Skiftet – allt till alla – nu!

Jag råkade ut för en sorglustig sak igår. Via ett tips kom jag in på sidan Skiftet. Jag såg direkt att detta är en sossesida. Hela upplägget med alla medverkande organisationer skriker sosse. Detta är alltså inte bara en del av Kugghjulsverkstaden, här kan man faktiskt ana en del av hur arbetet i denna kugghjulsverkstad är uppdelat. Att kalla sig Skiftet alluderar direkt på Barack Obamas presidentvalskampanj, som gick under parollen ”Change”.

Några exempel:
Man kallar den franske vänsterdebattören Thomas Piketty för ekonomiguru.
Man påstår att man är en gräsrotsrörelse. I verkligheten är det alltså en sock puppet eller astroturf-organisation.
Man jobbar med kollektivisering via Tillsammansskapet.
Man jobbar på att alla som kallar sig flyktingar och kommer hit ska få stanna.
Man jobbar för en fossilfri värld.
Man jobbar med Greenpeace.
Man jobbar med ACT 350 och nätverket KlimatSverige, som båda är klimatalarmistiska organisationer.
Man jobbar med Katalys, som är en socialistisk tankesmedja.
Man jobbar med Expo, som är en socialistisk aktivistorganisation som inte drar sig för att tänja på lagens gränser.
Man jobbar med SEKO, som är ett fackförbund.
Man jobbar med Naturskyddsföreningen.
Man jobbar med diverse internationella organisationer som kallar sig progressiva, vilket är ett kodord för socialister.

Till detta har man alltså kopplat en möjlighet att starta sin egen kampanj för något man tycker är behjärtansvärt. De kallar det demokrati i rörelse (det vill säga socialdemokratisk folkrörelse). Men naturligtvis godkänns bara sådant de själva anser behjärtansvärt. Det vill säga passar in i en socialistisk agenda.

Jag provade i vart fall att starta en kampanj för att överge klimathotet. Ärligt talat trodde jag den skulle bli nobbad direkt. Men den gick igenom och ett tiotal personer hann skriva på uppropet in admin stoppade kampanjen. De skickade ett mejl där de förklarade varför och menade att jag kunde ändra innehållet till ett som stämde överens med deras tro att mänskligt utsläpp av koldioxid orsakar de extrema klimatförändringar som nu sker, häpp!

Den första bilden visar hur mitt upprop såg ut innan det stoppades och den andra bilden visar mitt svar på deras mail. Klicka på bilden så förstoras den, för bättre läsbarhet. Jag ser att den bilden är svårläst om man inte förstorar mycket. Jag skriver därför ut kärnan i konversationen.

Deras mejl.
Det verkar som att innehållet i din namninsamling kan vara opassande.
En admin sa…
Såhär står det i våra ordningsregler:
Vi tror på att de extrema klimatförändringarna är skapade av människan. Om du vill debattera vetenskapen bakom detta är det ok, internet är en stor plats och du kan med enkelhet göra det någon annan stans.

Mitt svar.
Det stog inget om detta i användarvillkoren. Har ni en dold agenda?
Jag är ledsen att behöva informera er om att ni blivit svindlade av klimatalarmister.
Det pågår inga extrema klimatförändringar. De variationer vi ser nu är historiskt sett små.
Det finns inget vetenskapligt stöd för att koldioxid skulle kunna åstadkomma de klimatförändringar som påstås ske eller påstås vara extrema.
Än mindre finns det något vetenskapligt stöd för att förändringar i människans utsläpp av koldioxid skulle kunna påverka hur klimatet uppför sig, eftersom våra utsläpp bara är en bråkdel av de naturliga och all koldioxid i sin tur bara är en bråkdel av allt som påverkar klimatet.
Det är extremt tråkigt att konstatera att ni inte är villiga att delta i folkupplysning. Istället ägnar ni er åt censur och förvillande.
Ni sitter fast i en dogm, eller hur?
Publicera min kampanj, eller låt bli. Jag kommer definitivt inte att ändra kampanjens innehåll för att smeka era vanföreställningar medhårs.

Clexit Nu | MinKampanj kopia

clexit| MinKampanj

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Skiftet – allt till alla – nu!

