Snowden och underrättelsebyråerna

Mike Pompeo, chef för CIA skyller läckorna från statsförvaltningen på beundran för Edward Snowden. Det är verkligen ett försök att blanda bort korten. Varför skulle människor i förvaltningen beundra Snowden om han verkligen är en landsförrädare och inte en avslöjare av statsapparatens övergrepp?

Är det inte istället så att folk i förvaltningen, som ser alla övergrepp staten gör, alla avsteg från Konstitutionen och andra lagar, alla avsteg från normala normer och moral, som gör att de också vill bidra till att fästa folkets uppmärksamhet på hur de blir bedragna?

Vad bör då CIA, FBI och de andra bokstavskombinationerna på 3 göra för att minska läckorna? Jag tror att det enkla svaret är att lita på sina egna, både medborgarna och medarbetarna. Bryt inte mot lagen, inte ens på order av dåliga politiker. Se till att vara på folkets sida mot alla propåer om att övervaka och förslava dem.

Vilken omöjlig utopi! Det är ju de människor som bär på en öppen eller dold önskan att sätta sig över sina medmänniskor som hamnar på dessa myndigheter. Så den bästa lösningen är att vanliga medborgare slutar rösta på politiker som tillsätter dem.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Snowden och underrättelsebyråerna

  1. Jan Suhr skriver:

    Snowdens misstag var att han lämnade ut uppgifter som satte några personer i sticket. Hade han lämnat dem utanför avslöjandet hade han klarat sig bättre och kanske inte blivit spionanklagad. Då hade USA-media jublat och haft mycket att jobba med.

  2. Göran skriver:

    Lagstiftningen är sådan när du tar dessa statliga jobb att om du röjer ett brott på förvaltningen begår du ett brott.

    Mats påpekar en viktig sak att det är människor som vill sätta sig över andra som tar dessa jobb. Därav att förvaltningar är så ineffektiva. De sitter och bevakar varandra så att någon inte är mer än någon annan. Vuxenmobbing på arbetsplatser förkommer i stort bara inom offentliga förvaltningar.

    När politiker säger något, förvänta dig det motsatta. Barack Obama gick under sin första valkampanj ut med att han skulle vara transparent. Barack Obama är den president som har åtalat mest ”whistleblowers”.

Kommentarer är stängda.