MP på crescenten

Statsminister Stefan Löfvén är pressad av transportstyrelseskandalen. Tro inget annat, även om Alliansen inte lyckas samla sig för det avgörande hugget. De verkar varken förstå att de har chansen eller på allvar vilja regera landet. De bör alltså inte få några röster alls i kommande val. Det måste vara den logiska slutsatsen av att se riksdagspartier posera med makten att bilda regering, men inte våga. Att vara eller inte vara, det är frågan!

Men för att ändå lätta lite på trycket och låta s-statsråden få en andningspaus släpper Löfvén ut mp-statsråden på en cykeltur inför media. De sker på elcyklar och statsråden har fått 5 miljarder kronor att spendera på klimatågärder. De vill lägga en del av dessa pengar på 25-procentiga subventioner till svenssons köp av elcyklar. Det lättsinne med vilken nuvarande regering hanterar såväl säkerhetsinformation som skattepengar till gigantiska slag i luften är mer än häpnadsväckande dåligt. Dessa partier förtjänar inte heller några röster i nästa års val.

Så illa är det faktiskt med det demokratiska styret i Sverige, 85% av de som sitter i riksdagen förtjänar inte att vara där. Förtjänar inte att styra landet. Förtjänar inte förnyat förtroende.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to MP på crescenten

 1. Är det ett fläskben som slängts till Miljöpartiet så att de inte skall byta sida till alliansen?

 2. Göran says:

  Det skulle gå lika bra att slumpmässigt bara utse 349 riksdagsledamöter ur befolkningen. Jag tror det skulle gå bättre, att de som blev utvalda skulle ta rollen på ett mycket större allvar. Antalet ledamöter kan dessutom bantas ordentligt.

  • akesundstrom says:

   Att banta riksdagen vore utmärk. 100-150 stolar färre skulle vara mer normalt för ett litet land som vårt. Men förslaget att göra riksdagen till ett lotteri var inget lyckat skämt, Göran, trots det säkerligen ökade allvaret.

   Däremot behöver tröskeln sänkas; 2 procent i stället för 4, vore mer demokratiskt. Och framför skulle folkstyret vitaliseras via beslutande folkomröstningar som ersättning för diktaturvännernas kompromissande på Helgeandsholmen. För även om det är Alliansen som spolat demokratin, har dess död utan samvetsbetänkligheter omfamnats av det s k “statsbärande partiet, även under den en gång så hedervärde Stefan Löfvens ledning.

  • Medborgerlig samling vill minska antalet riksdagsledamöter till 249.

 3. Samuel af Ugglas says:

  De flesta partiöverenskommelser sker utanför “riksdagen” och är knappast representativa för svenska folkets vilja.
  Det finns två alternativ inför valet 2018, Sverigedemokraterna eller “Blankpartiet”.
  367 outhärdliga dagar till nästa valdag. “Fegisarna” vågar aldrig fälla socialisterna.

  • akesundstrom says:

   Så bra, Samuel, att du här gången skiljer mellan socialisterna och fegisarna i stället för att kalla hela gänget socialister. Hoppas du fortsätter på det spåret, i insikt om att det blir fel att lasta socialismen för att våra förment borgerliga partier administrerar Palmes socialistiska politik.

 4. akesundstrom says:

  “De (allianspartierna) verkar varken förstå att de har chansen eller på allvar vilja regera landet”.

  Varför “verkar” och “på allvar”? Har inte detta varit kristallklart alltsedan DÖ och den falska dödförklaringen av densamma? Vilket i dagarna bekräftats av Kristersson: aldrig förhandla med SD, men gärna ta emot deras stöd (utan betalning!)

  Och varför inte ständigt använda klarspråk om innebörden? Att det är ALLIANSEN, med de nya moderaterna i huvudrollen, som skrotat demokratin och gjort Sverige till en parlamentarisk diktatur eller demokratur, den term som du själv, lite opassande skämsamt i mina ögon, valt att använda. INTE Löfven och hans vänstergäng, the usual suspects, SOCIALISTERNA!

  • Samuel af Ugglas says:

   Det är ungefär samma problem som landsbygdsbefolkningen har med “rovdjuren”, varg, björn och järv och alla rovfåglarna inklusive tidvis svartfågel. Konstigt nog är inte räven statens vilt ännu.
   Rovdjuren är inte orsaken till att tjänstemännen förnedrar och kränker “oss på landet”, dom, rovdjuren uppträder som rovdjur skall “mördar” det vilt som markägaren tvingas försaka.
   Det är politikerna som kränker och förnedrar oss! Löfven kan ju sitta stilla och rulla tummarna och bevittna hur “Alliansen” ödelägger Sverige. Han och socialistkompisarna skrattar och njuter ända fram till nästa val!!!

  • mats says:

   Jag ville beskriva precis det jag skrev “…även om Alliansen inte lyckas samla sig för det avgörande hugget. De verkar varken förstå att de har chansen eller på allvar vilja regera landet.”
   Att de inte ens verkar förstå att de genom att avstå från att regera försitter en chans att regera och inte heller att de inför hela svenska folket och vänstersidan visar upp att de inte ens vill regera.
   Nu har dessutom, till skillnad från när de beslöt om DÖ, en konkret anledning att rikta misstroende mot statsministern presenterat sig.
   De har alltså först svikit sina väljare genom att avstå från att regera trots att möjligheten fanns redovisad för dem direkt efter valet. Nu har de dessutom svikit demokratin genom att som opposition inte fullgöra sin plikt att sätta tummen i ögat på en statsminister som visat sig oduglig, opålitlig, okunnig, oinformerad (välj själv) för det uppdrag han utsetts.
   Att det är implikerat i det jag skrev torde vara uppenbart för alla. Du såg det tydligen direkt. Jag ville bara inte slösa fler ord på det.

