Mer klimatskojeri

Nu hamnar jordbruket allt mer i skottgluggen för klimathotarna. Har de börjat inse att industrin och transportsektorns omställning blir allt för kostsam, så de måste ge sig på någon annan? Hur kostsamt blir det tro, när världsvälten sätter in?

Dr. Lini Wollenberg är forskningsledare på CCAFS (Climate Change, Agriculture and Food Security), jo det finns tydligen en sådan stolleorganisation också. Hon menar i princip att nu är det ren panik! De senaste skrämselrapporterna om varma månader visar att inte ens total omställning av industri och transportsektor till fossilfritt räcker för att nå Parisavtalets mål, anser hon.

Nu gäller det inte bara CO2 längre. Det var ju det klimathotet började med och det var länge det enda som ansågs hota vårt klimat. Det har tydligen gått trögt att sälja koldioxidhotet, så nu slänger man fram alla gaser man kan tänka sig. Trots att dessa gaser omsätts naturligt i såväl jordbruk som naturen.

This entry was posted in Klimatbluffen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Mer klimatskojeri

 1. Rutger says:

  Hela den skandinaviska bergskedjan kan betraktas som en enda stor liggande termometer. Den rörliga temperaturkänsliga delen är trädgränsen. Den har gått upp med ca 200 m de senaste 100 åren efter att nedgången bröts alldeles i början på 1900-talet. Under 2000-talet har uppgången tillfälligt brutits, kylan har för tillfället stoppat vidare uppgång. Det är fortfarande 115 m kvar till medeltidens temperaturoptimum och ca 500 meter kvar till temperaturmaximum alldeles efter istiden. Se http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2016/vecka19/db16maj10.htm

 2. Detta är ju ett direkt hot mot den växande mänsklighetens försörjning!

 3. Bra och relevant information från Rutger. Lämplig expert att konsultera: prof. em. Leif Kullman i Umeå.

 4. Samuel af Ugglas says:

  Vet snart inte vilket som är mest ödesdigert för riket och befolkningen, klimatskojarna eller socialister, även om de sistnämnd lever med dubbla funktioner. Socialisterna har sedan länge kunnat under hot om våld “avfolka landsbygden”. Vem reagerar?
  http://www.atl.nu/lantbruk/skatteverkets-nya-krav-pa-faboden

 5. Lejeune says:

  Jag trodde min enfald att den enda koldioxid som kan adderas till atmosfären är den som är av fossilt ursprung, den som djur släpper ut ingår i naturens kretslopp.

 6. Tyrone Waerner says:

  Ja,skall vi får ner dessa 2 grader som man talar om måste vi alla länder i Norden göra allt för att ha en sommartemperatur av säkert 2 grader från vår till höst och hoppas på en vintertemperatur av minst minus 30 grader.För gör vi inte detta hur tror ni då att temperaturen i Thailand skall ligga på 20 grader året runt. Detta är idioti liksom hela klimatdebatten.Har blivit dårarnas paradis.Slår min profetia in så blir väl alla klimatfantaster glada. det som förvånar mig mest är hur man på TV dyrkar värmen,tänker de inte alls på klimatet,dessa miljöpartister?

Comments are closed.