Livet går vidare

Ett stort terrorattentat i centrala Stockholm. Flera döda, många skadade. Folket upprörs, media rapporterar i falsett, politiker fördömer. Polisen letar gärningsmän och griper en person.

Det är i detta läge vi måste låta livet gå vidare, men inte som förut. Nu måste kraven ställas på svenska politiker att de reser reservationslösa villkor på alla nysvenskar, oavsett skäl till att de är här. De måste acceptera och assimileras till svenska normer för demokrati, frihet och umgänge människor emellan.

Det är inte vi medborgare som i olika grad och blandningar ska ställa de kraven på vissa eller enskilda hitkomna. Det är ett centralt uppdrag för riksdagen och regering. Snällism och gulla-med är passé. Som det brukade heta i USA riktat till nykomlingar, ”love it or leave it!” det måste gälla även här.

Vi kan hjälpa till lokalt och visa hur vi svenskar gör. Men politikerna ska ställa kraven, för det är de som har våldsmonopolet och de måste försvara det mot våldsverkare. Det fredliga försvaret hävdas genom krav på deras anpassning till oss, inte vår anpassning till den samhällsfientliga ordning de lämnat bakom sig i sina gamla hemländer. Vår rättsstat och vårt samhällsfördrag är det som gäller. All frihet som ryms inom detta är de välkomna att ta del av.

Alternativet, om politikerna inte klarar det jobbet, är inbördeskrig. Det vill ingen av oss ha, så vi måste ställa de krav som krävs för att undvika en sådan förödande utveckling. Politiker som inte förstår det måste röstas bort. Svårare än så är det inte, livet går vidare, med ny och starkare beslutsamhet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Livet går vidare

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Dådet i Stockholm är Reinfeldts verk och svenska folket har genom utplundring av egendom stillatigande tvingats åse detta. När politiker trotsar folkets vilja och förorsakar oss skada händer inget men missar vi intentionerna i deras vansinniga lagstiftning är det ute med oss. Så är det socialistiska systemet uppbyggt.
  Reinfeldt /BATRA, Löfven och socialister i övrigt är Sveriges största olycka. Dom har bestulit svenska folket på ”FRIHETEN”. Det kommer det garanterat att stå en hel del om i svenska historieböcker!

  • mats skriver:

   Ja, när staten öppnar medborgarnas plånböcker för att stjäla pengar till saker som inte kommer medborgarna till godo, så är det inte ett sätt att gå före och visa folket hur de ska öppna sina hjärtan.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Vår rikspolischef ”Danne” är ju (fortfarande) i tjänst. Hur länge dröjer det innan han levererar sin analys om den stackars gärningspersonens tillkortakommanden och dennes ”taskiga” barndom?
  ”Vad är det som får en person att bete sig så här?”, lät hans kommentar när mordet i Mölndal var ett faktum.
  Mitt svar är: Total avsaknad av respekt för andra och dess liv.
  Och tyvärr gäller denna bedömning bägge de individer jag refererar till här ovan!

 3. akesundstrom skriver:

  Nja, det är väl snarast det vanliga hyckleriet som går vidare. Vilket det senaste dygnet bekräftats av TV-kommentatorer som maktlojalt blundat för elefanten i rummet, migrationspolitiken. Av Löfven och andra inte ett ord av självkritik, inga medgivanden om eget medansvar. Precis som vanligt i PK-Sverige, med andra ord.

  Priset tog denna gång SÄPO-chefen som med irrande blick vägrade att uttala vad alla vet, även en 5-åring som såg fotot av den efterlyste: att förövaren är av utländsk härkomst. Finns det inga gränser för den förnedring en verkschef är beredd att acceptera för att visa sin respekt för den påbjudna tystnaden? Alla dessa strykrädda hundar, det är dagens realitet.

  Än en gång går ondskan och komiken hand i hand, i ett hjärntvättat land där så många medborgare, tack till DN och SvD, är så lyckligt omedvetna om makthavarnas blocköverskridande svek och dårskap. Den nya beslutsamhet du talar om, Mats, finns förhoppningsvis bland vanligt folk, men av detta märktes inga som helst spår i de pinsamma, plattitydstinna politikerintervjuerna.

