Turkiet blir aldrig EU-medlem

Benjamin Haddad skriver i Foreign Policy att det är uteslutet att Turkiet någonsin kommer att bli medlem i EU. De europeiska folken vill inte ha Turkiet med. Man vill inte ha en muslimsk stat med 75 miljoner invånare och en nästintill diktator till president, med i unionen. De redovisade opinionssiffrorna är tydliga i både England, Frankrike och Tyskland. Jag är övertygad om att exempelvis Grekland också är starkt emot. Samtliga medlemsstater måste säga ja till en ny medlem. Holländarna sa i en folkomröstning nej till det naturligt europeiska och kristna Ukraina. Det är bara en försvinnande liten del av Turkiets landyta som naturligt hör till Europa. Dess alternativa namn är historiskt sett Mindre Asien.

Turkiet är NATO-medlem, men har lika fullt 30.00 soldater posterade på EU-medlemmen Cyperns territorium. Det är fler soldater än vad Turkiet någonsin ställt till NATOs förfogande.

För att få bli medlem måste man klara av långa listor med krav fördelade på 35 kapitel. Man måste vara långt på väg redan innan man får öppna ett kapitel. Samtliga kapitel måste vara slutna, det vill säga godkända innan man får bli medlem. Så här långt har Turkiet, som ansökte om medlemskap redan 1987 och fick tillstånd att inleda proessen 2005, lyckats öppna 15 och sluta ett kapitel.

Det är dags att tills vidare säga nej till ökad utvidgning av EU. Det är mycket bättre att sluta handelsvatal och andra eventuellt nödvändiga avtal med ett självständigt Turkiet. Europa måste säkra sina gränser, inte ständigt flytta dem. EU måste börja leverera innehåll till folken i Europa. Annars faller EU under trycket av sin egen byråkrati och oförmåga att förstå vad Europas länder och dess olika befolkningar är och vill.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Turkiet blir aldrig EU-medlem

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Junker ( vår befattningshavare i EU- kommissionen ) påminner mig om en “partydrogad” elefant i en porslinsbutik.
  Så mycket mindre förtroendegivande kan det inte bli !

 2. Göran skriver:

  “EU måste börja leverera innehåll till folken i Europa.” Har du blivit blind Mats? EU levererar hela tiden. Galenskap.

 3. Niklas skriver:

  Av historiska skäl lär många östeuropéer säga blankt nej till Turkiets medlemsansökan. Deras förfäder levde ju under det osmanska rikets förtyck av kristna.

 4. Thomas skriver:

  Turkarna har inget behov av EU då deras ekonomi funkar bra ändå.

Kommentarer är stängda.