Säkert i rådet

Sverige blev som första icke ordinarie medlem i FNs Säkerhetsråd invald som tillfällig medlem i detsamma för denna period. Margot Wallström kvittrar och påstår att det är för att Sverige är pålitligt, välorganiserat, kunnigt frågorna och allt vad hon säger att vi är som gör oss till en välkommen medlem i säkerhets rådet.

Sanningen är att svenskarna är lättlurade och inställda på att inte ifrågasätta FN, utan blint lyda alla tokiga propåer. Det är 20 år sedan senast Sverige var med säkerhetsrådet. Då var det Göran Perssons sossergering i Sverige. Med andra ord, då precis som nu, en regering som hellre bedrar sitt eget folk än att avslöja internationella dårskaper.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Säkert i rådet

 1. Jan Suhr skriver:

  Det är väl mer Margot som vill avancera i karriären och har med våra skattepengar köpt röster för att hon ska få ett bra jobb framöver.

  • mats skriver:

   Det är väl snarare så att hon vill ha ett grandiost CV som pensionär, hon är ju 62 år.

   • Göran skriver:

    Tänk! När jag varit med och beslutat om anställning har jag knappt slängt ett öga på formella kvalifikationer utan helt enkelt bara frågat: ”Vad har du åstadkommit?”

    Om den fråga ställs till Margot Wallström, vad ska hon svara? Finns det något hon har åstadkommit som har varit bra?

 2. akesundstrom skriver:

  Varför inte säga det rakt ut, Mats? Att det är lika angeläget att lämna den parasitära FN-skutan som att säga farväl till EU? Det är förvisso innebörden av vad du skriver om tokiga propåer, tokskaper och lättlurade väljare, men det kan behöva förtydligas. För många kan ju inbilla sig att FN-maskineriet går att reparera, men det är lika orealistiskt som att försöka reformera ett genomkorrumperat EU.

  • mats skriver:

   Jo, jag har väl skrivit det minst ett par gånger, att FN har överlevt sig själv. Främst genom korruption av såväl moral som ekonomi, men även av politiskt falskspel. Men det är nästan ett år sen senast, så det kan vara bra att påminna om.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  USA´s ambassadör till UN John Bolton påpekade för några år sedan att ”om man skar bort de 15 översta våningarna på UN skrapan” skulle det inte märkas någon förändring i verksamheten.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Det kanske är bäst ändå att dom däruppe (de på de 15 översta våningarna) får stanna där dom är. Bara så vi vet var dom är.
   Hemska tanke om alla överflödiga skulle sättas på gatan utan uppsikt och underhåll.
   Skola om dem låter sig förmodligen inte göras.

   • Göran skriver:

    EU, FN och andra sådana där organ är lite av en avstjälpningsplats för partikolleger man inte vet vad man ska göra av. Landshövding räcker inte till längre.

Kommentarer är stängda.