Finicum

Den repressiva staten avslöjar sig. The land of the free and home of the brave är inget undantag. Tvärtom, förfallet går i rasande takt.

När protestockupationen av en reservatslokal i Oregon skulle avbrytas hade ockupanterna kommit överens om ett möte med sheriffen för att lösa praktiska och juridiska frågor. I två bilar for de iväg mot sheriffkontoret. På en öde landsväg stoppades de av civila federala poliser som inte lyckades förklara sitt ärende. Försenade åkte en av bilarna med ockupanter iväg mot det avtalade mötet.

Några kilometer längre bort bakom en kurva, fanns en vägspärr med utposterade agenter redo att skjuta skarpt. Föraren av den civila bilen, LaVoy Finicum valde att köra av vägen och in i en snövall. När han klev ur bilen med händerna uppsträckta sköts han till döds.

Allt detta har vi sett tidigare på en FBI-video utan ljud, så vi vet inte när skott avlossades. Nu har delar av en upptagning från en av passagerarnas mobiltelefoner släppts. Där framgår att de blev beskjutna redan innan bilen körde av vägen och skott avfyrades flera gånger. En del av knallarna är bara knallskott, utan projektil som var iväg. Men de skott som spräcker rutor och ger hål i bilplåten kommer tveklöst från skarp ammunition. Varning för otäcka scener!

Det framgår med motbjudande tydlighet att agenterna skjuter betydligt mer än situationen kräver. När den andra bilen med ockupanter anländer i sällskap med agenterna som stoppade dem behandlas de helt annorlunda. Misstankar har uttalats om att en av ockupanterna Mark McConnell var en hemlig agent utplacerad för att provocera ockupanterna till aktiviteter som motiverar våld från staten. Till slut tröttnar staten på sina misslyckade provokationer och bestämmer sig för att mörda minst en av ockupanterna.

Nu har en av de inblandade, ett vittne i den första bilen, beordrats att inte berätta vad hon upplevt. En statlig domare har i strid med konstitutionens första regel om yttrandefrihet belagt Shauna Cox med munkavle.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Finicum

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi behöver inte åka till USA för att uppleva det helvetet. I Sverige har vi djurrätts aktivister som iscensätter samma procedurer mot utplundrade bönder.
  Mats, Du är nog än av få som vågar skriva om detta men som egentligen borde ge krigsrubriker i rikstidningarna!

 2. Göran skriver:

  Det går att skriva en hel del om den amerikanska polisen. Lyssna gärna på Tom Woods podcast avsnitt ”629 Silenced Whistleblower Defies Authorities: A Conversation with Sibel Edmonds”. Sibel Edmonds har jobbat åt FBI som översättare och kunde se inifrån hur korrupt FBI är. Jag skulle vilja sätta en underrubrik: Vad som händer när ett intellekt möter dumhuvuden på FBI.

  http://tomwoods.com/podcast/ep-629-silenced-whistleblower-defies-authorities-a-conversation-with-sibel-edmonds/

  Jag brukar passa på att lyssna på poddar när jag tar mig en promenad.

  När man ser på hur polisen i USA behandlar folk, som i detta fall, förundras jag över hur fega de är. De flesta verkar vara ena riktiga ynkryggar. Den huvudsakliga arbetsuppgiften verkar vara att trakassera folk.

  • mats skriver:

   Det finns riktigt svåra busar i USA. Poliserna verkar vara rädda för dem och för att vara på den säkra sidan så behandlar de även vanligt folks om de värsta busar, tyvärr!

Kommentarer är stängda.