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Ditt initiativ bemöts med att inte vara tillräckligt progressiv, https://sv.wikipedia.org/wiki/Progressiv

  I den benämningen kan ju vad som helst få det att framstå som något framåtsträvande.
  Exempel på statsskick finns oss tillhanda;
  Venezuela, Nordkorea, Zimbabwe, Kongo , Albanien, DDR.

  Utifrån dessa exempel kan man ju göra en egen bedömning.

 2. hellertz skriver:

  Varmt tack Mats, jag har inte varit vaken för detta och ofta skrivit på Skiftets kampanjer när de känts kloka. Jag ska vara mera vaksam. Din artikel var verkligen avslöjande. Dessa NGOs är verkligen förrädiska. Jag vet inte hur det är i Sverige, men i USA är många av dem finansierade av George Soros och gänget med syfte just att driva en socialistisk agenda på vägen mot New World Order. Tack igen… Jag lägger ut din artikel på min Facebook-sida.

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  Tack Mats! Du har satt ord på det jag anade. Kan undra hur mycket pengar dessa ”tiggare” fått in på sin försåtliga propaganda. Hur mycket pengar har S och deras underordnade organisationer satsat initialt på detta genomfalska projekt. Detta måste bekämpas med alla medel.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi blir inte ett dugg förvånade men näst intill mållösa. Allt detta för utplundrade skattepengar genom progressiv beskattning, för att alla skall få skola vård och omsorg? Tänk att det fortfarande finns tvivlare.

 5. thojak skriver:

  Tack för detta, Mats ! 🙂
  Har också blivit ’bombad’ av ’Skiftet’ med allehanda teman, enda reaktion från min sida var att be om upphörande av tramset, to no avail, though.
  Delar detta på FB.

 6. Göran 2 skriver:

  Det var en riktigt kommunistisk sida mer eller mindre. Jag förstår mig inte på dessa socialister. De säger att de är för människan men är egentligen väldigt emot människor. I alla fall att individer är unika. Deras uppfattning är att individer är korkade. Därav att de i grupp kräver förbud och förbud. Samtidigt kräver de att de har rätt till allt.

  Ta deras kampanj mot klädkedjan New Yorker, som startas av en tjej som tycker att de har i hennes bedömning en sexistisk reklam. Nu ska vi ha ett förbud. Räcker det inte med att helt enkelt sluta handla hos New Yorker? Nej, dessa personer kräver att få fortsätta handla utan att mötas av viss reklam. Förändrar detta något? Inte det minsta, och det är precis det som är problemet. Socialisterna vill inte tänka.

  Vad jag vill komma fram till delvis är att om man vill förändra något, då är det inte genom förbud man går vidare utan genom att göra såsom man vill att det ska vara.

  • Åke Sundström skriver:

   Upprepar min protest mot att utmåla enbart ”socialisterna” som icke-tänkande. Hur mycket bättre tänker de förment borgerliga partiledarna, när de till 95 procent är överens med dagens vänsterregim – som dessutom tillsatts av, just det, Alliansen. För att undvika språklig förvirring bör det åtminstone parentetiskt framgå att man definierar alla partier som socialistiska. A fair deal?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Löfven/BATRA tävlar om vem som kan vara mest socialistisk och köra Sverige i fördärvet!
    I Sverige kan man inget annat än socialism och åter socialism. Till Jul har vi inget smör tack vare socialisterna.
    Se dagens ATL för besked. Arla är tvungna att köpa råvaran grädde ifrån Valio i Finland. Sverige har brist tack vare socialist!

    • Åke Sundström skriver:

     Göran 2 avböjer att svara och i Samuels kommentar hittar jag inte något tydligt besked om språkförbistringen. Internt, oss kommentatorer emellan, är ingen skada skedd, jag tänker mest på nytillkomna blogg-besökare och på den gamla grundprincipen att ord och termer skall vara entydiga, inte kunna användas i vilket tolkning som helst.

