Skogsägandets ände

Vad har Arbetsförmedlingen (Af), Lantmäteriet, Naturvårdsverket (SNV), Statistiska Centralbyrån (SCB), SMHI och Sveriges Geologiska Undersökningar (SGU) gemensamt? Svar: De arrangerar Hack for Sweden, en tävling där Sveriges bästa hackare ska göra något av offentliga databaser. Med den laguppställning som organiserar detta kan det bara finnas ett syfte. Att finna ut hur man i bästa funktionssocialistiska anda ska kunna konfiskera privat mark.

Årets upplaga vanns av Johan Marand, en SNF-extremist som tycker att det är rimligt att skriva ett självlärande program som använder input från alla bevararextremister som nyttjar programmet för att ur offentliga databaser kartlägga privat egendom för att kunna belägga dem med brukanderestriktioner. Med lite andra sökparametrar skulle den också kunna användas till att leta lämpliga marker för gruvbrytning. Men med tanke på programmerarens egna intressen är nog det en oönskad bieffekt.

Hade Hack For Sweden haft som syfte att skapa program och finna duktiga programmerare som kan skapa exportinkomster till Sverige hade det varit helt andra organisationer bakom. Då hade det varit Svenskt Näringsliv, Datainspektionen, Exportkreditnämnden, Exportrådet, Invest In Sweden, Kommerskollegium, Konkurrensverket, Patent- och Registreringsverket, Sveriges Marknadsförbund, Utrikesdepartementet och andra som arrangerat.

De som arrangerar Hack For Sweden har inga sådana export- eller företagarintressen. Det handlar bara om Sverige-interna verksamheter beroende av skattepengar från medborgarna. Med arrangemang som detta behöver svensk landsbygd inga nya fiender De finns redan i överflöd i statsförvaltningen och dess sockpuppets, särintressen, som tillsammans lägger en våt filt över privat ägande, företagande och utveckling på landsbygden.

Lite vid sidan om kan vi citera Bill Vaughn. Det är mänskligt att fela, men för att skapa kaos behövs en dator.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Skogsägandets ände

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Kan inte någon med kunskap och resurser därtill plantera ett virus som muterar till en “hackspett” i detta program? Det vore ett sant nöje att få uppleva.

  • mats skriver:

   Ja, tänk om ett sådant program och konfiskatörerna kunde drabbas av sin egen variant av vitryggig hackspett, som gör att de åläggs brukandeförbud av sina konfiskatoriska idéer!

   • Stefan Eriksson skriver:

    Jag hade väl föreställt mig en “bugg” som hackar sönder programmet från insidan av den samma. “Urholkar” det så att säga, och där förökar sig som gräshopporna vi hört talas om i bibeln.
    Det vore en “våt” dröm.

 2. Anders Rydén skriver:

  Du har rätt det krävs en dator för att skapa kaos.

  Nu leker jag med tanken att om väldigt många personer började rapportera in än det och det andra till artdatabasen bara för att jäklas, vad skulle resultatet bli av det?

  • mats skriver:

   Det kanske blir som det där viruset Stefan efterlyser?

  • Göran skriver:

   Faktiskt en väldigt bra idé. Har de något form av formulär ska man rapportera in en massa skit rent ut sagt. Det finns faktiskt en väldig kraft i att mata myndigheter med jobb. Att kunna förvaltningslagen på sina fem fingrar är nästan ett måste.

   Jag vet en person som ägnade sig åt detta en gång i tiden. Myndigheten som drabbades av denna person skrev till regeringen på den tiden och begärde en ändring i lagen, vilket regeringen även gick med på. Men det var roligt att läsa om myndighetens plågor denna person skapade. Bland annat hade en tjänst på myndigheten som var avsedd för personalens hälsa aldrig kunna besättas då tjänsten fick upptas för handläggning av denna persons skrivelser i stället.

   Nu i dataåldern kan allt göras så mycket enklare med färdiga formulär. Låt personalen på myndigheterna ha det riktigt tråkigt på sin arbetsplats. De ska känna att deras arbetsuppgifter är meningslösa.

   • Anders Rydén skriver:

    Var det Anderz Harning?

