Oxfams klimatskrämsel

Kommer ni ihåg sagan om den gamla gumman som gick ut i skogen för att plocka torrkvistar att elda med i köksspisen? Hon plockade på sig en pinne och sa till sig själv att orkar jag den så orkar jag en till. Med samma resonemang fortsatte hon att plocka på sig pinne efter pinne. Till slut blev det så tungt att hon inte orkade hela bördan. Så hon drog slutsatsen att det var den sista pinnen som gjorde skillnad. Så började hon lägga ifrån sig pinnar, med ursäkten, orkar jag inte den så orkar jag inte den heller. Mycket snart hade hon lagt ifrån sig alla pinnar och gick tomhänt hem.

Klimathotarna levererar en mängd olika resonemang till stöd för sin klimatneuros. Samtliga bygger på hypoteser och inte på verifierade fakta från empiri. Detta är värt att hålla i minnet när man hör deras litanior.

De resonerar på samma sätt som den gamla gumman. Kan det sägas vara farligt för klimatet, då kan även det sägas vara farligt för klimatet, ja då kan även detta vara farligt för klimatet, och det här, och det där, och det. Mycket snart är allt de kan peka på farligt för klimatet, bara för att de orkar peka på det. Nu kommer italienare och greker att dö, påstår de.

Koldioxid var det de började med. Det har visat sig inte vara farligt för klimatet. I mindre grad ansågs metan och lustgas vara ett klimathot. Isarna skulle komma att smälta, skördarna slå fel, urfolk bli hemlösa, öar översvämmas kuster och isbjörnar dränkas, farsoter spridas, Vasaloppet ställas in permanent med mera. Vi skulle bli tvungna sluta köra bil, sluta flyga, släcka lyset.

Nu har inte koldioxiden haft den effekten. Då plockas metanet fram. Nu blir jordbruket boven. Köttet blir farligt, mjölk och ost blir farligt. Vi måste gå över till veganism, ekologisk. LRF, som invetsterat tungt i att lyfta fram biobränslen för att ge ekonomi till jord- och skogsbruk har gått i fällan, men orkar inte protestera, inte komma med fakta som säger emot galenskaperna. Klimathotarextremismen blir än mer extrem. Media förkunnar budskapet, utan analys.

Endast danskarna är vakna. De har börjat lägga ner pinnar, avskriva klimathot, inse nödvändigheten av rationellt jordbruk. Inklusive köttproduktion.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Oxfams klimatskrämsel

 1. Silver Bullet skriver:

  Enligt skolan måste vi äta insekter med. Det är just det de lärar barnen idag.

  • mats skriver:

   Klimathotarna har själva gett uppslag till ett svar på det kravet. Jobbar på svaret.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Idag på morgonen förärades de som lyssnade politiskt prov på handlingskraft i SR morgonekot.
  I nyhetsflödet dominerat av krishantering för folkvandringarna i Europa, levererade vår finansmarknadsminister Bolund (mp), sitt för dagen mest angelägna förslag till åtgärd för att undvika det totala kaoset i funktionen av finansmarknaden.

  Han aviserar att ett ”stresstest” av bankens förmåga att hantera orosmoln som tornar upp sig vid horisonten bör genomföras.
  Vad är då det svartaste orosmolnet då ? undrar vän av ordning;
  Jo, det är att vi tillsammans lär gå en kvalfull tillvaro tillmötes, om vi inte försäkrar oss om att finansiella sektorn skall kunna hantera kommande kriser till följd av klimatförändringar.

  Som exempel på faktorer som kan leda till finansiellt kaos nämner Bolund skenande priser på utsläppsrätter, vilket får mig att fråga;

  Vore det inte bättre om Bolund ägnar sig åt klimathysterin på heltid och lämnar uppgiften som minister åt någon bättre skickad?
  Bästa sättet att undvika finansiell oro till följd av höjda priser på utsläppsrätter, vore enligt min uppfattning att avskaffa prissättningen som den politiska konstruktion den är.

  Det var dagens självmål enligt mig!

  • mats skriver:

   Underbar kommentar! Orkar du lyssna på honom utan att få klåda?

   • Stefan Eriksson skriver:

    Nej! Ingen klåda påvisad, men väl så en släng av ”tinnitus”.
    Det kanske är ett medfött ”spamfilter” som ger sig tillkänna.

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  LRF protesterar inte då ”näringen” samarbetar med politiken för att gå runt fenomenet.
  Det är inte första gången, men då du troligen är medlem i LRF så är du också en av medlöparna….
  I själva verket är kursen nästan redan utlagd och det innebär att bara man är med i ett kontrollprogram så kommer både metan och lustgas att kunna kontrolleras…
  Däremot alla små ”frifräsare” som vill sköta sina egna affärer som hemslakt och egen potatis, de kommer att kontrolleras in absurdum och troligen förbjudas att odla och ha husdjur.
  Den processen är redan i full gång och etableras i samhället utan att befolkningen fattar något.
  Men det borde väl du inse som sett alla tecken i skyn?!
  Det är bara att lägga samman dessa olika moment…..

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Jag har ett färskt exempel här….
   På just olikheten inför lagen…
   Att man fixar en ”dispens” om man är med ett kontrollprogram…
   Förmodar att alla med normal läskunninghet inser vilket juridiskt och politiskt bottennapp vi har i Sverige. En större korruption än Italien är uppenbart, då det är helt öppet och accepterat….
   http://ja.se/artikel/49895/tell-ar-storst–pa-dikor.html#comments

  • mats skriver:

   Nä, jag är inte med i LRF. Visst har jag sett tecknen, men jag har aldrig förstått varför så många låter sig luras.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Jag minns att du svarat på frågan medlemskapet i LRF förut, men kunde inte låta bli att försöka retas….
    Det tycks vara en sorts ryggmärgsreaktion hos en del att vara medlem i LRF…
    Och att alltid hänvisa dit.
    Oavsett resultatet…

 4. Tege Tornvall skriver:

  Nu tycks själva livet ha blivit livets fiende. Det mesta av Jordens synliga liv är baserat på kol, växter såväl som djur – inkl. oss själva. Av människokroppens substans är 18 procent kol. Allt kol i växter och djur kommer från ursprungligt kol i Jordens inre. Det är livets energibärare. Men nu har det förklarats som förorening och bekämpas aktivt. Därmed har miljö- och klimatfanatiker blivit livets fiender, vilket också Gaia-fadern James Lovelock och Greenpeace-medgrundaren Patrick Moore påpekar.

Kommentarer är stängda.