Varför upphör rationellt tänkande när media tittar på Trump?

Inte för att media i allmänhet är rationellt och mångfacetterat. Egentligen är normalläget enahanda och förutsägbart. Men när de kommer till Trump så utgår de ifrån axiomet att allt han säger, allt han gör, allt han är, inte bara är fel och falskt, det är också ondsint. Hur kan ”fri press” världen över låna sig till att bli nyttig idiot på det viset?

Att en utböling som Trump inte är välkommen i de politiska finrummen i Washington stod ju klart långt innan han valdes. Där finns fortfarande en majoritet av politiska varelser som vill bli av med honom. Inte bara demokraterna, utan även en stor del av republikanerna. Så alla undersökningar om ryska kontakter och annat handlar inte om att finna någon sanning. Det handlar om att finna något som kan kasta Trump ut ur Vita Huset. James Delingpole har i alla fall klart för sig hur illa hans kollegor i media uppträder.

Media (maktens granskare) analyserar inte denna maktens arrogans, istället spelar de med och driver på som maktens trognaste nyttiga idioter. Det börjar allt mer viskas att Trump är utsatt för inte bara tryck från etablissemanget (träsket i Washington DC med omnejd), utan även konkreta hot, att om han inte gör som han blir tillsagd så går det för honom som för Kennedy. Är det sådan hat- och hotkultur media vill förknippas med?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Varför upphör rationellt tänkande när media tittar på Trump?

 1. Jan Andersson skriver:

  Han är en självsäker vit man, rik, har en yngre fru, har stor erfarenhet från näringslivet och vet till skillnad från alla som alltid haft sin utkomst från skattemedel vem som betalar notan – det vill säga allt det som vänstern och feminismen avskyr. I Sverige där ingen sådan medveten politiker existerar är det speciellt illa. Ändå är det i slutänden bara ”Trumppolitik” som kan rädda oss alla i Väst från ideologiska och ekonomiska katastrofer.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är parasitismen och kleptokratin som blir utmanad av President Donald Trump. Dessa själlösa individer som i princip aldrig gjort ett rejält dagsverke under sina usla liv och som samtidigt tar för givet att vi andra skall betala för det.
  Ett grandiost exempel: John Bolton, US ambassador to UN, hävdar att om man river de översta10 våningarna på FN skrapan i New York är det ingen som kommer att märka någon skillnad. (If the U.N. secretary building in New York lost 10 stories, it wouldn’t make a bit of difference.)https://www.brainyquote.com/quotes/quotes/j/johnbolton169120.html
  FN skrapan är ju tillika centrum för alla spridda klimatlögner, eller?

 3. Stefan Eriksson skriver:

  När media inte ”sovrar” i det som skapar rubriker, kommer sådant som att DT förklarat mänskligheten krig i sinom tid få enskilda (eller t.o.m. sammanslutningar) att ”ta det som dagens sanning. Det blir en grannlaga uppgift att ”hålla DT vid liv”. Virrpannor ur alla läger ”vädrar morgonluft” , och tänker sig att en god gärning vore att malplacera DT.

 4. Kgb35 skriver:

  Kom på detta i morse:
  Politikern till djävulens advokat och marknadsstrateg:
  -Jag har en idé, jag skulle vilja beskatta syre, då finge jag en stabil födkrok. Men folket avsätter mig om jag gör det. Kan du hjälpa mig? Jag erbjuder min och folkets själar som betalning.

  Djävulens advokat och marknadsstrateg:
  – Det är rätt, det kan du inte göra, men du kan beskatta restprodukten.

  • mats skriver:

   Det är ungefär så det har gått till, ja. Det har ju varit en historia halvt på allvar, halvt på skämt sedan antiken, att politikerna önskade komma på ett sätt att beskatta luften folket andas.
   Nu är vi där. Det var ut, inte in, som var nyckeln.

 5. Stefan Eriksson skriver:

  Läsvärt på webben i detta ämne: https://anthropocene.live/2017/06/03/att-trump-skulle-orsaka-ett-handelskrig-med-koltariffer-ar-fake-news/
  Förklaringen heter oftast pengar för sin uppehälle.

 6. Göran skriver:

  Toppnyhet på CNN häromdagen: Donald Trum har gått upp i vikt under utlandsresan – enligt källa.

  Nu måste man undra: vilka har tillgång till Donald Trumps vikt och vilka eller vem röjer det till CNN?

Kommentarer är stängda.