Rödvinsvänstern jublar

Bob Dylan har fått Alfred Nobels litteraturpris för att han ”skapat nya poetiska uttryck inom den stora amerikanska sångtraditionen”.

Samtidigt klagas det på att det blev ytterligare en vit man. Då hade man istället kunnat välja Chuck Berry. Han har också förnyat den amerikanska sångtraditionen. Han har inte väjt för att ta upp kontroversiella frågor om exempelvis ras och sex.

Eller var varför inte Dolly Parton. Då får man också en förnyare av amerikansk sångtradition. Country, det är väl så mycket amerikansk sångtradition man kan finna. Dessutom är hon en kvinna, som är så hett efterlängtat i jämställdhetens namn.

Men varken Berry eller Parton har legat på skivtallriken när rödvinsvänstern suttit i väl inrökta soffor och filosoferat om kapitalismens orättvisor.

Man hade också kunnat välja Paul Simon, om det är egalt med ytterligare en vit man. Hans Sounds of Silence är värd drivor av Dylans flumretorik.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Rödvinsvänstern jublar

 1. Ulf Hellbacken skriver:

  Mats, jag kan inte vara mera enig med dig. DU har fullständigt rätt. Eller varför inte Sammy Davis Jr.? Visst ja, han lever inte längre , men han är åtminstone svart, eller färgad säger man väl?

 2. Anders Rydén skriver:

  Jag vill nominera Rush för låten tom sawyer.

  • Göran 2 skriver:

   Rush hade varit ett bra val för då hade all rödvinsvänster drunknat i glaset. Men, det är att hålla med som gäller.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Är det månde en långsiktig sociliststrategi att mana ”Nobelpriset” i jorden och till evig glömska?
  Hur skall man tex. bedöma Nobelkommittén för medicin i framtiden?

  • mats skriver:

   Jag tror du har rätt Samuel. Det är ett försök att bevisa att lysenkoismen är sann. Om man knyter den socialistiska tvångströjan tillräckligt hårt på sitt offer, så kommer det snart att sjunga socialismens lov.
   Fredspriset och litteraturpriset är nu (sedan länge) etablerade som socialistiska utmärkelser för god anpassning till dogmen. De kommer att ha lite svårare att vrida kompassen fel i de vetenskapliga priserna. Men ge dem hundra år till ska du se att de har lyckats.

 4. Kgb35 skriver:

  Tycker det är vettigt att låta en diktare få priset. Om det var rätt är väl tveksamt. Påverkat har han, till mänsklighetens gagn tveksamt.

  Men man kan ju notera vilka som är rasister genom att de låter författarens fysiska attribut påverka bedömningen av litteraturen. Bibliotekens arbetare är tex väldigt tydliga i sin rasism.

 5. dolf skriver:

  Eller Alice Cooper med sin normbrytande lyrik. Även då hade de lyckats undvika den typiskt vite mannen.

 6. Ulf Hellbacken skriver:

  Nobel Price for whom?

  Det är lätt att föreställa sig en annan kandidat om man värderar det musikaliska värdet av vad Bob Dylan har åstadkommit i musikaliska sammanhang. Nu säger NK att det handlar om priset i litteratur.

  Mig veterligen har denne s k trubadur med protestsånger som specialitet inte klarat något annat än att tillfredställa den trånande rödvinsvänstern med något annat än just det. Att attrahera en minoritet som nu även har hijacked Svenska Akademin förefaller för mig inte särskilt vare sig musikaliskt eller värd ett litteraturpris, en person som är berättigad priset med visor som Knock, Knock, on Helen’s door, som exempel/argument.

  Enligt min mening och många andra, både musikaliskt och poetiskt kunniga handlar det här om en utnämning som ligger helt i linje med var Nobels Fredskkommite i Oslo har ”hittat” sina pristagare.

  Alfred vänder sig säkert många gånger i graven.

 7. robert skriver:

  Jag jublade inte vilket tyder väl på att jag i alla fall inte tillhör ”rödvinsvänstern”.

  Detta gillade jag:

  https://pbs.twimg.com/media/CupjW_2WYAA-H22.jpg

Kommentarer är stängda.