Sänkt Rösträttsålder

Miljöpartisterna är de främsta förkämparna för en sänkning av rösträttsåldern till 16 år. De gör det med hänvisning till att de anser dagens 16-åringar vara så mogna jämfört med tidigare generationer. Ändå så tar det allt längre tid att bli vuxen och självständig. Det är något som inte stämmer i deras resonemang. Kan det möjligen vara för att de tror att ungdomarna är tillräckligt lättlurade för att ge fler röster till MP?

Jag har ett motförslag som kunde tjäna som verklighetstest innan vi äventyrar rikets säkerhet. Sänk körkortsåldern till 16 år!

I exempelvis många stater i USA är körkortsåldern 16 år, men rösträttsåldern är fortfarande 18 år. Om nu miljöpartisterna har rätt att dagens unga är mer mogna än gårdagens, så borde vi inte se någon signifikant ökning av antalet trafikolyckor. Se till att föra noggrann statistik i minst tio år så kan vi resonera om rösträddsåldern sedan.

Jag kan se uppenbara fördelar med en sänkt körkortsålder. Särskilt för alla föräldrar på landsbygden skulle det underlätta. Tänk att slippa skjutsa halvvuxna barn till olika aktiviteter i tätorten eller rent av helt andra orter.

Som en bonus med att ungdomarna lär sig ta ansvar för bilkörning och allmänt uppträdande i trafiken kommer deras omdöme att slipas avseende de beslut de ska ta inför valet av parti att lägga sin röst på. Man skulle kunna säga att om man inte kan ta vara på sig själv i trafiken, då är man inte mogen att utse de personer som ska leda Sverige.

Det här inlägget postades i Frihet, Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Sänkt Rösträttsålder

 1. Stefan Eriksson skriver:

  En röst på MP i val har inget gemensamt med:
  ansvar, omdöme eller för den delen kunna ta vara på sig själv.

  En röst på MP är omdömeslöst, ansvarslöst eller tecken på att inte kunna ta vara på sig själv.
  Då spelar åldern mindre roll.

  • Ulf Hellbacken skriver:

   Så sant, så sant!
   Miljömupparna utgör närmast en sekt i en inskränkt betydelse och som sådan avviker de så påtagligt i logiskt tänkande mot vanligt sunt förnuft, att det därmed legitimerar dem omdömet om MP såsom varande sekteristisk.

 2. kallepelle skriver:

  Sänkningen av rösträttsåldern är bara ännu ett försök från vänstern att säkra sig evig makt, Ännu en oblodig statskupp när nu DÖ gick i brallan! Det kommer nog fler!

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Sådana enkla empiriska försök klarar inte socialisterna rent mentalt.
  Frågan är om det blir för enkelt för SCB eller om det blir kortslutning.

Kommentarer är stängda.