Mänskliga rättigheter

Byggnads i Värmland-Örebro, har anmält Annie Lööf till diskrimineringsombudsmannen DO för att hon under centerstämman uppmanade arbetsmarknadens parter att komma överens om särskilda avtal för nyanlända med låga kvalifikationer. Ombudsmannen Kenneth Svärd bedyrar i Radio P4 Värmland att det inte handlar om att man räds lönedumping. Det handlar istället om mänskliga rättigheter, påstår han.

Jag håller med, fast tvärt om. De mänskliga rättigheterna är individuella rättigheter. Man ska inte kunna tvinngas in i ett kollektiv man inte vill tillhöra. Man ska inte kunna tvingas leva under villkor som ett kollektiv man inte tillhör bestämmer. Men det är precis det Svärd vill.

Lööf hade fel när hon uppmanade arbesmarknadens parter att bestämma villkor över huvudet på folk. Hon skulle ha sagt att vi måste ha en fri lönebildning och återupprätta den fria avtalsrätten. Så när hon uppmanade till att befästa den kollektiva makten över individen, då gjorde hon något som borde anmälas till DO.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen, Frihet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Mänskliga rättigheter

 1. Samuel af Ugglas says:

  Lööf har kollektivismen i blodet, förslavade och utplundrade bönder har väl alltid funnits i hennes omgivningar, eller?

  • mats says:

   Jo, bonderörelsen, i alla dess förgreningar, är tungt syndabelastat.
   När syntes senast en fri odalman i Sveriges fagra land
   förande plogen på sin magra teg med stadig senig hand?

 2. Man kan börja med att sluta beskatta medborgarna under existensminimum.
  Innan dess pratar hon bara goja…

  • Göran says:

   Man har rätt att få behålla som ensamstående 4 679 kr plus bostadshyran. Således beskattas en inkomst runt 50.000 så att man kommer under existensminimum. Detta har jag aldrig tänkt på. Helt sjukt. Tack för den infallsvinkeln Thomas!

   Med en hyra på 5.000 kr per månad och beloppet ovan blir det 116 148 kr per år. Beskattning på det beloppet gör att man lever under det som staten kallar existensminimum (förbehållsbelopp på byråkratispråk).

Comments are closed.