Idag röstar England

Att bli eller inte bli, kvar i EU alltså, det är frågan. Länge har lämnasidan haft en klar ledning i opinionsmätningar. Stannasidan har med tiden blivit allt mer hatisk mot självständighetsivrarna. Påtryckningarna från utomstående att bli kvar i EU har varit så massiva att man bara kan hoppas att britterna har klarsyntheten att med stadig stämma säga, ”det bestämmer vi själva!” Dessa påtryckningar har varit så många att jag inte ens bryr mig om att länka till dem. Gå ut på nätet och läs internationella media, så är det de enda åsikter som kommer att möta er.

Till slut mördades Jo Cox, av oklara skäl. Nog är det bestickande, att när stannasidan i opinionsmätningar ser ut att ha förlorat allt, då dyker det upp en ensam gärningsman och mördar en politiskt betydelselös person (en nybörjare utan några tunga kontakter och inflytande) men med ett stort symbolvärde (ung tvåbarnsmor).

Är det ett slags bondeoffer för att vända opinionen? Kommer vi någonsin att få uppriktig klarhet i vad som låg bakom? Mycket pekar på att det finns globala spelare, både politiker och andra aktörer som önskar minska antalet folkvalda i förhållande till antalet väljare. Aktörer som finner det lättare att muta eller på annat sätt pressa dessa ledare att lyda order. Motmedlet är små självständiga nationer i frivilliga samarbeten. Då kan man vända de globala aktörerna ryggen, om beslutsamheten finns där.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Idag röstar England

  1. Gunnar Littmarck skriver:

    Hej Mats och trevlig midsommar som faktiskt bara några få länder runt Östersjön lyckats hindra kristendomen från att förinta.

    Till skillnad mot här i Norge.

    Ju närmare poler folk levde ju viktigare var solstånd, vilket ”nya” religioner tvingades ersätta för att vinna folkstöd.

    Lita det samma med EU-projektet som ju inte handlar om det bästa för de flesta på längst möjliga sikt.

    Utan det bästa för de få som lyckas tränga sig fram till de skattefinansierade ”köttgrytorna” trots kravet på låg moral.

    Samma Sverige om vi komprimerar beteendet.

    Då två-kammarriksdagen avskaffades ville ingen ledamot gå hem och skapa reala resurser som köptes frivilligt, samma då landet gick med i EU…

    25 oavlönade ledamöter varav 3 är ministrar är det minst dåliga för Sverige intill min version v direktdemokrati tar över.

    De länder som har skattefinansierade beslutsfattare som vägrar kommer gå under och därefter blir det min version eller inga människor.

    Min version är att alla ändringar av lagar och regelverk ska legitimeras i folkomröstningar där röstande måste kvalificera sig genom en test som godkänns av representanter för bägge sidor för att visa att de trängt in i konsekvenser djupt nog, till det ett tröghetssystem så ändringar går allt långsammare, ty det samhälle som rör sig mot ”fulländling” styr allt mer ”rakt”.

    Eller hur?

    • mats skriver:

      Tack Gunnar, och Glad Midsommar själv! Min hustru och jag blotade faktiskt på sommarsolståndet, lever med gräddsås, färskpotatis, lingonsylt och inlagd gurka till. Sverige kunde ju också ha behållit seden att fira midsommar på rätt dag också. Från och med 1953 är det alltid en fredag.

      Ja, 25 oavlönade ledamöter låter bra. Dessutom tycker jag myndigheterna kunde befolkas av ideellt arbetande personer, med stark styrning av svensk lag. Eventuella arvoden bestäms i efterhand beroende på hur väl de har skött riket. Precis som i vilken hembygdsförening som helst.

      • Gunnar Littmarck skriver:

        Er bot låter trevlig.

        Egentligen är det fruktlöst att vi skrivet till varandra då vi har så lika åsikter och därför bara riskerar att förstärka våra åsikter, vilket är förfärligt och noll produktivt.

        Då människor som delar åsikter möts blir ofta vidsynthet trångsynthet.

        Eller hur Mats?

        • Gunnar Littmarck skriver:

          Ett l försvann men jag vet att det fungerar ändå, visst är det märkligt att man kan utlämna många bokstäver men ändå förmedlas tankarna?

          Intressant på temat är att alla duktiga ingenjörer har dyslexi.

          Min fundering är att det beror på att duktiga ingenjörer styrs av logiska regelverk som går att härleda eller upprepa tester med samma resultat för att vinna insikt.

          Det är motsatsen till språk som utvecklats för att snabbt avslöja inkräktare bortsett det självklara att förmedla tankar och erfarenheter mest effektivt.

          Se bara hur barn med utomregional dialekt mobbats i alla tider.

          Häpp!

  2. dolf skriver:

    Jag har inte följt nyhetsrapporteringen om Brexit. Jag är pessimistisk. Har ägnat hela dagen åt att försöka få mitt inlägg om saken färdigt: Om Jo Cox och varför jag, tyvärr, inte tror på #Brexit | Genusdebatten.

    • Göran skriver:

      Du tog Marshallhjälpen i din blogg dolf! Du kan få fundera lite på följande. Samma belopp som ett land fick i hjälp skulle landet själv prestera. Det var bara en jämförelse med ungefär hur det fungerar med EU.

      Det land som fick hjälp sist via Marshallhjälpen var Spanien. Spanien återhämtade sig snabbast. England som fick mest hjälp återhämtade sig sämst.

      • dolf skriver:

        Jag tog upp Marshallhjälpen för att jag hajade till på just den saken när jag såg filmen. Och som vanligt så visar sig det ”alla vet” vara uppåt väggarna fel.

  3. dolf skriver:

    och så glömde jag kryssa i ”Meddela mig …”

  4. Göran skriver:

    Det matas på med hur dåligt det är för Storbritannien vad gäller fri handel om det blir Brexit, underförstått att det är dåligt för Britannien om de inte kan handla fritt med EU. Jag tror nog att det är precis tvärtom. Britannien importerar mer än de exporterar till EU. Skulle EU rent ekonomiskt vilja avstå från att exportera till Britannien? Knappast.

    Ett annat aber för EU är att Storbritannien betalar 136 miljoner pund per vecka till EU. Vem eller vilka ska ersätta den inkomsten för EU? Blir det Tyskland som måste bidra med mer pengar till EU? Det är inte så många andra länder som har råd att bidra med mera. Kommer tyska folket att gilla det? Nästa exit kanske blir Deutschexit. EU har en skuld i dagsläget på 19,6 miljarder pund.

  5. Samuel af Ugglas skriver:

    Ett fantastiskt och innehållsrikt framförande.
    Socialism Does NOT Work, Daniel Hannan, Oxford Union:
    https://www.youtube.com/watch?v=7QaZEGcoGXo

    Hoppas Mats vid något tillfälle summerar denna artikel översatt till svenska:
    http://www.breitbart.com/london/2016/06/22/camerons-elite-will-stop-at-nothing-to-win-this-eu-referendum-heres-why-we-mustnt-let-them/

Kommentarer är stängda.