Den trendiga homosexualiteten

Bruno Edgarsson, ordförande i Växjö stiftsfullmäktige, har sagt att han uppfattar pridefestivalerna som en trend och likaså bejakandet av homosexualitet bland de som inte själva är homosexuella. Så uppfattar jag hans uttalande. Sedan vrider media till hans uttalande till fördomsfullt, homofobiskt och hatiskt. Värre och hårdare fördömmanden ju närmare Stockholm tidingen publiceras.

Jag håller med Edgarsson, det har gått trend i att redovisa att man har med en bög i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Låt vara att det sker när det har bäring på ämne och innehåll i program eller artikel. Men när det inte har det, varför är det då så viktigt att redovisa att man har en äkta bög, flata eller transa med i sammanhanget?

Varför är det så viktigt att hålla pridefestival i varenda håla i Småland? Varför måste man kräva att Svenska Kyrkan ska sälla sig till spektaklet och välsigna det? Varför kräver man inte att de muslimska församlingarna i Sverige deltar i och välsignar pridefestivaler i varenda ort, stor som liten, där sådan anordnas? Det kunde ju vara rimligt att just muslimer deltar i detta, de vill ju hålla männen för sig och kvinnorna för sig. En lagom dos homosexualitet vid de sammankomsterna måste väl vara både fullt normalt och välkommet. Varför smussla med det?

Svenska kyrkan är inte längre statlig, utan en frikyrka bland många andra och därför inte längre en angelägenhet för medborgarna. Medlemmarna i Svenska kyrkan får därför tro vad de vill om homosexualitetens fel och förtjänster. För det handlar precis om det, tro och trosfrihet. Var är kraven på den katolska kyrkans närvaro vid Pride, eller den ortodoxa, eller judiska?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Den trendiga homosexualiteten

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Varför har dessa dina helt naturliga frågställningar inte rests av våra homogena folkförförare i gammelmedia kan man fråga sig?

 2. dolf skriver:

  Ja, jag finner det synnerligen irriterande. Jag får inte bara intryck av att homosexualiteten gnids in i ansiktet på en, de homosexuella verkar också vara klart överrepresenterade. Andelen homosexuella tycks ligga runt 2 procent för kvinnor och 4 för män. Men jag tror att det är med åtminstone en homosexuell man i vartenda tv-program av underhållningstyp där man samlar ihop ett antal människor (som stjärnorna på slottet, bonde söker fru osv). I Lets Dance har det varit med minst 5 stycken manliga homosexuella deltagare under åren (fast Oscar Zia som var med 2013 kom tydligen ut officiellt först i år, så frågan är om det var känt när han valdes ut som deltagare), i vilket fall som helst så innebär det att nästan 10% av de manliga deltagarna är öppet och uttalat homosexuella.
  Jag – som redan på ”den gamla goda tiden” när det var normalt att äcklas av homosexuella och avsky dem – var en uttalad företrädare av ”ryck på axlarna: »det är deras ensak»”-tolerans börjar nu alltmer känna en direkt motvilja mot homosexuella. Så den här homoglorifieringen med prideparader och homohyllningar till höger och vänster får rakt motsatt effekt på mig.

  • Göran skriver:

   ”…fast Oscar Zia som var med 2013 kom tydligen ut officiellt först i år…”

   Att komma ut innebär bara att man får skriva det epitet på en person. Oftast vet alla hur det ligger till.

  • mats skriver:

   Precis! Samtyckande vuxna får väl göra som de vill, men måste vi andra få näsan nedtryckt i det?

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Deras hämnd, samtycker eller tillstyrker du inte till deras tillstånd blir Du obönhörligt stämplad för livet!
  Det är trenden! Otäckt.

 4. Rutger skriver:

  Har lust att gå med i en parad i en Pridefestival med ett stort plakat där det med stora bokstäver ska stå ”Heja kärnfamiljen” och under med små bokstäver ”utan kärnfamiljen blir det inga nya HBTQ-personer. Är det någon som ha lust att följa med?

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Ledsamt att behöva hämta analyserna i utländska media men här en god förklaring.
  http://spectator.org/obama-the-great-bathroom-war-and-the-cultural-revolution/
  Mats är duktig att göra begripliga sammanfattningar för oss alla.

Kommentarer är stängda.