Klimatavlat för evigt

Klimatförhandlarna i Paris “körde fast” och behövde mer tid. Det förslag de enades om handlar inte längre om utsläpp och klimatet. Nu handlar det bara om pengarna, hur mycket de “rika” länderna ska betala till de “fattiga”.

Det är 100 miljarder dollar skattepengar som varje år ska tas från de rika och ges till de fattiga. Nu återstår bara att bestäma vilka om är rika och vilka som är fattiga, samt vilka belopp de är skyldiga/berättigade till. För den processen måste de fortfarande träffas regelbundet och förhandla.

Det är precis så de vill ha det. För då får de anledning att fortsätta skrämmas och de får anledning att än en gång resa till en exotisk plats, dricka paraplydrinkar och mingla med kändisar och makthavare. Det är ju en räkmacka för god för att släppa ifrån sig!

Det är så här de drar foten ur klaveret med minsta möjliga oväsen. Ju mer det handlar om pengar och “social rättvisa” på andras bekostnad, desto mindre behöver de föra den redan förlorade kampen om sanningen om vetenskapen. Vi får betala 100 miljarder dollar om året för att undan för undan höra allt mindre om den hotande klimatkatastrofen och allt mer om global socialtjänst av redan fallerat svenskt snitt.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Klimatavlat för evigt

 1. Tege Tornvall skriver:

  Som vi redan flera gånger konstaterat och påpekat: en politisk huggsexa om finansiering och fördelning av utlovade 100 miljarder USD per år, som ännu inte finns – och knappast lär komma att finnas i verkligheten heller!

  Denna rena pappersprodukt tycks ändå fylla klimatgänget med stolthet. Avtalet kan sedan likt ett positiv vevas om och om igen och ge oförtjänt försörjning på allas vår bekostnad åt kadrer av dokumenterat inkompetenta, som jag inte skulle anlita ens för att tömma min papperskorg.

  • mats skriver:

   Helt enig, ingen i det där gänget skulle få komma i närheten av min papperskorg eller kaffebryggare!

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Att det handlar om pengar var klart redan innan mötet, då Sverige tydligen kommer att satsa på ett “klimatsmart jordbruk” som troligen främsta morot….
    Då “utsläppen” från korna är det som är minst lönsamt och lättast att importera som färdiga mejeriprodukter….
    Vilket vi redan gör då till exempel ARLA gör mest pulver av svensk mjölk…
    Upphör svensk Arlamjölk så är det endast att stänga pulverfabriken och simsalabim så har svenka “utsläpp” radikalt minskat…
    Då man räknar “utsläpp” per värdekrona…………
    Skall bli intressantvatt se hur detta fortlöper.
    Men för svenskt kommersiellt jordbruk är nog sagan över….

    • mats skriver:

     Obama säger att detta avtal kommer att garantera att vi lämnar en bättre värld till våra barn.
     Det beror på. Om man med bättre menar en konkursmässig och genomkorrumperad värld, så har han förmodligen rätt.

     Inte bara svenskt jordbruk är i farozonen. Redan till nästa ordinarie val, 2018, kan Sverige vara i lika dåligt läge som Grekland.

Kommentarer är stängda.