Europol

Europol ger varje år ut ett antal rapporter om brott i Europa. Den senaste om terrorism och extremism kom i juli 2015 och avhandlar år 2014. Det är alltså snart dags för en ny. Den kommer att ha en helt annan ton.

Det intressanta med rapporten om 2014 är att det då såg så lugnt ut, endast 4 dödade i terrorbrott i hela Europa. Men Europol gör ett avsteg och nämner att 2015 börjat illavarslande.

När det gäller extremism framgår att i Sverige häktades och dömdes ingen, varken vänster- eller högerextremister. Sverige verkar inte ens ha rapporterat några problem med vänsterextremister som stör och begår våld mot demonstrationer och möten som de ogillar. Vänsterextremism är tydligen det normala tillståndet i Sverige.

Antisemitism och islamofobi räknas till högerextrema åsikter, trots att förföljelse av judar och muslimer varit lika förödande i Sovjetunionen och Kommunistkina, som i det nationalSOCIALISTISKA Tyskland. I Kina är brotten mot troende fortfarande påtagliga och det är inte utifrån högerideologier.

Jag skulle rekommendera Europol att putsa glasögonen bättre. Vänsterspeglingen är lite för tydlig.

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Europol

 1. Niklas skriver:

  Frågan är ju om inte nationalsocialisterna tillhör vänstersidan snarare än högersidan. Minns en gammal intervju från början av 1980-talet med en under andra världskriget ledande svensk nasse. Han hävdade bestämt att nazismen var en vänsterideologi och vid intervjun röstade han på VPK. Intervjuaren hade placerat nazismen till höger.

  • Göran skriver:

   Det är en svår fråga. I mina ögon är de klart en vänsterideologi och ogillar starkt när de placeras som en extrem högerrörelse. Samtidigt är nationalsocialism en konservativ rörelse som kan placera den på högerkanten.

   Mest praktiskt är nog att gå ifrån vänster och höger och använda en skala som består av kontroll och frihet. Total kontroll består av ingen äganderätt och total frihet består av enskild okränkt äganderätt vilket även gäller sin egen kropp.

   Nationalsocialism är en kontrollideologi. Det har inte så stor betydelse om de är till höger eller vänster eller om de blandas i samma gryta som alla andra kontrollideologier. Samma skit hela högen. Alla riksdagspartier ligger i samma kontrollgryta. Det är rent patetiskt att höra dem tjafsa om mikroskopiska skillnader mellan dem. De är alla fientligt inställda till individen.

  • mats skriver:

   För mig är det tämligen självklart att nationalsocialisterna är socialister. De är olika grenar på samma träd.

   • Göran skriver:

    Det är helt rätt. Socialism är kontroll av andras ägande och även det mentala och det står nationalsocialism för.

Kommentarer är stängda.