Malheur justice!

Ni kommer säkert ihåg de ranchägare i Oregon och deras bekanta som jag skrev om i vintras. Jag skrev bland annat här om hur FBI mördade LaVoy Finicum på en tom landsväg. Där finns fler länkar för den som vill söka sig bakåt i denna historia.

Ranchägarna ockuperade tomma lokaler i ett naturreservat för att protestera mot hur staten behandlar dem. Dels allt fler restriktioner motiverade utifrån mydigheternas uppfattning om naturskydd. Trots att ranchdriften varit igång över hundra år bland nybyggarna och i det aktuella området hade indianerna före dem varit boskapsskötare lång tid. Dels för att de försvårar driften på andra sätt, inte minst genom att försvåra flytt av djur mm.

Flera blev arresterade och åtalade. För några blev åtalen nedlagda. Några erkände sig skyldiga och för dem väntar straff. Men de huvudåtalade hävdade hela tiden att de var oskyldiga.

Nu har dom fallit. Samtliga sju åtalade frias helt, i princip på alla åtalspunkter! Bland landsbygdens ovänner är redan debatten igång om juryn blivit hotad, om domstolen blivit mutad att driva åtalet fel, eller något annat. För bland vänsterfolk är vita människor på landsbygden som fredligt protesterar mot statens övergrepp brottslingar, medan svarta människor i städerna som protesterar genom kravaller och skottlossning är offer.

Det kanske finns en sensmoral i detta någonstans?

Fler länkar här och här.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Malheur justice!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Sensmoralen om vi skall kalla den det, är att socialisterna längtar efter tillfället att få organisera sina medborgarbrigader i tätorterna för att som slutkläm hänga den siste frie landsbygdsinnevånaren i den siste prästatarmen. Inte så stor skillnad på den och gängmentaliteten muhammedanerna praktiserar.

  Sheriff David Clarke EXPLOSIVE Speech at Republican National Convention (7-18-16)

 2. Göran 2 skriver:

  Glädjande nyheter.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Förhoppningsvis kommer domen att vinna laga kraft, sen är det förmodligen så att myndigheten i skenet av denna ”nesa”, kommer att satsa mycket på att ”jävlas” med de segrande i denna tvist.
  Federala myndigheten besitter oändliga resurser att driva sin uppfattning, hur illa motiverad den än må vara.

Kommentarer är stängda.