     Som nu detta med hotet mot julens smörleveranser, som inte kan sägas vara hotade av politisk socialism, utan av en jordbrukspolitik som godkänts av alla svenska partier och dessutom av samtliga förment liberala eller konservativa partier i Europa. Annars hade ”brist tack vare socialist” varit ett träffande rim. Generellt stämmer det förstås utmärkt och går att försvara om man, som vi båda (eller hur?) menar att alla svenska partier är mer eller mindre socialistiska. Men det skadar inte att då och då klargöra den tolkningen. Som nu.

     • Göran 2 skriver:

      Ta det lugnt Åke Sundström! Jag har inte avböjt att svara på Samuel inlägg. Jag har inte varit framför någon dator på hela dagen.

      Jag kan definitivt instämmer till mer än hundra procent om det går att borgarna är lika mycket socialister som socialdemokraterna, vänstern, MP, SD eller kort sagt alla partier i riksdagen.

      Hela Sverige är totalt genomsyrat av socialism. Timbro har jag email ifrån och det är likadant där. När jag var på ett av deras seminarier ställde sig en företagare upp där och försvarade skatter, för vi fick så mycket bra via dem. I vilken värde levde den gubben?

      Likadant är det mer vart och vart annat företag. En väldigt socialistisk syn i deras tänkande. I den nyhetsbrev som skickas ut från företag är det en socialistisk röd tråd genom de. I och för sig är det företagens personal som skickar ut mejlen men de speglar ändå företagens ledning.

      Vi har ett näringsliv som arbetar mot sin egen undergång och gör det gladeligen i tron att de är på rätt väg.

      Vid förra valet sade jag till en moderat valarbetare att jag tyckte moderaterna har tagit ett väldigt kliv åt vänster. Det höll han inte med om utan sade att partiet har moderniserat sig. De har inte blivit moderna utan bara vänt sig mot nappflaskan. Ingen moral och inga som helst ideal att stå upp för.

      • Åke Sundström skriver:

       Ursäkta att jag hade lite väl bråttom och tack för ditt tydliga instämmande. Bra att du gav även bolagsdirektörerna och Timbro välmotiverad kritik.

       Knäppaste av allt är väl alla dessa ”hållbarhetsanalyser”, även i klassiska globala bolag som SKF.

       Så när det världskända Ishotellet i dag beklagar sig över förslag om att beskatta flygbensinen så är Svenskt Näringsliv i högsta grad medansvarigt. Att företagarna blir förrådda av de sina förmenta ”vänner” i Alliansen borde vara illa nog.

       • Göran 2 skriver:

        När till och med Kjell-Olof Feldt sade att företagens uppgift är att maximera sin profit så mycket som möjligt för det är då de gör mest nytta för alla då kan man undra var Timbro eller Svenskt Näringsliv lever på för planet.

        Vad dessa organisationer ska göra är att ge fem personer en fallskärm som räcker livet ut för dem och dessa fem personer ska till göra så obekväma attacker på socialisterna att de mår illa hela dagarna och jaga skiten ur alla som tummar på äganderätten och stå upp för en fri marknad.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Glömde lägga in länken: http://www.atl.nu/lantbruk/nu-star-fettbristen-for-dorren/
    Det här har många känt till länge men ingen politiker reagerar.

    • Jan Suhr skriver:

     Måste smöret vara svenskt?

     Vi lever i en internationell marknadsekonomi där det idag blivit svårt för svenskt lantbruk att konkurrera, mycket på grund av en massa miljöpolitik.

     Jag köper nästan uteslutande det finska smöret och även finsk yoghurt. För övrigt är det en stor handel med livsmedelsråvaror åt alla möjliga håll inom Europa.

     • Göran 2 skriver:

      Smöret behöver inte vara svenskt. Det finns dock två själ att det bör vara det:

      1) Stoppas importen av mat får vi svenskar svälta. Sverige befinner sig cirka två veckor från svält.

      2) Utan jordbruk kommer Sverige stagnera. All ekonomi utgår från jordbruket.

      • Jan Suhr skriver:

       Vi lever i en internationell värld med marknadsekonomi. Att bara köpa svenskt för att det svenskt är protektionistiskt. Varför skulle importen av mat stoppas, de som säljer mat till Sverige har inget intresse av att det skulle stoppas.

