Comey, en skurk?

Washington Post, en publikation vi inte vanligtvis associerar med Trumpsympatier, har skrivit om James Comeys bakgrund, innan han vittnade under ed i ett utskottsförhör, här och här. Lew Rockwell har sammanfattat. Då visar det sig att han har varit Clintons man i ett par decennier. Han räddade paret Clinton på 90-talet då han ingick i senatskommittén som granskade Whitewateraffären, en fastighetsaffär där Clintons affärsbekanta (Jim och Susan McDougal samt Jim Tucker) fick fängelse. Jim McDougal avled i fängelse, i brist på vård. Men Clintons gick helt fria. Ingen inblandad tjänade några pengar på fastighetsaffären, utom Bill Clinton, som fick $850.000 för att vara med i TV och berätta om sin oskuld.

Som federal åklagare tog Comey 2002 över ansvaret för en utredning om President Clintons benådning av Mark Rich året innan. Det märkliga är att han då gick från att vara den åklagare som jagade Rich för skatteflykt och pengatvätt, till att istället granska benådningen av honom. Efter att Rich hustru donerat $450.000 till Bill Clintons biblioteksfond och $70.000 till Hillary Clintons senatorskampanj, samt ytterligare $1 miljon, till Clintons blev han benådad. Comey lade ner utredningen mot Bill.

President Clintons säkerhetsrådgivare, Sandy Berger, blev ertappad med att smuggla ut hemliga dokument som visade att Clinton hade haft möjlighet att döda Usama Bin-Laden långt innan 11 september 2001, men avstod. Comey utredde och både Clinton och Berger gick fria, tänka sig!

År 2005 gick Comey till det privata näringslivet, Lockheed närmare bestämt. Det är det största företaget i världen när det gäller att få statliga anslag för varor och tjänster som säljs till militären, främst inom flyg. De har varit under konstant utredning om mutor, fusk och oegentligheter sedan åtminstone 70-talet. De har i omgångar fått betala skadestånd eller återbetala miljonbelopp som tillsammans överstiger $1 miljard. Med andra ord ett företag som ingen rättskaffens människa vill ha något samröre med. Comey blev deras främste konsult och “senior vice president”.

Flera av de skadestånd och återbetalningar som Lockheed tvingades göra inträffade medan Comey var kvar där. Innan han slutade 2010 hade Lockheed fått 17 kontrakt från Hillary Clintons departement. Själv fick han $6 miljoner per år och han såg till att bolaget donerade stora summor till Hillarys kampanjfond.

Därifrån gick Comey till banken HSBC, som enligt WaPo är världens mest korrupta bank. De åtalades för pengatvätt och att gå runt USAs sanktioner mot Iran. Comey förhandlade med Obamas justitieminster Loretta Lynch om ett skadestånd. Vid prislappen $1,9 miljarder i skadestånd till staten kom de överens om att ingen på banken behövde åtalas och riskera fängelse. Två år senare utnämndes Comey av Obama till chef för FBI.

När Hillary Clinton under presidentvalkampanjen avslöjades med att som minister ha använt en osäker server för stora delar av sin e-postkonservation fick Comey i egenskap av FBI-chef i uppdrag att utreda det. Han fann inget åtalbart. Men när Bill Clinton någon vecka senare hade en privat förhandling med dåvarande justitieminister Loretta Lynch i hennes flygplan på plattan på Phoenix flygplats, då fick Comey kalla fötter. Han insåg att om han inte granskade Hillary igen, skulle både han och hon förföljas av anklagelser resten av valkampanjen. Därför kom det meddelande om återupptagen undersökning som demokraterna påstår kostade Hillary presidentämbetet. Sanningen är nog snarare att det var Bills agerande som gjorde det. Comey gjorde vad han kunde för att rädda henne. Men det var för sent. Judge Napolitano skräder inte orden. Det borde vara Lynch som utreds och sannolikt åtalas.

Ni kan vara övertygade att president Donald Trump har informerats om allt detta av sina rådgivare. I mina ögon gjorde han det enda rätta och entledigade Comey. Notera också att när Comey under ed i utskottsförhören skulle ge igen till Trump talade han illa om honom som person, men han erkände också att FBI inte hade funnit någon koppling mellan Ryssland och Trump. Det hade varit att öppna för ett åtal om mened, vilket naturligtvis varit en nesa för en före detta FBI-chef. Men demokraterna fortsätter tjata om Ryssland. Deras trovärdighet når nya lägstanivåer. Lew Rockwell kommer med ytterligare information som pekar ut Comey som en aktiv part i det Deep State som gör allt för att sabotera för Trump.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Comey, en skurk?

 1. Sten.Arne Persson says:

  Vilken rutten värld! Vad kan man inte förvänta sig i falskspeleri? Var sitter roten till det onda?