  Allas våra liv går förstås vidare – om nu tillvaron i den reella diktaturens Sverige (och Europa, via EU) kan anses förenlig med någonting som går att likna vid ett fullvärdigt liv.

 4. Göran skriver:

  En vecka efter bilkörningen i London åkte jag till London och tänkte att jag får vara lite uppmärksam. Inte trodde jag att det var i Stockholm jag skulle behöva vara uppmärksam när jag kom tillbaka från London.

  Men det var ju faktiskt en förväntad händelse och bara en tidsfråga när den skulle ske. Fler kommer att ske. Fantasin kommer även att utveckla mer effektiva metoder.

  Tyvärr, är dessa bara små problem, då befolkningssammansättningens utvecklingen är det stora problemet, ett problem som inte diskuteras. Exakt som Mats skriver. Diskuteras inte befolkningsutvecklingen blir det inbördeskrig.

  Ska vi slänga ut folk ur landet? Det är oundvikligt. Frågan är hur? Vilka väljer vi ut? Lösningen är att avskaffa välfärdssamhället.

  • Risto Matinen skriver:

   Ska vi slänga ut folk ur landet? Det är oundvikligt. Frågan är hur? Vilka väljer vi ut? Lösningen är att avskaffa välfärdssamhället.

   Givetvis ska packet ut!

   Hur? Börja med nyinvällarna! Alla ut!

   Sedan/samtidigt är det förmodligen bäst att skicka ut alla invällare som någonsin begått ett våldsbrott mot en svensk eller annan vit person.

   Sedan alla som tagit sig in illegalt. De första av dem som ska ut därefter, är de som inte visade papper på sin identitet och färd.

   Sist, men inte minst, dras alla parasitbidrag in och de som då inte försvinner av sig själva förklaras fredslösa…

   • mats skriver:

    Du nämner en massa viktiga åtgärder som våra myndigheter skulle ha vidtagit vid gränserna och innan dessa personer släpptes in.
    Frågan är hur mycket en rättsstat kan backa på de löften den ställt ut. Räcker det med att hänvisa till att dessa människor redovisat falska underlag eller inga alls och därmed släppts in på falska grunder, för att flera år senare sparka ut dem?

    • Göran skriver:

     Alla som får avslag på ansökan om att få vara i Sverige kan man direkt slänga ut. Annars kan man stifta en lag och sätta dem i ett läger.

     Med anledning av din fråga om en rättsstats löften lade jag förslaget att avskaffa välfärdssamhället. Det mesta av invandringens problem löser sig automatisk då.

     • mats skriver:

      Att ha eller inte ha välfärdsstaten, är som frågan om bröstet eller flaskan. En del kan inte tänka sig att släppa bröstet och blir närmast deprimerade när de måste.
      Andra är mer som borymmare och släpper bröstet direkt för det oberoende flaskan innebär.

      Trodde aldrig jag skulle skriva att valet av flaskan är ett val av oberoende. 😉 Men där blev det så!

 5. Sten-Arne Persson skriver:

  i vårt ”öppna” samhälle säger alla de makthavare som kommer till tals i dumburken med anledning av terrordådet i Stockholm. Vidöppet för kreti och pleti som inte är födda i Sverige men stängt för svenska folket. I synnerhet landsbygdsbefolkningen som med alla medel ska drivas in till storstäderna. Se bara hur djurskyddsterrorn bestyckad med djurrättsaktivister under snart tre decennier har fått härja fritt mot försvarslösa djurägare som döms på löpande band i våra förvaltningsdomstolar på vilka grunder som helst. Vilket strålande tillfälle att få gehör för att sätta upp spionkameror överallt för att kunna behålla ”öppenheten” i samhället. Makthavarna vet precis som djurskyddshandläggarna att de bär sig illa åt mot folket. Därför åker de alltid ut två och två, dessutom ofta med poliseskort. Samtidigt som djurskyddshandläggarna påstår att 70 procent av dem har blivit hotade. Trots att de själva säger att de polisanmäler alla hot har ännu ingen dömts för hot mot tjänsteman. Och jag har aldrig hört att någon handläggare blivit misshandlad.

