Bankuppgifter och NATO

Sedan 2009 gäller följande lag i Sverige; Lag 2009:62 om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Den blev införd på begäran av USA efter 9/11 och skapandet av homeland security. Nu är alla svenskar skyldiga att redovisa och kunna förklara alla sin bankaffärer, oavsett hur länge man haft samma bank och samma verksamhet.

De påstår att vi fortfarande har banksekretess, men f*an tro’t! Alla mina och era bankuppgifter kommer att hamn hos amerikanska myndigheter. Tro inget annat! Dessa myndigheter läcker sedan länge känslig information till banker och företag med internationell verksamhet. Den uppseendeväckande nyheten som svenska media håller tyst om, att FBI agenten som friade Hillary Clinton från domstolsbesök för sin undermåliga e-posthantering, har en hustru som av en av Clintons större bidragsgivare fått 675.000$ i kampanjbidrag till sitt lokala val, är bara ett exempel på läckor.

Nu talar allt fler svenska politiker om att vi måste gå med i NATO för att skydda oss mot ryssen. Varför det, egentligen? Vi kan tala med ryssen och Putin utgör inget hot mot oss så länge vi håller en god samtalston med honom. Vi behöver inte göra några oönskade eftergifter om vi håller på vårt eget oberoende och upprätthåller vårt eget försvar.

Men om vi går med i NATO, då vet jänkarna på kronan när hur mycket de kan kräva att var och en av oss ska betala till det ”gemensamma försvaret”. De kommer också att kräva att vi är med och krigar varhelst de har lust att kriga. Det hela är en riktigt dålig idé.

Hökarna i USA ökar nu takten i sin önskan plocka svaga stater över hela världen och göra dem marionetter till USA. Sverige positionerar sig till att bli ett riktigt lätt byte. De amerikanska hökar som driver denna politik ser sig själva som ett herrefolk och de medger aldrig samma rättigheter och friheter till kuvade nationer och deras medborgare, som amerikanerna själva åtnjuter.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Bankuppgifter och NATO

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Jag kan inte ”hålla mig” utan bifogar följande;
  https://ryggradenblog.wordpress.com/

  En reaktion på förutsägelserna i romanen 1984.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Nu när Löfven/BATRA inte behagar lyssna på svenska folket, kan man på fullt allvar önska sig att Putin befriar svenska folket från det socialistiska oket i Sverige!
  Putin kan man knappast kalla för varken socialist eller kommunist, han är en ren maktmänniska, behöver inte och blandar ogärna in ideologier i sin yrkesutövning.
  Löfven /BATRA gör vad de kan för att svälta ihjäl oss.
  Senaste påfundet är att socialisterna försöker ransonera viltköttets användning för/av landsbygdsbefolkningen.
  http://www.atl.nu/lantbruk/viltkott-ursprungsmarknings/

  • Göran 2 skriver:

   Säg vad man vill om Putin. Han verkar då och då ha tillställningar där vem som helst (vi kan utgå från det) får ställa frågor till honom (gör svenska politiker något liknande?). Det som jag har konstaterat är att Putin är väldigt kunnig om mycket. Han kan lämna svar med fakta, kan historia och årtal m.m. Kan någon svenska politiker leva upp till samma kunnighet?

   Det skulle vara kul att se en debatt mellan Putin och Carl Bildt (om avsikten att se när Carl Bildt blir ordentligt förnedrad).

   Vad gäller viltkött förmodar jag att man fortfarande kan köpa kött direkt av jägarna utan att det först har blivit socialiserat.

 3. Göran 2 skriver:

  Jag vet inte om ni känner till FACTA (Foreign Account Tax Compliance Act). Kort handlar det om att alla banker i hela världen som har amerikanska kunder ska rapportera det till USA:s skatteverk. USA har det unika att man är skyldig att betala skatt som medborgare och inte var man bor. Det innebär att en del amerikanska medborgare betalar dubbel skatt. Detta gäller s.k. federal skatt. Lustigt nog finns det intet stöd i konstitutionen att ta ut federal skatt. De banker som inte vill lämna ut uppgifter straffas genom höga avgifter på transaktioner mellan den vägrande banken och en bank i USA.

  En av de stora bankerna i Sverige hade först tanken att göra sig av med alla amerikanska kunder. Dock hade de så pass mycket pengar i banken att det inte var en lyckad idé.

  Vän av ordning tror säkert att det inte är några problem för en bank att lämna ut upplysningar. Samma bank som ovan har lagt ner över 100 miljoner kronor på att implementera detta i sina datasystem. Klart de först ville bli av med alla amerikanska kunder.

  Angående tvättning av pengar och terroristpengar så måste alla som är anställda på en bank genom gå en kurs och bli kundkända i en slags examen. Detta gäller även anställda som inte har det minsta med pengar att göra eller ens träffar en kund.

  Det hela fungerar på sådant sätt att kursen är webbaserad och examen likaså. Man får gå igenom kursen hur många gånger som helst och avlägga examen hur många gånger som helst tills man klarar examen. Regelverket är mycket komplicerat. Jag känner inte till någon som har klarat denna examen på första försök. Jag känner en person som fick göra det åtta gånger och skämdes som sjutton för att denne var så dålig. Det visade sig sedan att det inte var ovanligt med tjugo försök och mer, så åtta försök var riktigt bra.

  När bankpersonal tillämpar denna lag på bankkontoren gör de fel ibland. När fel uppdagas av finansinspektionen får banken böta. Banken ovan har betalat minst 35 miljoner i böter hitintills.

  Utöver denna lag är användarmanualen för en bank på 106.000 sidor (EU:s regelverk), om nu någon läsare här funderar på att starta en bank.

  Det absolut största hyckleriet med denna terrorist- och penningtvättlag är den inte verkar vara tillämplig på staten själv. Regeringen skickar 800 miljoner till nationalsocialister i Urkraina, miljarder till Palestina, miljarder till Turkiet och åtskilliga miljoner till Syrien och därtill lierar sig med Saudiarabien, som är en stor finansiär av terrorism. Detta går bra, men inte att en vanligt svenska pensionär vill lämna in sina sparbössa på banken.

  Jag skulle här vilja fortsätta med tusen invektiv om regeringen och dess medlöpare men jag nöjer mig med stor vånda med ett: Usch!

  • mats skriver:

   Jag kände till FACTA, men inte dess omfattning i paragrafer och skyldigheter. Vet att det på amerikanska sajter ibland diskuteras om det längre finns något värde i att vara amerikansk medborgare.
   Möter ibland svenskar som tror att svenska staten är ett skydd för svenska medborgare. De verkar totalt verklighetsfrånvända även i andra frågor.

   • Göran 2 skriver:

    Vad för skydd får man? Jag funderar på om man kan leva utan medborgarskap?

Kommentarer är stängda.