Statens våldsmonopol, igen

En av president Obamas ogärningar var att skicka ut ett brev som inte är lag eller krav, bara en uppmaning; att inte polisanmäla våldtäkter och sexuellt ofredande på universitetsområden. Det skulle iställlet skötas helt av skolans administration.

Följden har blivit att de som blir utpekade som förövare står helt rättslösa. De skolor som tillämpar detta låter dem inte få hjälp av en försvarare och inte rätt att lägga fram sina argument som kan fria, exempelvis alibi. Det är alltså rätten till sådan opartisk behandling som på engelska kallas för due process (det vill säga rätten till en rättvis och saklig rättsprocess) och är en hörnsten i en rättsprocess som uteblir.

Resultatet av uteblivna polisanmälningar och utebliven due process har blivit ett antal män, okänt hur många, som avstängts från universitet eller valt att lämna en ohållbar situation där de inte får försvara sig. Nu har 19 statsåklagare, eller ska vi kalla dem justitieministrar på delstatsnivå (attorneys general), skrivit till Trumps utbildningsminister Betsy DeVos och uppmanat henne att behålla denna ordning på de statliga universiteten!

Här sällar sig alltså rättsstatens tjänare och företrädare till en rättslös ordning. Det är inte att undra på att känslorna av olust och osäkerhet sprider sig på amerikanska universitet och till det omgivande samhället.

Mike Lofgren beskriver i The Deep State hur privatisering av fängelser och poängjakt bland poliser lett till att USA har överlägset flest människor i fängelser, även räknat per capita. Det kan räcka för en omyndig tonåring att snedda över gatan. Stoppad av rätt polis blir det våldsamt motstånd och väl i det privata fängelset fängelset kommer man aldrig ut. För dessa är måna om att få så mycket skattepengar som möjligt på enklast tänkbara sätt. Notera att det är staten som tar folkets pengar och bestämmer vilka det är som ska få del av dem.

Sverige kan vara på väg åt samma håll. Det är främst de som är enklast att sätta fast och ta pengar ifrån som staten ger sig på, markägare, djurägare, bilister med flera.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Statens våldsmonopol, igen

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Just så går det när det blir fullt legitimt för grannen att beskatta dina tillgångar och begränsa dina rättigheter. Men va f-n jag kan väl också parasitera på grannen, eller?
  ”De flesta förstår att det är fel att stjäla andras pengar. Men om man ber staten att göra det, och kallar det SKATT, så tycker många helt plötsligt att det är OK att stjäla pengar”. (förf. okänd, Gud ske lov)
  ”Kill the tax-code before it kills you”!!!

  • Göran skriver:

   Indoktrineringen är så stor att folk anser det vara brottsligt att skydda sina pengar.

   Dessutom redovisar inte ens staten vad de stulna pengarna används till.

Kommentarer är stängda.