  Precis som djurskyddshandläggarna vet de politiska makthavarna och deras tjänstemän om att de bär sig illa åt mot sitt folk därför tar de tacksamt emot denna terrorhändelse som en anledning att öka kontrollen och låsa in sig på sina tjänsterum med både spionkameror och annan utrustning samtidigt som man fortsätter att ljuga om vårt öppna samhälle.

  Med EU:s sämsta lönsamhet i vårt jordbruk, får vi varken sjukpenning eller föräldrapenning som vi kan leva på och pension kan vi glömma. Än mindre att kunna anlita en advokat som inget förstår om djurskötsel för 2000 kronor i timmen smart ordnat. Inget rättsskydd där inte. Skillnad är det för vår kulturberikning som i all oändlighet verkar kunna starta process om rätten att våldgästa oss och med både rätt till advokat och tolkar, eller har jag fattat fel?

  Allt verkar öppet för alla utom för infödda svenskar som kontrolleras vilket det behövs eller inte. Se bara på kravet på digital personalliggare vid arbete på näringsfastigheter vilket i hög grad drabbar jordbrukare med ökade kostnader och risk för stora böter om man skulle missa något. Vårt samhälle verkar bara vara öppet för bovar och banditer och angivare så länge de inte anger våldsbrottslingar förstås. Men djurägare kan man anmäla anonymt hur många gånger som helst utan att det betraktas som ofredande. Länsstyrelserna till och med talar om hur man ska agera för att förbli anonym. Hur länge ska detta få pågå. Tror inrikesminister Ygeman fortfarande att vi kan köpa mat av våra grannländer vid krigstillstånd?

  Det kaos som Sverige har hamnat i varnade denne modige man Fritjof Adams för på denna länk
  https://www.youtube.com/watch?v=pKA1YWUcrVs
  för ett par månader sedan. Han finns på youtube med flera andra intressanta filmsnuttar.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Politikreporter”.Olle Lönnaeus: Terrorattacken som alla visste skulle komma. (Dagens Helsingborgs Dagblad).

  President Donald Trump i Amerika har tydligen talat om det för Olle Lönneaus men inte för våran försteminister Hr. Stefan Löfven eller BATRA. Sorgerliga saker hända. Snacka om katastrofer!!!

 7. Gunnar Littmarck skriver:

  Hej Mats, jag har skrivit lite på samma tema under dagen och uppdaterade nyligen med svensk historia.

  Många regioner i världen är som våra förfäder var för många hundra år sedan, vi skulle troligen ha svårt att assimilera de med.

  Jag anser att journalistkåren sabbar nu genom att i fullständig extas älta dygnet runt en terrorattack som knappast skulle fått en notis om den skett i de flesta regioner dagens nysvenskar kommer från.

  Vitsen med terror är att skapa rädsla, där är England en förebild, dels under Hitlers terrorbombning av London dels då IRA bombade som mest.

  Men vi svenskar tycks ju ha en oändlig katastroflängtan…

  Orkar du så skumma mitt inlägg och finn motargument, till det länkar jag till en färsk berättelse med titeln Stockholms blodbad som bara den är värd ett besök.

  Det du skrev om Brasilien understryker att samhällen ligger mycket olika långt i utveckling, Sydafrika tycks backa.

  Men rasism inom grupper som inte betraktas som etniskt vita är ju något journalistkåren med håller tyst, se bara då den afrikanska pappan med barn attackerades på en bro i Malmö, stora rubriker tills det visade sig att han attackerades av kurder.

  Eller hur många araber visar ett judehat som skulle leda till en explosion av fördömanden om det visats av vita icke judar.