 2. Göran says:

  Hur gick ganskningen av Comey till när han anställdes som FBI-chef? Jämför med hur de nu jagar justitideministerns Jeff Sessions. I media dansar det runt två saker. Ett, att han talade med en ryss och växlade några ord på en stor konference med hundratals deltagare, två att han sagt något olämpligt för typ 20 år sedan. Det anses diskvalifiera honon enligt vänstern i USA.

  Donald Trump borde i hemligthet sätta upp en korruptionsregister. Gå igenom alla offentligt anställdas historia och dra kopplingar mellan dem. Avskeda sedan alla olämpliga. Inga som avskedas ska ersättas med någon annan. På sådant sätt krymper Donald Trump även “the Deep State” vilket måste göras om USA:s skulder ska kunna tacklas.

  • dolf says:

   »Donald Trump borde i hemligthet sätta upp en korruptionsregister. Gå igenom alla offentligt anställdas historia och dra kopplingar mellan dem.»
   Han kanske håller på!

 3. Samuel af Ugglas says:

  Det saknas tydligen språkkunskaper i svenska media för att göra en så pass klar och lättförståelig sammanfattning som den Mats gjort ovan.
  Att hålla svenska folket ovetandes om händelsernas gång i USA är minst lika korrupt i Sverige som i Amerika. Särskilt om vi olyckligtvis och lite tursamt råkar lyssna på SR P1 innan övriga delen av folket hunnit vakna. Socialistpropagandan därifrån är tröttsam och sövande.
  Vad gjorde vi utan Frihetsportalen, tack Mats.

  • Gunnar Strandell says:

   => Samuel af Ugglas, 2017-06-14 kl. 12:35

   Jag undrar också över P1, men nöjer mig med att konstatera en historielöshet som skrämmer. Man talar om historiskt skeende när Comey blir kallad till senatsförhör.

   Jag undrar hur de kunnat missa FBI:s förste chef John Edgar Hoover, där svenska Wikipedia skriver: “Hoover överskred ofta sina befogenheter, han beskylls för att ha använt utpressning mot kända personer inom politik, förvaltning, armén och storföretag, samt sysslat med olovlig politisk förföljelse.”

   Jag tycker inte att det är konstigt om en president i USA tar chefen för FBI i hampan innan man hamnar i samma läge igen. Comey var på god väg, som jag ser det . Donald Trump har också levt i en tid när Hoover var chef över FBI.

   Hoover vittnade också i senaten och kanske försvarade sina mecenater?

   Även Comey referar tydligen till Hoover.

   Hur kan P1 sjunkit så lågt? De har ju varit flera stycken och jobbat med materialet i veckor? Och de bör veta att utan faktakoll ökar risken för att sprida “fake news”.

   Länk:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/J._Edgar_Hoover

   http://www.latimes.com/politics/washington/la-na-essential-washington-updates-comey-says-he-did-not-want-a-j-edgar-1496937037-htmlstory.html

 4. Risto Matinen says:

  Tja, helt utanför ämnet, men jag som ibland passerar nordiska gränslinjer blev glad att EU gjort något bra för oss vanliga för en gångs skull: De skyhöga roamingavgifterna försvinner imorgon den 15 juni, och skulle samma som i hemlandet.

  Telia utmärkte sig dåligt som vanligt. Fördelar för asociala medier innan lag, och inget efter lag. De stängde bara av oss, rakt av i måndags! Utan ett enda meddelande innan! Tog mig två timmar att få reda på det ikväll!

  Telia åker ut i alla sammanhang, om de inte rejält kompenserar detta!

  • Gunnar Strandell says:

   => Risto Matinen, 2017-06-14 kl. 20:44
   Teliabutiken i Gränby Centrum, Uppsala räddade i alla fall mig för en vecka sedan när jag lade mobilen på biltaket och tappade den strax norr om motorvägsbron i Södertälje.

   Jag fick en ny telefon, ett nytt Sim-kort med det gamla numret, ett fodral och 2GB mer surf för 200:- mot att jag band fast mig vid masten i ytterligare två år.
   Och det hela tog bara 15 minuter.
   Suveränt Telia! säger jag.

   • Risto Matinen says:

    Läste du det jag skrev? Jag betalar för dataöverföring, inte för en idiotförsäkring.

    Så jag vill ha det jag köpt! Telia har valt att bryta kontraktet!

 5. Pingback: Trumphatarna och våldet - Avancemang

 6. JIMMY says:

  Nu har Mats återigen hittat libertarian nyhets förstasidan guldklimpar och visat att idag så behöver vi inte “Svenska kartell marxistisk demokratur MSM” när det finns Internet och medborgare journalister bloggare utav Mats kaliber.

  Mvh tack 🙂 🙂 🙂

Comments are closed.