       Det finns betydligt bättre och bördigare områden söderut som kan producera den mat vi behöver. Vilken ekonomi har man i Lappland? Där finns knappast något jordbruk som är värt att tala om? Där är man i så fall lika beroende av södra Sveriges jordbruk som resten av Sverige skulle vara av Europeiskt jordbruk.

       Låt marknaden sköta det hela så blir det bättre för alla.

 7. kallepelle skriver:

  Hydran har många huvuden och folkutbytet fortsätter. Kapar man ett huvud så tittar nästa fram. Läs ledarsidorna också! Dagens ministeravrättningar är lysande. När skall vi hänga SAP i våra lyktstolpar?

  • Sten-Arne Persson skriver:

   Hoppas att det inte är mig Du menar.

  • Åke Sundström skriver:

   Ironi eller vad? För hur poänglösa och hycklande är inte de borgerliga ledarsidorna ministeravrättningar när dessa ministrar är tillsatta av deras egna partier? Bara en eller annan fri krönikör (t ex Thomas Gür i SvD häromdagen) har haft kurage att som gossen i sagan peka finger åt den patetiska och helnakna kejsarinnan.

   • mats skriver:

    Ja, Gür skriver lite som han vill. Men han har en tydlig agenda. Nämligen fler religiöst motiverade beslut i politiken.

    Med ”helnaken kejsarinna” menar du inte Lady Godiva, förmodar jag, utan hennes höghet A K Batra.

    • Åke Sundström skriver:

     Rätt gissat om AKB. Gürs religiösa agenda har gått mig förbi, dock läser vi väl hellre katekesen än Marx. I vilket fall, Gürs bredsida mot DÖ-nickarna (och nickedockorna) i det före detta konservativa partiet förlåter det mesta.

     Lite historiskt är det förstås när det sedan länge dominerande borgerliga partiet begår harakiri och SD tar ledartröjan.

 8. Åke Sundström skriver:

  Jan: Sant, smöret måste inte vara svenskt. Och ja, säregna arbetsmiljöregler plus en än mer säregen klimatpolitik (höga skatter på diesel mm) är negativa faktorer för svenska bönder. Men huvudproblemet är och förblir EU:s sovjetiska jordbrukspolitik, som leder till en feloptimering av gigantiska mått – precis som på alla andra politiskt styrda marknader.

  På en fri marknad skulle nog allt smör vara importerat, men våra jordbrukare ändå klara sig bättre med hjälp av kraftigt lägre kostnader för insatsvaror, inklusive fodersäd, dieselolja, el mm. Plus en ändrad produktionsstruktur med fokus på kvalitet och kostnadsfördelar – jo, sådana finns bl a i form av förhållandevis låga mark- och energipriser.

  Det senare (energikostnaden) dock först när den förödande koldioxidskatten slopas. Det kravet borde ha högsta prioritet för bondekooperationen, som i stället fåraktigt binder ris åt sina medlemmars ryggar genom att, i likhet med centern, jamsa med i klimattramset.

  • Kgb35 skriver:

   Jag har en fundering om att svenskt (sommar) smör är nyttigare, likt svenska bär. Och hade det varit fritt hade nog mycket producerats i jordbruket i Sverige, men nu är det genomreglerat. Hade de inte ihjäl 200000 fjäderfän i Skåne nu? Utan egentligt motivering. Ribban är satt att ta död på alla fjäderfän i Sverige. Sedan kan man för det allmännas bästa ha ihjäl fyrbenta djur också. Sedan står vi där med hungriga magar.

   Intressanta tider.

   Annars har jag noterat är fetthalten är lägre i valios smör.

 9. Göran 2 skriver:

  Hur kommer det sig att alla dessa sossar inte själva skapar fantastiska företag med världens mest underbara arbetsmiljö, där människor äskar att arbeta med löner som gör att arbetarna kan åka jorden runt minst vart annat år, och bostäder så alla unga kan bo mitt i Stockholm eller Göteborg och visar alla andra hur det ska gå till?

  Det händer att jag frågar någon sosse om detta. Svaret är till 100 % alltid: ”Jag vill inte.”

Kommentarer är stängda.