Brasse-rasse

I Brasilien utvecklas nu nya, eller rättare nygamla, rutiner för rasbestämning av medborgarna. Brasilianarna är till 80% någon variant av färgade, de har flera begrepp som beskriver nyanser av brunt. Precis som i andra länder är en majoritet av befolkningen fattigare än de rikaste i landet. Här är alltså färgade i majoritet, men fattigare än snittet av vita, därmed är det synd om dem på grund av deras hudfärg, tycker de. Trots att Brasilien i decennier kallat sig för en ras-demokrati har man under det 13 år långa korrumperade styret av socialisten Lula da Silva och ex-kommunisten Dilma Rousseff antagit raslagar för att införa raskvotering i olika verksamheter. Det gäller inte minst på utbildningsområdet.

År 1976 fann en brasiliansk undersökning att folket självidentifierade sig i inte mindre än 136 olika färgkategorier. Bland annat som bränd vit, brun, mörk nöt, ljus nöt, svart och koppar är bara några de beteckningar som användes. Nu har det vänts mot de rasdemokratiska medborgarna. Det fins olika kvoter till högre utbildning beroende på vilken färg man har. Vita har ingen egen kvot, de får söka enbart på meriter.

Det är dock inte genetiskt ursprung eller halt av negroid bakgrund som avgör. Nej, det är en subjektiv fenotypisk granskning som utförs av en kommitté som bestämer din rastillhörighet. Genetik har med genetiskt arv (genotyp) att göra och kan ge olika utslag beroende på vilka kombinationer i arvsmassan som är aktiva. Fenotypisk ras handlar enbart om hur man ser ut. Man kan hamna i den situationen att man har mindre antal negroida gener i arvet men ändå ser mer svart ut än en person som har fler sådana gener. Läs på om genetik om ni inte har detta klart för er.

Genetisk härkomst kan enkelt konstateras med blodprov och jämförelse med olika befolkningsgrupper i det världsomfattande genomprojektet. Här är en länk till den europeiska haplogruppens hemsida. Det går att få ett bra grepp om hela världens genetiska arv där.

Nu kan alltså kvoteringskommittén sitta och mäta näsors längd och bredd, läpparnas fyllighet, tandköttets färg och inte minst hudens färgning för att avgöra vilken kvotgrupp (fenotyp) en student ska hänföras till. Gammaldags rasbiologi, fast utan vetenskapligt inslag. Det är alltså vad som föregår antagning till universitet. Låter det modernt och riktigt år 2017? Men det kanske är en del av universitetens curriculum i “post truth” utbildningen?

Situationen är nu så bisarr att elever på universiteten anger varandra för att ha kommit in på attraktiva utbildningar på fel kvot. Till och med elever som ska inleda tredje året av sin läkarutbildning kastas ut från skolan om de är för vita. Detta måste ju enbart vara en nationell förlust. Dessa platser kan ju inte fyllas på med någon från gatan eller med någon av dem som inte kom in på läkarutbildningen när den som nu kastas ut kom in. Det är få länder som utbildar ett så stort överskott på läkare att man kan göra sig av med lämpliga framtida läkare på det viset.

Många av bland annat västvärldens ledare har uttalat gott hopp om Brasiliens framtid och försökt visa på att det är ett demokratiskt föredöme i Latinamerika. Dessa bör tänka om om sina spådomar, om de inte är socialister själva vill säga. För då ligger Brasiliens utstakade väg i linje med andra socialisters väl upptrampade vägar.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Brasse-rasse

 1. Göran skriver:

  Varför gå i statens skolor när man kan gå i andra skolor som lär ut något av värde och dessutom är betydligt billigare? Vi har blivit slavar under titlar och examina. Det verkar som att förmåga att utföra något är underordnat.

 2. Risto Matinen skriver:

  Att socialister är besatta av ras har blivit tydligt de senaste åren. Men på högre ort, dvs toppen har de alltid varit det. Studera zionismen om du inte tror mig!

  Utan att skämmas är de numera öppet antivita. Hur vågar de vara det? Är de så inbilliskt säker på att den antivita propagandan satt sig så hårt bland oss vita, den att vi skulle vara roten till allt ont och alla mörkhyades misslyckanden skulle vara vårt fel än det självklara: deras egna brister?

  I själva verket är det ju precis tvärtom! Ingen högre civilisation än den som vi vita skapat har någonsin funnits. Då menar jag materiellt, på andra plan kan det vara sämre.

 3. Niklas skriver:

  Hm, låter som att de har infört ett nytt rasbiologiskt institut i Brasilien.

  • mats skriver:

   Ja, ett slags variant. Det svenska rasbiologiska institutet kan väl sägas ha letat vetenskapliga bevis för en ideologisk rangordning av människor. I Brasilien använder man inte vetenskap, utan godtycke för att korrigera en socioekonomisk situation man av ideologiska skäl ogillar.

   • Risto Matinen skriver:

    Om man ser det objektivt och i sitt sammanhang vad är felet just där? Annat än att staten lägger sig i?

    Att det finns stora skillnader mellan raser är numera kontroversiellt främst mellan kunniga och okunniga. Hur man ska upprätta en rangordning, om den nu behövs, är givetvis subjektiv.

    Ovanstående kan uppfattas annorlunda. Men “rashygien” har upprätthållits under hela vår existens, för vi gillar lika och det är inget konstigt, utan tvärtom är kon stigt.

    Om man omfattar vår västerländska normala moral och förnuft är det ändå inte svårt. Invällarna ligger lågt på den skalan.

    Utgår vi från oss svenskar: Vi vill leva fredligt med ömsesidigt utbyte i vårt land, men inte dela det med andra. Särskilt inte med utländska kriminella parasiter, som väller in över landet.

 4. Gunnar Littmarck skriver:

  Afroamerikaner har länge mobbat de med mörkast hud och tjockast läppar.

  Skoprov innebar att de som har mörkare hud än vissa bruna skor inte fick vissa befattningar i afroamerikanska föreningar.

  Se vidare hur allt fler afroamerikaner rakpermanentar sina hår.

  Tydligen finns förakt för egen etnicitet, ganska trist.

  Men idealet att kvinnor ska vara feta skapar problem för afrikanska flygbolag då flygen inte har breda nog gångar för de mest attraktiva flygvärdinnorna…

  Om USA alltid haft afroamerikaner som president, skulle Obama vara den första vita.

  Mobbingen av mörkhudade inom afrikaner tror jag att jag läste i en alla fina artiklar norsk statsmedia publicerar.

Kommentarer inaktiverade.