Religiöst inreseförbud?

Följande länder belades av president Trump med ett tillfälligt inreseförbud: Iran, Jemen, Libyen, Somalia, Syrien. De har en majoritet muslimsk befolkning. Detta förbud har av en federal domare bedömts vara ett religiöst motiverat förbud, en diskriminering. Domaren har beslutat att förbudet ska läggas på is i väntan på slutligt beslut i högre domstol.

Följande länder har en majoritet muslimsk befolkning, men har inte varit föremål för presidentens inreseförbud: Afghanistan, Albanien, Algeriet, Azerbajan, Bahrein, Bangladesh, Bosnien – Herzegovina, Brunei, Burkina Faso, Djibouti, Egypten, Gambia, Guinea, Indonesien, Irak, Jordanien, Kazakstan, Kirgizistan, Komorerna, Kosovo, Kuwait, Maldiverna, Mali, Marocko, Mauretanien, Mayotte, Niger, Oman, Pakistan, Palestina, Qatar, Saudiarabien, Senegal, Sierra Leone, Tchad, Tunisien, Turkiet, Turkmenistan, Uzbekistan, Västsahara.

Andra länder med betydande muslimska befolkningar inkluderar England, Frankrike, Indien, Kina. Inget av dessa finns upptagna på Trumps lista med inreserestriktioner.

Så vari ligger ligger den religiösa diskrimineringen? Ska inte alla länder (nationer, stater) få kontrollera sina gränser? Sovjetunionen, Kommunistkina med flera länder av liknande karaktär hade stenkoll på sina gränser. Då försvarade vänsterfolket det med att det bland annat gällde att skydda sig mot kontrarevolution. Även TNA har en fundering om gränser.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Religiöst inreseförbud?

 1. Göran skriver:

  Det är inte så mycket att kommentera till denna artikel. Alla vet att domaren bara har tagit beslutet för att djävlas med Donald Trump och samtidigt är totalt ointresserad av amerikaners säkerhet i sitt eget land.

  Personligen tycker jag att USA kan stoppa alla muslimer att få komma till USA. Här är en video om staden Dearborn i Michigan och vad muslimsk invandring har gjort till den. Anledningen till att jag tipsar om den är för att visa på den svenska naiva förställningen att muslimer vill integrera sig.

  https://www.youtube.com/watch?v=w5oLoW9jZJc

  • mats skriver:

   Dearborn, strax utanför Detroit, är säte för Ford Motor Company sedan det startade. Hur länge till?

 2. Gunnar Littmarck skriver:

  Detta är mycket bra skrivet av dig.

Kommentarer är stängda.