Storebror ser dig

Är du rädd för att bli övervakad av staten eller storföretagen? Oroar det dig att statens myndigheter skulle få möjlighet att läsa dina mail eller ta sig in i din dator för att få veta vad du tänker? Var inte orolig, de vet redan det mesta de behöver veta. Det har visat sig att de flesta människor frivilligt lämnar alldeles tillräckligt med information via sina affärer, på sociala medier etc. Den information man kan vaska ur öppna källor är mycket tillförlitligare än att fråga rent ut. Med fråga rent ut menas alltså gallupundersökningar och liknande. Folk svarar mindre ärligt på sådana undersökningar än de spår de lämnar efter sig på nätet.

Facebook hjälper storebror mer än Säpo och Sifo. Jo, vad jag skriver och möjligen också vad jag verkligen tycker (tror de) är redan känt av dem som trålar nätet efter information.

Amerikanska IDI vet mer än de flesta, men vad vet de egentligen om vad vi är för människor?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Storebror ser dig

 1. Jan Suhr skriver:

  Google vet mest, de vet mycket mer än vad staten eller Säpo är i närheten av.

 2. Niklas skriver:

  Märkligt att folk är så allergiska mot övervakningskameror i skogen, samtidigt som de lägger ut en massa privat info på diverse sociala medier

 3. Thomas skriver:

  Facebook där vet staten allt om alla… De har troligen även ”utskickade” agenter som håller koll när det håller på att koka över. På något sätt så ser jag figurer som är misstänkta på olika facebookgrupper som just är med i diskussioner utan att någon troligen fattar varför de är där…
  Sedan så skiter jag i det, för jag är ändå bara en pensionär.
  Jag skulle tro att vi har samma fenomen på denna blogg.

  • mats skriver:

   Att vi är övervakade? Självklart! Säpo, MSB, RPS, FOI, Regeringskansliet, CSN, Domstolsverket, Riksdagen, Regeringskansliet, Kriminalvården, med flera är inne och kollar med jämna mellanrum.

   • Göran skriver:

    Mats! Det kan vara så att anställda på uppräknade myndigheter gillar att läsa din blogg. Du har väl betalat dina studieskulder!

    Jag ska själv implementera brandvägg på mina hemsidor så att myndigheter inte kan besöka dem. I stället kanske jag kan ge dem lämpliga meddelanden.

    • mats skriver:

     Jo, möjligheten finns att det är flera anställda som inte gillar sin arbetsgivare och därför avreagerar sig genom att läsa Frihetsportalen!

 4. Niklas skriver:

  Lite OT, men kanske inte ändå:

  Digitala gränser kan ersätta gränsmarkeringar på backen http://skogsforum.se/viewtopic.php?f=17&t=26936

  • mats skriver:

   Undersåtefieringen fortskrider oförminskat. De digitala gränserna är naturligtvis till för att ge signal om du för din fotboja (smartfånen) utanför ditt tilldelade område.

 5. Niklas skriver:

  Framför allt blir det otrevligt lätt att flytta gränser efter lantmätarens godtycke, t.ex. vid inrättade av reservat eller utökning av befintliga reservat.

  Finns även anledning att beakta risker eventuella gränsjusteringar i samband med servitut och dylikt. En tomtägare kan ju då plötsligt få en lite större tomt på lantbrukares eller skogsägares bekostnad, så att tomtägare får plats med sin infiltrationsanläggning…

Kommentarer är stängda.