Med Trump på hand

The Donald har sågat Parisavtalet, COP21, jäms med tunnelbanespåret under Eiffeltornet. Olyckskorparna i FN-skrapan har naturligtvis fördömt både honom och varnat världen i den händelse han skulle bli vald till USAs president. Klimathotarna skränar med allt mer långsökta skräckbilder för framtiden, hämtade från allt tunnare, för att inte säga obefintligt, vetenskapligt underlag. Man pratar knappt om koldioxid längre. Nu är det bara ”klimatförändringarna” i obestämd form, som är hotet.

Samtidigt kryper det fram även i MSM att flera olika satsningar på alternativ energi eller koldioxidkompensation är totala misslyckanden. Kaliforniens största solenergipark släpper ut mer koldioxid än den sparar. Svenska statens program för koldioxidkompensation i Afrika har gjort lokala bönder marklösa, inkomstlösa och maktlösa. Men vem bryr sig om några fattiga småbönder i Afrika när man kan slå sig för bröstet med symbolpolitik i Svedela?

Det blir ett intressant halvår fram till amerikanska presidentvalet om Trump fortsätter att lyfta klimatbluffen på detta sätt. Allt fler kommer att fråga sig hur mycket de blivit lurade och inte minst hur de kunde bli så lurade. Han kanske inte ens behöver vinna valet för att sänka världshistoriens största bedrägeri. I så fall har han gjort en välgärning, mer värd än Al Gore och Barack Obamas fredspris är värda tillsammans.

Dessutom verkar Trumps chanser att verkligen bli vald öka. Han leder opinionsundersökningar mot Hillary, både när det gäller vem som är populärast och vem som är minst populär, har Trump övertag. Det är rätt kul att följa amerikanska fora där demokraterna nu börjar bråka inbördes. Sanders anhängare är rädda för att kombinationen Bill och Hillary Clinton är alldeles för lätt att skjuta i sank för republikanerna. Medan Hillarys anhängare menar att Sanders fortsatta kampanjande förstör hennes möjligheter att ta upp kampen mot Trump. Båda sidor menar att republikanerna redan gjort affischerna mot både Sanders och Clinton, de väntar bara på besked vem det blir, för att starta tryckpressarna.

De mest besvikna väljarna börjar tycka att USA blivit en enpartistat med två falanger, republikaner och demokrater. Det enda man får välja på är de personer partieliten utsett till kandidater för respektive falang. Det är därför sådana outsiders Trump och Sanders fascinerar väljarna. Skulle Trump bli vald kommer stora skaror människor om två år att undra hur de kunde bli så lurade av FN och den egna eliten i klimatfrågan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Med Trump på hand

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Vem vet? Kanske kan det bli en valkamp UTAN de uttjatade argumenten för och emot abort.
  Kärnvapenmakten USA brukar nagelfara detta ämne vart 4:dje år.

  • Göran skriver:

   Abortfrågan är bara en fråga som svenska journalister debatterar av någon märklig orsak. I USA är det mer eller mindre en ickefråga när det gäller val av president.

   I förra valet studerade jag s.k. vallokalsundersökningar. I dessa rankades abortfrågan väldigt lågt som en viktig fråga.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Jo, det är säkert så, ytterligare ett exempel på information vad naiva Svenskar ”tillåts” ta del av.
    Å andra sidan så vet de flesta i USA just ingenting om Europa och dess politiska system.

    • Göran skriver:

     Så sant. De vet inte så mycket om USA heller för den delen.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Skulle Trump bli vald kommer stora skaror människor om två år att undra hur de kunde bli så lurade av FN och den egna eliten i klimatfrågan”.
  Trump är den förste av dignitet som ifrågasätter det verkliga vansinnet att tömma Kaliforniens reservoarer i Stilla Oceanen och skylla på torkan för att markägarna runt i ”Dalen” sitter på vattenrättigheter.
  I USA törs medierna fortfarande diskutera socialismen öppet. Otroligt uppfriskande!
  Den här tycker jag är minst lika allvarlig.

 3. Göran skriver:

  I kulissen för Demokraterna väntar Joe Biden. Räknas Hillary ut på grund av brottsanklagelser eller för att Obama vill ha bort henne så kliver förmodligen Joe Biden fram. Många republikaner kan rösta på den typen på grund av att de ogillar Trump.

  Det mest roliga i det hela är att alla som anklagar Trump för att var en hemsk person har redan röstat på hemska personer såsom Obama. Trump har sagt att han ska jaga familjerna till terroristerna. Det gör Obama redan. Obama jagar till och med terroristernas vänner och dödar dem. Obama jagar och dödar även människor som bara råkar hamna bredvid en terrorist.

  Som någon i USA sade: Spelar det någon roll om den som dödar gör det med ett leende eller med en sur min? Jag tror att den som blir dödad, speciellt någon lekande barn i 7-års-ålder inte bryr sig om utifall personen som gav order om ens avrättning ler till folket eller ser allvarlig ut. Eller känns det kanske bättre om det är en kvinna som har skrivit under dödslistan?

 4. akesundstrom skriver:

  Sanningen sparkar brukar man säga. Trots att klimatljugandet hittills kunna pågå tämligen obehindrat, som ett av många resultat av forskaretikens sorgliga förfall, så kommer nog det gamla talesättet att visa sig korrekt. Dessvärre ett decennium för sent och därmed till priset av enorma ekonomiska förluster – men dock. Men det krävdes kanske en fräck och opolerad fastighetsmiljardär som Trump för att till sist leda de nakna kejsarna till den moraliska schavotten. Som Mats så riktigt påpekar förvandlas i så fall den osannolike uppstickaren till en av nutidens största välgörare

Kommentarer är stängda.