Snacka om nyheter!

Jo, det är en blinkning till Stellan Sundahls humor och satirprogram. Världens första feministiska regering besökte Saudiarabien i höstas. Som jag minns det bar de svenska kvinnorna i delegationen slöja vid besöket. Men jag finner inga bilder på det. Den enda bild jag funnit är drottning Silvia i slöja.

Däremot finns det bilder både på Michelle Obama och Melania Trump, båda utan slöja. Inte ens den kvinnliga tolken bär slöja. Till och med de flickor som med blommor hälsade Trumps välkomna på flygplatsen var helt utan slöjor.

Undfallenheten mot patriarkatet svider förmodligen i skinnet på den feministiska regeringen. Så mycket att SVT väljer att helt bortse från detta och istället kritisera Trump för ett tidigare uttalande.

EDIT:
Fick tips om en bild från världens första feministiska regering, den humanistiska stormakten Sveriges statsbesök i Iran. Ibland säger faktiskt en bild mer än tusen ord!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Snacka om nyheter!

 1. Jan Suhr skriver:

  Det var väl i Iran svenskarna bar slöja?

 2. Göran skriver:

  Går man bakåt och ser på vad Donald Trump har sagt om Saudiarabien tidigare är det lite märkligt beteende av honom idag. Han kritiserade Michelle Obama för inte ha burit slöja då det kränkte Saudiarabiens seder.

  Sedan har vi allt han sade om Saudiarabien under valkampanjen. De var snackare och fega och lät andra utföra deras krig. Så nu är Donald Trump i Saudiarabien och ska få pengar. Då ställer man i sig i ledet. Låter amerikanska ungdomar dö i krig åt Saudiarabien (USA deltar i Saudiarabiens krig i Jemen). Värdens största finansiär av terrorism – Saudiarabien – och bevisade kopplingar mellan 911 och Saudiarabien.

  Nä, Donald Trump är en riktigt stor besvikelse. Men fortfarande tror jag han och hans familj är hotade till livet av de som är de som verkligen styr USA.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Är inte Fru Obama gift med en ”Muhammedan” eller är hon bara frilla?
   Så vitt man vet har Obama inte avsvurit sig muhammedanismen.

  • mats skriver:

   Att Donald är ombytlig är ett problem vi tvingas leva med. Han är som president alltid en part i målet. Media, som anser sig vara en neutral rapportör av fakta och nyheter, ska inte vara en part i målet.
   Därför är det ett större hyckleri av SVT att dra upp just den historia du berättar (som jag länkade till) istället för att påminna om den svenska regeringens hyckleri.

   • Göran skriver:

    Jo, det är sant. Jag tror inte Donald Trump har gjort något han blivit kritiserad för som inte Barack Obama har gjort. När Barack Obama utbytte information med ryssarna höjde man inte ens på ögonbrynen.

    Att Hillary Clinton sålde 20 % av USA:s uran till Ryssland och fick 120 miljoner dollar in på hennes stiftelses konto pratar MSM aldrig om.

    Jeb Bush var den hårdaste kritikern av Hillary Clintons privata epostserver. Att han själv hade en privat epostserver när han var guvernör för Florida har han tydligen glömt bort.

    Listan på hyckleri kan göras hur lång som helst.

 3. JIMMY skriver:

  Tack Mats som tog reda på vilka som kryper för medeltida Gudlösa straff underkastelsen.

  Det är Svenska oligarki kartell symbios malthus demokraturens (FN symboliska slottsruin agenter) ( MP – Medeltids Partiet) och snart kort efter valet 2018 en nyfascistisk DÖ uppgörelse mellan (SoZZarna) ( Dagcenter partiet marionett felprogrammerad fjärrbilderberg styrda blinkdockan Annie ) alternativt (Självmords Alliansen ) vilka kommer då att samarbeta med( SD) som är en
  mix hybrid kopia på SoZZe politik från 60 talet fram till 1984.

 4. dolf skriver:

  Bilden av den feministiska delegationen i Iran är väldigt talande på flera plan. Men … i ärlighetens namn bör påpekas att det finns en stor skillnad mellan besöken i Saudiarabien och det i Iran. I Iran är det lag på att kvinnor ska bära slöja. Det är också därför som t.ex. den utsända kvinnan från SVTs nyhetsredaktion som rapporterar emellanåt från Iran också alltid gör det i slöja.

Kommentarer är stängda.