    Okynnesanmälningar är för övrigt ett verktyg som används redan av vissa individer.
    Det jag direkt tänker på är folk som håller på att helt obefogat anmäla illegal rovdjursjakt och djurskyddsanmälningar i tid och otid.

    Får de göra det helt ostört så…

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det kanske fanns ett motiv för socialisterna att avfolka landsbygden även om dom själva inte anar vilka krafter dom satt i rörelse. Nyfiken på hur dom tänkt sig att överleva. Historiskt slutar det ju i blod, lidande och ödeläggelse! Venezuela är väl ett levande och färskt exempel.
  Har just lyssnat till Gunnar Rundgrens väloljade trut i STASI Radion “SR P1” om hans ätstörning.

 4. Göran skriver:

  Kan inte alla bönder i Sverige lägga sin verksamhet i träda i två år eller något liknande. Jag vet att det bara är en dröm, men på något sätt skulle svenska folket behöva ett chockuppvaknande. Det är så lätt att gå till mataffären och köpa sin mat utan den minsta tanke på hur sårbar den kedjan verkligen är.

  Faktiskt behöver Sverige inget militärt försvar, för det är totalt meningslöst om vi inte har mat till folket. Vapen är bra toppen på pyramiden som behövs vi ett krig.

  Samma sak är det med stora naturkatastrofer. Svält kommer fort om det inte går att få fram mat. Gång på gång ser vi hur myndigheterna i Sverige misslyckas vid minsta lilla störning. Det finns ingen tilltro till dem. Det kommer som alltid vara privata personer som tar egna initiativ för att hjälpa sina medmänniskor. Frågan är bra om det finns några kvar som kan hjälpa?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Varken N Korea, Zimbabwe eller Venezuela kan avskräcka socialisterna från att begå övergrepp mot sina medmänniskor.
   Men det finns ett civiliserat sätt att råda bot på eländet.
   Begränsa “det offentligas” möjligheter att beskatta medborgarna dvs. att stjäla/konfiskera deras egendom.
   I LRF`s unga dagar körde man i värvningssyfte att medlemskapet skulle garantera jord och skogsbrukares bättre ställning mot de hemska socialisterna som då kommit till grytorna.
   Till en början lockade LRF med förmåner som t.ex bättre resultat vid prisförhandlingar men när den vägen stängdes av socialisterna, uttalade man hellre hotet från LRF om att man var osolidarisk om man inte ville tvingas till att åtnjuta deras förmåner. LRF har sedan länge diskvalificerat sig som någon slag företrädare för landsbygdsbefolkningen vilket Mats klart redogör för i inledning av sin artikel ovan. “Att finna ut hur man i bästa funktionssocialistiska anda ska kunna konfiskera privat mark”.
   För den som är intresserad, försök bena ut vad det s.k. “Slussenprojektet” i Stockholm egentligen handlar om. För tusentalet Mälardalsbönder, en garanterad rysare.

  • Anders Rydén skriver:

   He, he.
   På sätt och vis lägger faktiskt bönderna ner sin verksamhet, lite sådär smygande.
   Lägger en ner är det inte alltid som någon annan tar över hela veksamheten.

   ARLA har väl redan börjat klaga över sjunkande volymer?

   Lite högre räntor med då kommer nog de högproduktiva/högbelånade bönder drabbas hårt.

 5. Niklas skriver:

  Man skulle kanske testa programmet på Stubbhult…
  http://skogsforum.se/viewtopic.php?f=1&t=25439
  http://skogsforum.se/viewtopic.php?f=1&t=25535

  Mupparna behöver definitivt smaka sin egen medicin.

  • matsjangdal skriver:

   Bra grepp av Fredrik Reuter där. Varför har mupparna ett jakttorn på sitt kalhygge/fröställning? Och varför har de ett kalhygge?

   • Stefan Eriksson skriver:

    Jakt och dess “inkomster” är en viktig del av finansieringen av “mupparnas” land, det har jag direkt fått erfara vid värderingen av fastigheter som tvångsinlöses av staten.
    Undrar hur många rödgardister förklädda till miljösamveten som vet om det?

Kommentarer är stängda.