Att överklaga i Absurdistan 1

Dagens (och morgondagens) gästskribent är Stefan Eriksson, som levererar en betraktelse över den moderna institutionaliserade synden.

 

För allas väl och ve har jag kommit till slutsatsen att det är lika bra att överklaga min egen existens här på Tellus.

Jag är nämligen en sådan egoistisk typ som av outgrundliga skäl gör livet surt för mina medmänniskor. Jag belastar vår miljö med min blotta närvaro i så hög utsträckning att det bedöms utgöra saklig grund för rättslig prövning i därtill utsedd domstol.

I ärlighetens namn kan jag endast med begränsningen av min egen fantasi sätta gränsen för vad som skall ingå som faktiska skäl till denna överklagan, men god rättslig sed påbjuder mig att argumentera för saken.

Eftersom det för den oinvigde i detta specifika fall kan förefalla absurt i fråga om brottens karaktär, så väljer jag att belägga min framställan med en beskrivning av en typisk vardag i mitt liv.

Morgonens brottsliga rutiner.

Redan innan jag öppnar mina oskyldiga blå klickar det till i ”klockströmbrytaren” på garageväggen där jag hängt på motor och kupévärmaren till bilen(1). Det är fortfarande mörkt både inne och ute så här tidigt på morgonen, och jag dristar mig till att tända lampan i trappan så att jag inte snubblar det första jag gör den dagen(2). Därefter eskalerar min brottsliga gärning för att ej avta innan jag somnar in på kvällen. Redan innan jag klätt på mig mina importerade långkalsonger(3), klarar jag snabbt av toan(4), och på med kaffebryggaren(5).

Utan att reflektera över kaffets miljöbelastning, dels där det produceras, för att inte tala om de långa tranporterna det innebär, avnjuter jag helt själviskt de första ”vanebildande” dropparna för dagen.(6)

Få se nu vad de har att säga på SR idag, på med radion, som ju bygger på ”halvledarteknik” transistorer och sånt ni vet, som produceras mig till gagn någon stans på jorden, kanske till och med i ett dagbrott.(7)

Allt detta utan att ”hålla andan” vilket renderar i översvämmade söderhavsöar, tack vare mitt tillskott av CO2 till vår gemensamma atmosfär.(8)  Det kan ej föreligga några tvivel om att jag har informerats om detta tilltag tillräckligt.

Det är enligt min fru inte hälsosamt med bara kaffe på morgonen, så i sann diplomatisk ansträngning försöker jag äta något därtill. Mat är ju inte speciellt ”klimatsmart”, men vad gör man inte för ”husfriden”?(9).

Smörgås med pålägg från både nöt och gris blir det idag också(10) och dessutom ett glas mjölk därtill (eller 2) för att neutralisera kaffet en aning.(11)

Som om det inte vore nog av detta extravaganta miljöbelastande leverne, får jag för mig att ta en titt i gårdagens tidning. Jag tittar aldrig numera vad som står skrivet i dagens tidning, då lantbrevbärarnas turer i rationella syften blivit så långa att tidningen sällan kommer före skymningen. Lantbrevbäraren kommer i bil med vanlig förbränningsmotor och vad detta förfarande (iscensatt av mig) leder till i miljöförstörelse kan endast uppskattas, men får  i detta sammanhang absolut inte underskattas.(12)

Här uppstår en paus i det kriminella beteendet, med anledning av debattartikel i gårdagens lokalblaska.

Ska skogen vara en resurs eller ett museum?

Nu jäklar tänker jag, och fortsätter dagen med att så sakteliga smida planer på hur jag kan fortsätta min brottsliga gärning den dagen.

Fortsättning följer.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Att överklaga i Absurdistan 1

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Läste artikel i Mariestads-Tidningen. Vad har LRF gjort sedan Axel Hägerström härjade i Uppsala.
  Han slutade sin terrorist karriär 7 Juli 1939.
  Får jag påminna om RF Kap. 2 § 15, sista stycket.
  • Är det rimligt att organisationer ska kunna överklaga enskilda markägares rätt att avverka skog på sin egen mark?
  • Är det rätt att staten stoppar brukandet av skogsmark utan att ersätta ägaren?
  Vad vet befolkningen om konsekvenserna av ”ALLEMANSRÄTT”?

 2. Du vet vem skriver:

  Har någon berättat för en alarmist att dennes 2 barn kommer att belasta miljön långt mer än en ”klimatsyndare” oavsett hur han lever och oavsett hur de lever under förutsättning att de under sitt vuxna live befinner sig i ungefär samma inkomstintervall?

 3. mats skriver:

  Om man går in på http://klimatkontot.se/Default
  så kan se hur stor klimatsyndare man är. Sidan drivs av IVL, som är klimathotstroende och konsumentverket som har statens uppdrag att vara klimathotstroende och klimatalarmistiskt.

  • Göran skriver:

   Säkert kommer det med tiden komma beskattning av privatpersoners klimatpåverkan. När sedan det behövs mer skatter så sänker man ribban för den personliga klimatpåverkan. Sedan kommer det att hålla på så.

Kommentarer är stängda.