Kolchoserna åter

FN vill inte låta bönderna sköta jordbruket. FN vill att det ska skötas av byråkrater med utopiska naturbilder och fördelningspolitik för ögonen, enligt Agenda 2030 för hållbar utveckling. ”De 17 hållbarhetsmålen är ett perfekt exempel på människors ömsesidiga beroende av varandra. Matkedjan visar hur våra öden är sammanlänkade i denna globaliserade värld.” Sa Ban Ki-moon förra månaden på Forum för Framtida Jordbruk i Bryssel.

Flera talare poängterade att det är dags att samordna världens matproduktion för att möta FNs krav på klimat och uthålighet. I princip allt som inte är stadsmark och byggnader måste inriktas på biodiversitet och sparande av världens naturresurser.

Greenpeace deltagare på mötet ville gå mycket längre. De vill förbjuda bönderna att använda externa insatsmedel för att öka produktionen. Deltagaren från Jordens Vänner påstår att det hon kallar industrijordbruk är ineffektivt och dyrt. Till och med ordförande för Europeiska Markägarorganisationen, Thierry de L’Escaille, ställer upp på att vi skyndsamt måste implementera hållbarhetsmålen. Men då måste det till mer bidrag. Finns det inga vettiga människor på dylika tillställningar?

FN gör uppenbart helt andra bedömningar än Hans Rosling om hur många människorna kommer att vara på jorden år 2100. Nu säger FN 11,2 miljarder. Jag har aldrig hört Rosling nämna en siffra över 10.

Det var väl Luwig von Mises som sa, Om kommunisterna skulle få styra oinskränkt över Sahara, skulle de efter 50 år ha brist på sand.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Kolchoserna åter

  1. B-J Bjurling skriver:

    Ja, jag upptäckte den svenska grenen häromdagen. ”Framtidens lantbruk” tycks vara någon sorts kodord i sammanhanget. SLU-rapporten tycks ju vara ett år gammal, men den dök inte upp på databasen förrän i fredags. Man tror knappt sina ögon. Som att läsa om en hjärntvättad sekt…
    Framtidens lantbruk, verksamhetsberättelse 2014:

    http://pub.epsilon.slu.se/13278/7/johnsson_p_160415.pdf

  2. Jan Suhr skriver:

    Spjälkar man ner all mänsklig verksamhet så går det ut på att försörja oss med mat. Allt vi gör går ut på att vi ska kunna äta och överleva. När vi sen har hittat på smarta och effektiva sätt att få mat, har vi börjat hitta på saker att fördriva tiden med 😀

  3. Samuel af Ugglas skriver:

    Tyvärr lär det inte bli någon ändring till det bättre förrän hyllorna i de socialistiska mattemplen gapar tomma. Och då kommer förmodligen vår räddare att heta Vladimir Putin.

    • mats skriver:

      Ja, eftersom han om någon borde veta att kolchoser inte är det effektiva sättet att producera mat till folket.

  4. Stefan Eriksson skriver:

    En bonde som arbetar med jordbruk (producera mat) , (inte att förse byråkraterna med sysselsättning), är väl snart en ”rödlistad” begivenhet.
    Hur kan vi hjälpas åt att bevara denna mycket sällsynta yrkesgrupp??

  5. Samuel af Ugglas skriver:

    http://youtu.be/OvOiNG6dUDU

    Klippet ovan har sina poänger särskilt efter 5:20 min.

  6. Samuel af Ugglas skriver:

    ”FN vil inte låta bönderna sköta jordbruket”. Det är synd att många läsare av Mats fantastiska ”Frihetsportalen” inte kan uppleva Bjuvs kommun och hur man hanterar Findus frågan.
    En flock kommunpolitiker, riksdagspolitiker, skattefinansierade tjänstemän, fackföreningspampar
    har under en längre tid yvats sig över hur fruktansvärt hemskt allting är med de stackars människorna som drabbats av dessa vedervärdiga kapitalisters hemska åtgärder.
    En säger en av alla dessa utomjordingar har beklagat sig över, att med ärtodling och grönsaksodlingarna försvinner kompetensen att ta fram råvaran som skal förädlas.
    Och den som vanligt omhuldade, världsberömda svenska socialistiska ödmjukheten är som bortblåst. Hur kan det vara? (Här skulle det stå ett onämnbart invektiv)

  7. Thomas Gunnarson skriver:

    Rent demokratiskt, ja, frihetsmässigt så är dagens ”moderna industrijordbruk” tveeggat. Det frigör en majoritet från arbetet med jorden som varit det hierarkiska samhällets grund, men den dagen då majoriteten av folket inte har kontrollen över sin egen livsmedlesförsörjning då är hierarkin skarpare än någonsin. Då är inte ”bönderna” i botten i hierarkin utan i toppen…
    Om man betraktar industrin som ”storbönder”….
    Alla andra är då bara daglöanre… Eller gåvoträlar, som kanske är mer korrekt.

Kommentarer är stängda.