  Egentligen borde rasism bytas mot nedvärderande fördomar om andra grupper, inkl då vissa kvinnor uttalar sig nedvärderande om män i allmänhet.

  Här i Norge är det numer tillåtet att gynna män i kvinnodominerade utbildningar typ som psykologi (vilket för övrigt snabbt ersätts av AI där redan tekniken är bättre än 75% av alla psykologer och snabbt förbättras genom självlärande program).

  Vidare lades all genusforskning ner för flera år sedan då den inte är vetenskaplig samtidigt infördes mansjourer och snabbt visade det sig att det är lika många misshandlade män som flyr sina förhållanden som kvinnor, psykisk misshandel leder mycket mer ofta till självmord än fysisk om än vi reagerar mycket hårdare på fysisk.

  Så så funderade jag snabbt och spontant en lördagskväll.

  Ha det bra.

  • Göran skriver:

   År 2003 körde en psyksjuk man in med sin bil på Västerlånggatan i Gamla Stan i Stockholm. Han dödade två personer och skadade sexton. Den händelsen gav inte så många rubriker och artiklar.

   Var och en måste förstå att alla mediaredaktioner befinner sig i extas just nu. De älskar sådan här händelser. Mycket att skriv och spekulera. De kallar det nyhetsvärde. De vill ha nyhetsvärde. Strunt i samma att folk dör.

   • B-J Bjurling skriver:

    Precis. Dessutom iranier, enligt vad som sägs på flashback. Lätt att i efterhand skylla på ”röster”. Vad har hänt med media sedan 2003?
    Katastroflängtan och historielöshet. Kanske mindre naiva men samma gaminstinkter och mycket sämre sinne för proportioner.

 8. JIMMY skriver:

  Tack för alla kloka kommentarer på denna cyber oas, långt bortanför likriktade kartell korporativism politiker och MSM demokraturens förlorade totalitärhjärntvättade .

  Men ändå tacksamt skönt att möta våren bland koltrast sången i skogens nordvästra Värmland.

 9. Gunnar Littmarck skriver:

  Har bortanför ersatt bortom liksom förståelsen för när man använder de eller dem i modern svenska?

  Snart skrivs hitanför i stället för hitom…

  För länge sedan skildes mellan singular och plural i verb typ simma, (den tar du Mats med enkelhet).

  Språk har utvecklats för att i första hand skilja ut de som inte tillhör ”gruppen” därför dialektmobbing fortfarande är levande.

  Nu när vi kommunicerar globalt har det skapats en form av ”ingeiörengelska” som enbart gör det språk allt borde gjort.

  Förmedla tankar, funderingar, erfarenheter och kunskap så exakt och enkelt som möjligt.

  Fundera på den min bästa språkprofessor till onkel.

  iofs ok svenska är ett språk utan långsiktigt globalt värde.

  Häpp!

  • mats skriver:

   Ser att det var Jimmy som skrivit bortanför och inte jag. Men det kunde ha varit jag. För det stämmer väl med hur man uttrycker sig i mitt gamla Norrbotten. Där skulle bortom kännas som risksvenska och artfrämmande. Dialektmobbing, som du kallar det.

   Med låneord från främst engelska kan det bli svårt att ensam simma i språkhavet. När Kim och Sam som förr tillammans summo kan misstas för att brottas. Törhända deras möte var en summit på simmarnas parnass!

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Norrländsk dialekt har med ofta kvar att sätta o framför de flesta adjektiv för dess motsats, värst var min mentor som ung på ett sågverk (en lapp som hatade lappar…) orund …. oval fanns inte i hans ordförråd.

    Men egentligen känns det idiotiskt att ibland använda i och ibland o för motsatsen.

    En kamrat till mig är med i ett jaktlag långt norr ut, vid ett möte saknade han en vän och frågade var han var.

    Han har okommit…

    Benny trodde han var död tills kan dök upp.

    Här i Norge är det katastrof för en dyslektiker som jag.

