Dags att boota om

Det är dags att säga upp alla konventioner Sverige skrivit på. Nej, jag skojar inte! Alla, plus en, för säkerhets skull, om vi skulle ha missat någon. Börja med FN och alla avtal och konventioner på något sätt knutna till den organisationen, inklusive ATT, COP21 och deklarationen om mänskliga rättigheter. Den sistnämnda har nämligen fått så många socialistiska dogmer påhängda att den numera utgör ett hinder för individuell frihet.

Fortsätt därefter med alla europeiska avtal. De har kringränt den svenska suveräniteten på ett oacceptabelt sätt. Förklara för alla inblandade att vi ska skriva nya avtal utifrån goda principer och anpassade till dagens och om möjligt morgondagens verklighet. Samtliga avtal måste sedan kunna omförhandlas om de inte passar in den nya verklighet som en föränderlig värld tveklöst skapar.

Så, det var väl inte så svårt? Jo, det svåra blir väl att etablera några vettiga principer i svensk grundlag, eller ännu hellre en konstitution, samt att få våra politiker att begripa vad konstitutionen betyder.

När det gått så långt att de organisationer med vilka skrivit dessa avtal, i sin egen verksamhet å det grövsta bryter mot dem och sedan hotar dem som avslöjar deras korrupta och vidriga ageranden mot mänskligheten, då måste man välja. Valet att säga upp och börja om, känns enkelt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Dags att boota om

  1. Gunnar Littmarck skriver:

    Helt rätt, vilket många med mig skrivit länge vad gäller flyktingkonventionen med alla tillägg och märkliga tillämpningar som lett till praktiskt taget att bara de som kan smuggla sig till Sverige får en chans att leva sina liv lagligt i landet.

    Jag har en vidare syn på korrigering.

    Förbjud all skatteöverföring eller annan finansiering av icke statliga organisationer med skattemedel.

    Det är den enda chansen att motverka den allt mer kortslutna demokratin.

    D.V.S inte ens bistånd ska få finansieras med skatter, men gärna privat genom regelverk som ökar ett effektivt bistånd som i verkligheten minskar och förkortar beroendet, d.v.s. allt friare handel för de som delar regelverk i berörda områden.

    Mina tankar på långsiktigt hållbar demokrati har lett till att direktdemokrati, där de röstande först klarar en test för respektive fråga som godkänns av representanter från bägge sidor.

    Så allt större trögheter för det samhälle som utvecklas mot det ultimata systemet gör allt mindre korrigeringar.

    Vidare subsidiaritetsprincip så exempelvis markanvändning och byggregler kan beslutas av de som faktiskt lever i dess närhet.

    Min vision är att detta ska ersätta ökande politikerförakt med samhällsengagemang och ansvarslöshet med ansvar.

    Globalt vill jag se en ersättning lika för alla (som går med på att registrera sig och få ett globalt ID med biomarkörer) från avkastningen av jordens naturresurser.

    Först från internationell yta inkl. Antarktis (varför Antarktisfördraget bör kompletteras med att utvinning får ske men behållningen tillfaller mänskligheten) så tillbaka genom att dagens allt extremare ekonomiska zoner (Danmark gör anspråk på Nordpolen…).

    Detta för att teknikutvecklingen inom kort kommer klara över 200 på alla IQ-tester och full poäng på alla universitetsprov, det enda vi människor får vara unika på blir känslor som, hämnd, avsky, hat, tro, kärlek, glädje, missunnsamhet…..behov av bekräftelse, jag fundera själva på vad som skiljer en människa från en artificiell intelligens som likt allt fler program lär sig själv.

    Det ett barn lär sig de första tio åren lär sig de bästa systemen på månader, men i tillägg att hantera all tillgänglig data samt viktigast uppdatering av data som underkänner tidigare.

    Länder som Sverige har klarat produktivitetsutvecklingen utan massarbetslöshet genom utbyggnad av byråkrati och skattefinansierade NGOer i enlighet med Parkinsons lag.

    Men nu kommer all administration, juridik, och beslut grundade på regelverk och lagar, utföras av Watsonliknande program, i realtid, omutbart och helt transparent.

    Fattiga i fattiga länder har ersatt sitt manuella lantarbete men enkla fabriksarbeten, de har hoppats att åtminstone deras barn ska få leva de liv de ser på TV.

    Där finns inga ekonomiska skyddsnät och gud förbjude att än fler NGOer ska dela ut försörjning, fördjupa och föreviga beroende, göda korruption och orättvisor.

    Glad fortsättning på Påsken, det är en kanske en tid för reflektion?

    • mats skriver:

      Det var en lång lista på praktiska tips, Gunnar! Instämmer nog i det mesta. Mellan snaskandet ska jag kontemplera lite över tillvaron. Glad Påsk!

  2. dolf skriver:

    En självklar grund borde vara att alla avtal har en rimligt tidsbegränsning. Rent allmänt känns 5 eller 10 år som en rimlig gräns för politiska avtal.

    • mats skriver:

      Ja, deadline eller bästföredatum för lagar har vi tagit upp några gånger här. Tror att det vore effektiv samhällsskötsel att alla lagar som inte är grundlagar upphör att gälla efter tio år om de inte förnyas. Då skulle de dåliga sortera bort sig själva.

  3. Stefan Eriksson skriver:

    En politiker som inte lyckats förstå innebörden av en konstitution kan ju ägna sin tid åt annat.
    För att få företräda medborgare är förståelsen av sitt uppdrag minsta möjliga krav.
    Glad påsk till dig Mats, och alla andra !!

    • mats skriver:

      Hur menar du nu Stefan? Du talar ju om lågkvalificerad och svårplacerad arbetskraft. Det är ju sådana som ett socialt ansvarstagande land måste skydda från den hårda verkligheten i tillvaron.
      Glad Påsk!

  4. Rutgerl skriver:

    Håller med om ett bäst före datum på internationella konventioner och lagar. Strikta regler för skatteutdelning till organisationer plus folkomröstningar som Schweiz. Glad Påsk på er alla.

  5. Samuel af Ugglas skriver:

    Har vi verkligen en folkvald regering i Sverige? knappast! Börja där!!!!!

Kommentarer är stängda.