycket att ställa till rätta här hemma för att Sverige ska kunna försvaras.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Paris attackerat!

 1. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Reporter på CNN tror att alla Europeiska länder nu stänger sina gränser. Dom känner inte till Sverige och dess regering inte!

  I TV4 intervjuas Expressens kulturchef som förklarar valet av Paris för terrorn med att Paris hade franska revolutionen, -68-vänstern och är en fantastisk turistort. Därför dras terroristerna till Paris!!! Inte ett ord om att Frankrike fört en särskilt skarp politik mot de islamska krafterna i Mellanöstern. Och Claes Elfsberg upprepade gång på gång i sin förmenta saklighet: ”Vi vet ju inte ännu om det är islamister”….

  Diskussionen nu borde kretsa kring islam, de islamska fanatikerna, mängden av terroristutbildade muslimer i Frankrike, hur landet ska skydda sig m.m. Men icke då. Cecilia Westström var först ut redan igår kväll med att ”vi måste värna asylrätten”.

  Vice statsministerns första bekymmer på Twitter var att terrordåden riskerar klimatmötet i Paris – inte något om de drabbade av terrordådet. Det intresserade inte den ”vice statsministern”.

  Frankrike har infört undantagstillstånd och stängt alla gränser. Inga flyg får lyfta. U.S.A. förstärker sina säkerhetsåtgärder på grund av hotet från de islamska extremisterna. Sverige statsminister förklarar då att det inte är aktuellt för Sverige med någon skärpt säkerhet. Vi måste slå vakt om det öppna, demokratiska samhället, Bla, bla,

  Jag vet en klok man som varnade för att Islam är det största hotet mot Europa sedan andra världskriget, han blev uthängd och bespottad som rasist av den Svensk mediakåren.
  Undrar om de som uttalade sin avsky emot honom har vett att skämmas en dag som denna?? En ursäkt kanske vore på sin plats!?!?!?!

  I Sverige gör vi ingenting, detta kallar Löfven för ”ordning och reda”!

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Om svensk politik byter fot innan vi har ett nyval så förändras inget!
   Inga politiker kommer att ställas till svars för vad som sker….
   Det enda som kan rensa upp i detta politiska träsk är ett nyval!

   • mats skriver:

    Bra poäng. Visst måste vi försvara Sverige. Men för att försvara rätt Sverige måste vi först byta ut vissa politiker, viss politik och en hel del lagar och myndigheter.
    Vi kan ju inte försvara stolligheterna i dagens svenska samhälle, för det vore att legitimera dem. Och det vore att motarbeta oss själva.

 2. Errbe skriver:

  Idag skriver Ivar Arpi i SvD:

  ”Straff fungerar bäst mot jihadism”

  Det fungerar inte alls mot jihadister. De är övertygade, trosvissa fanatiker.

  Straff och vapen fungerar inte alls. Det är grogrunden, jordmånen för ogräset som måste bytas. Det kan inte göras med vapen eller straff. Det kan bara göras av missionärer, som lyckas omvända hela församlingar. Den politiska totalitarism, som förklätt sig till religion, måste kläs av in på bara kroppen, den som IS visar upp med stolthet.

  Det betyder att här i Sverige måste det bli accepterat att diskutera vad islam egentligen står för. Öppet. Flitigt. Tydligt.

  Det är ett ansvar för Public Service, som dagens generation journalister inte lär förmå sig att ta.

  • mats skriver:

   Det märktes på Stefan Löfvéns presskonferens att SVT hade fått i uppdrag att ställa de frågor som lyfte fram regeringens propaganda.

   Det blir nog bättre att slopa licensavgiften och inskränka SR/SVTs verksamhet till att förmedla samhällsinformation. Lite som i Nordkorea.

 3. Du vet vem skriver:

  Är det terrorismen som är det största hotet? Är det kanske inte det överdrivna klimathotet, den postmarxistiska kartan där fel blir rätt och rätt blir fel, där man hela tiden relativiserar och där Svensson hummar med så kallade ”experter” i allehanda frågor för att sedan flippa över till Idol som gör att vårt samhälle vacklar?

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Av alla städer i Europa är det, sett till folkmängd, från Göteborg som IS och andra terrorgrupper värvar flest medlemmar. Det skriver Göteborgs-Posten på nätet.
  – Vi toppar rekryteringsligan eller den negativa statistiken, vilket du vill. Så är det, säger integrationspolisen Ulf Boström.
  Säpo uppger att totalt runt 300 personer har värvats från Sverige och av dem kommer 120 från Göteborgsområdet.
  Gp.se har pratat med integrationspolisen Ulf Boström, som slår fast att Göteborg ”toppar rekryteringslistan.” Han är kritisk mot att Sverige tillåter de som rest för att kriga i till exempel Syrien att återvända utan påföljder.
  ”Godkänts av sina överordnade”
  – Min erfarenhet säger att den som får lov att åka hem, han har också godkänts av sina överordnade. Det är personer som inte kommer att berätta. De vars lojalitet man inte är hundraprocentigt säker på, de tillåts däremot inte heller att återvända, säger integrationspolisen.

Kommentarer är stängda.