    Dels för att så många ord uttalas och betyder det samma som på svenska men stavas helt annorlunda, dels för att det är pålagt att skriva på nynorsk en stor del, men det visas ej, vore engelska filmer och artiklar textade på bokmål med svart text och nynorsk med röd skulle många invandrare med mig få det avsevärt enklare.

    Men det är ju inte så med ett språk, att skriva bortanför signalerade uppväxt i skild grupp och det är den historiska nyttan med språk, att snabbt kunna skilja ut eventuella ”spioner” från de vi ska lita mer på.

    Nu gäller inte det då de flesta av oss har vänner globalt och snart kommer simultana digitaltolkar vara bättre än dagens bästa mänskliga.

    Bara hålla fram smartphonen (svengelska) framför snickaren på landsbygden i Pakistan och vi kan föra givande samtal, jag på svenska och han på urdu.

    Att jag är ordbajsare har jag vetat länge och dyslexi tvingar mig att läsa och skriva mer än de flesta så numer bajsar det ord även ur mina fingrar.

    Ha en fin söndag och låt fåglarna sprida sin optimism till oss alla genom sin sång.

    • mats skriver:

     Dyslexi är inget roligt att ha. Jag har som vuxen insett att jag har det och att det starkt påverkade min skolgång. De frekventa frågorna från mina lärare, om varför jag som var så duktig och intelligent inte gjorde bättre på de skriftliga proven fick sitt svar 30 år senare.
     Men det kan ge många överraskande och roliga feltolkningar av text!

     Som norrbottning har jag naturligtvis varit obadad, onykter, odrucken, ofikad, oborstad, otidig, oäven, ovälkommen, okunnig, otrolig, osund, oäten, okommen, otränad, oerfaren, ofaren och en hel massa annat på o. Men trots mina skrala betyg tror jag aldrig någon kallat mig obildad. En av livets små paradoxer!

 10. Samuel af Ugglas skriver:

  Olle Lönnaeus: ”Terrorattacken ökar trycket på mer övervakning och hårdare straff” i Dagens HD.
  Socialisterna skruvar åt tumskruvarna ytterligare och begränsar ”FRIHETEN” för den svenska befolkningen och Löfven/BATRA rosas?
  De invandrade ”offren” lär inte drabbas.

  • mats skriver:

   Ja, det är något av det värsta med de reflektioner våra ledare och deras rådgivare visar upp. De kräver framför allt mer tekniska inskränkningar i vår frihet.
   I praktiken blir det vi som straffas för att de inte skött sitt jobb.

 11. JIMMY skriver:

  Gunnar Littmarck @

  Jag personligen är värmlänning av infödd ohejdad vana!! och har alltid strävat hela mitt 47 åriga liv efter att stå utanför diverse psykopater misantroper FN globalister EU skolor och kontrollerande retoriker med andra elaka olika genomskinliga lekar det vill säga” bortanför”

  Och om du lägger ut långa haranger om cyber internet människor som du inte känner samt insunerar att ” uppväxt i skild grupp och det är den historiska nyttan med språk, att snabbt kunna skilja ut eventuella ”spioner” från de vi ska lita mer på.”

  Så är du (Gunnar Littmarck patetiskt ) och ditt 1% intelligenta teknokrat elitsamhälle kommer inte att fungera nu när du har värre språkproblem och journalist fiender som bara säger nyanlända och typ liksom!!!

  Jag hör just nu koltrasten och de är mina djupa skogens vänner!!!! LOL!!

 12. Göran skriver:

  Jag förstår inte riktigt vad det är för mening med att kritisera språket hos någon eller flera som skriver inlägg här? Speciellt när kritikerna inte behärskar språket 100 % korrekt själva.

  Låt folk skriva som de vill. Det är ett eget problem att inte vilja ha ett så korrekt språk som möjligt. Vill man förmedla en åsikt och vill att den ska läsas av så många som möjligt då får man ansträng sig lite med det skrivande ordet.

  Det vimlar av journalister, bloggare och andra som helt enkelt skriver tråkigt eller formulerar sig svamligt – det går helt enkelt inte att läsa dem.

Kommentarer är stängda.