Rasismen i SVT

Råkade se det där de kallar för ”mello” på TV. Där verkade det viktigaste vara öppningsinslaget där budskapet om etnicitet och religion lyftes fram. Att programledaren är muslim av palestinskt ursprung var så viktigt att pracka på de svenska tittarna att det gjordes till tonerna av ”Flickorna i Småland”.

I stort sett i varenda TV-program SVT och TV4 producerar idag ska deltagarnas etnicitet, hudfärg eller ursprung kommenteras. Varför det? Det verkar inte vara relevant för programinnehållet. Eller är det så att programmet bara är en fasad ägnad att skapa möjligheten att redovisa programbolagens rasism? Den som de själva vill hävda är antirasism.

Negativt definierade ställningstaganden blir lätt kontraproduktiva eftersom man för att definiera det negativa först måste göra den positiva distinktionen från vilken man skapar den negativa. Man tvingas med andra ord hålla rasismen levande och aktuell för att kunna visa att man är motståndare till den. Rasismen är förutsättningen för antirasismen.

När man tvingas lyfta fram ondskan för att själv i jämförelse framstå som god, är man ute på djupt vatten. Religionerna trillar med jämna mellanrum ner i den fällan. Satan och hans smutsiga spel blir förutsättningen för den egna fromheten. Politiker gör ofta likadant, oavsett de kallar sig anti-kommunister eller anti-kapitalister. Just nu vill de vara anti-rasister.

Guilt by association är ett vanligt sätt kasta smuts på andra. Det brukar alla förkasta som ett fult knep. Vad ska vi kalla det omvända? Goodness by desociation? Holier than thou-attityd är ett etablerat begrepp när det gäller åsiktsskillnader inom den egna religionen. Det är väl en variant på goodness by desociation. Båda är lika fula knep i mina ögon. Om det goda inte är gott nog på egna meriter så blir det inte godare genom en negativ koppling till det onda.

Jag tror inte att svenska folket vill att svenska folkets TV-bolag ska upplevas som en uppfostringsanstalt för politisk korrekthet. Men det är vad det på ett övertydligt sätt blivit.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Rasismen i SVT

 1. Emil.G. B skriver:

  Propagandan är fullständig. Det har aldrig vart såhär tydligt trots det finns folk som på allvar tror att SVT public Service är neutrala.
  SVT fortsätter att ohämmat pumpa ut exempel på exempel på hur partisk och vänster hela organisationen faktiskt är. När statstelevisionen är så utstuderat vänstervriden blir det ett hot mot demokratin och folkbildningen.
  Dock verkar allt fler upptäcka detta missförhållande.
  Man blir endast trött på ALLA dessa reportage som endast berör invandringen. och invandrarnas förträfflighet.

  Politiker, mediastrateger och andra bidragsförsörjda gör allt för att övertyga varandra samt tittare om sitt oerhörda engagemang, samt sitt eget viktiga uppdrag.
  Alla är rörande ense om att lagstiftningen kring ” barnens” rättigheter ej upprätthålls till rätt kvalitet!
  Alla kräver mer resurser, att Sverige tar ”sitt fulla ansvar”.
  Någon påpekade att allt fler ” icke seriösa aktörer”, som ej är måna om att upprätthålla barnens rättmätiga, lagliga standard, har dykt upp på scenen.
  Någon redovisar eget besök på ett boende och citerar ”barn” som inte vill något annat än bli psykologer och läkare…….
  Men genomgående är hela showen en uppvisning på temat :
  ”Vi oerhört goda människor som håller på att jobba ihjäl oss (visserligen överbetalda), ni där ute förstår ej vår storhet och godhet!”

  Aktuellt: en ekonom som förklarar tilläxten med att vi har anställt en massa människor som tar hand om flyktingströmmen. Inget nämns om att det sker med lånade pengar. Sedan blir hon tvungen att förklara nedgången i tillväxt som spå kommande år. Hon stammade motvilligt ur sig att det beror på den tilltagande arbetslösheten hos flyktingarna. Det var jobbigt i studion. Sedan följer nästa flyktingreportage. En variant av tidigare propagandatema

  Jag är djupt skakad över hela denna självgoda, förljugna, robotliknande församling!

  Jan Helin kommer dra SVT ännu mer nu mot vänster kanten.

 2. Göran skriver:

  Själv har jag ingen TV och betalar ingen TV-licens. Ett par gånger om året ringer de från Radiotjänst. Med några års mellanrum knackar de på min dörr. Dessa människor oavsett om de ringer eller knackar på dörren är oftast ganska otrevliga. De utgår från att man är en skurk. I början pratade jag med dem. Totalt meningslöst. Min taktik idag är: 1) Vid telefonsamtal trycker jag bara av samtalet. 2) Vid hembesök stänger jag bara dörren. Med detta sagt, att om ni är beroende av en TV men inte vill betala licensen är det enkelt att bara totalt nonchalera dessa licensjägare.

  Nu råkade jag se ett program av dessa mellon och reagerade precis som artikelförfattaren. Petra Mede var en gång en ganska rolig och kvick person, men idag gör hon sig själv bara till ett åtlöje. Jättedåliga skämt.

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Jag tycker tjejen är duktig.
  Att man måste påpeka att hon är muslim är nog bara ett dåligt självfötroende hos ledningen i SVT.
  Troleigen kommer det att bubbla upp en strid om de offentliga jobben framöver då man slutat att kvotera…
  För innan dess funkar kvoteringen som en spärr mot begåvningar som driversig själva framåt.
  När det upphör, vilket kan bli ganska snart, så börjar den verkliga striden om de välbetalda offentliga jobben….
  Jag minns en demonstartion av iranska kvinnor en gång på 1990-talet. De var förbannade på att de offentlga jobben, inom byråkratin, gick till enbart infödingar. Självklart borde dessa iranier, med sin flertusenåriga byråkrattradition få tillgång till de administrativa jobben…?!
  Sedan kom då nuvarande kvotering igång. Eller att de immigranter som använde hjärnan insåg att det enda ställesom man kunde jobba på var just inden offentliga administartionn…
  Nu när nästa generation byråkrater skall bytas ut så är det många som slåss om jobben.
  Den generation som sett sina föräldrar kämpa som småföretagare utan vettiga inkomster och bara ökande skatter inserr att det bara är i offentlig regi man kan få ett vettigt liv.
  Och så skall man slåss mot ambitiösa immigranter också….
  Striden skärps….

  • Göran skriver:

   Vettigt jobb inom offentlig sektor? Offentlig sektor har mest sjukskrivna och ganska mycket mobbing på arbetsplatserna.

  • mats skriver:

   Förr brukade man säga att statens kaka var liten, men säker. Nu är det offentliga ofta löneledande och jobben nästan lika säkra som förr. Dessutom tillkommer förmånen att få vantolka lagen och göra livet miserabelt för vanligt folk.

 4. B-J Bjurling skriver:

  Se även Lars Åbergs utmärkta text på temat:
  http://www.larsaberg.se/se/Tidning.php?recordID=331

Kommentarer är stängda.