   Dessutom handlade kärnan i min text om hur regeringen lägger 5 miljarder på en undanmanöver från strålkastarljuset på statsministern. Att i det läget lägga mer text på alliansen hade motverkat syftet att visa på undanmanövern.

   • akesundstrom says:

    Tack för några fler ord….

    Den i mina ögon ganska viktiga nyansskillnaden oss emellan är att du nöjer dig med påståendet att demokratin SVIKITS, medan jag hävdar att den i praktiken har SKROTATS – eller i varje fall lagts i en minst fyraårig (kanske åttaårig) malpåse, vilket är illa nog. Fast kanske är vi numera ense om att Sverige är en veritabel diktatur, inte bara en lustifikation kallad demokratur? Hur minimal är inte demo-substansen? Och hur dominerade kreatursuffixet?

    Att Löften och MP cykelkampanjar är i det perspektivet en skäligen trivial historia. Också den manövern har ju moderaterna inbjudit till. Motståndarna tar tacksamt emot det medieutrymme som erbjuds medan M är upptaget med att välja en ny bunkerchef – en Kristersson som vill förolämpa SD än mer genom att välkomna dess stöd, men inte ge dem någonting alls i utbyte. Lycka till, som han sa, Per Ahlmark.

    Slutsatsen om Alliansens demokratiska svek var du själv väldigt tydlig, när du skrev att partier som vägrat regera, trots en majoritet i ryggen, ”inte bör få några röster alls i nästa val”. Rätt så. Allt fokus bör därför läggas på de nya partier som är SANT borgerliga, nåja påtagligt mer sanna: MED, KV och KLP. Men framgång kräver, som vi tidigare slagit fast, en valkartell. Väldigt få sympatisörer vill riskera en bortkastad röst. Utan en valsamverkan röstar de kritiska hellre på SD, ingalunda borgerligt men i dag det enda oppositionspartiet, med en migrationspolitik i väldigt många borgerliga väljares smak, troligen de flestas.

    Det är alltså inte är våra vanliga antagonister, vänstern, som är de stora skurkarna i attackerna mot folkstyret, friheten och förnuftet, utan moderater, liberaler, centerpartister, ekonomkåren, statsvetarna, PK-medierna, kristenheten och stora delar av vår en gång så omskrutna och omutliga statsförvaltning.

    Allt som en påminnelse om den stora katastrofen: Tysklands 30-tal. Mindre förfärande och blodigt, förstås, men blodigt ekonomiskt allvar för våra barnbarn, det vet vi med säkerhet. Ett unikt brott är under uppsegling, som även Patrik Engellau med bloggen Det Goda Samhället börjat inse, redan innan han tagit ordet framtidsimperialism i sin mun.

    • mats says:

     Det artar sig till en sinister tid i Svea Rike. Må Liv och Lust överleva för att finna frid på sin barkflaga.

 5. mats says:

  Kom förresten att påminna mig ett sydeuropeiskt ordspråk, apropå att Ulf Kristersson ser ut att bli vald till moderaternas ordförande.
  När en liten man kastar lång skugga, då är mörkret nära!

 6. Niklas says:

  Märkligt att elcyklar ska få rabatt, men inte vanliga cyklar, som ju är bättre för både hälsa och miljö.

  Det får mig att osökt tänka på Itera-fjaskot, som väl kostade skattebetalarna 25000 kr/såld cykel i dåtidens pengavärde. Monark-Crescents kommentar var ju att “tänk vilka fina cyklar skulle vi kunna tillverka för 25000 kr/st”.

 7. Rikard says:

  Hej.

  ‘Så tar vi foliehatten på, så tar vi foliehatten på…’

  Crescent, hm? Månskära blir det på svenska. Vem använder månskära som symbol och röstar på Mp och S?

  Skämt åsido, när skall de lära sig att en sådan här subvention inte gynnar någon egentligen?

  Elcyklarna kommer att stiga i pris, blir det enda resultatet utöver slöseri med våra pengar.

  Varifrån kommer elen de laddas med? Var och hur tillverkas batterierna? Hur ser koldioxidavtrycket för en elcykel ut, sett till hela produktionsledet? Detta är frågor som en seriös journalist skulle ställt till en miljöpartist.

  Inte nog med det. Vi skall återigen tvingas betala för andras medlemskap i de korporativa facken.

  Vill man att fler skall cykla; bygg cykelvägar där så är möjligt samt sänk momsen (helst till noll).

  I den mån subventioner alls skall existera skall det i så fall vara frågan om att jag (och vi alla) betalar för att den verkligt medellöse skall kunna leva – inte som idag att du skall kunna leva med samma standard som den som arbetar i ett låglöneyrke.

  Inte till föreningar, elcyklar, icke livräddande sjukvård, eller ‘livsstilsvalsrelaterade’ tillkortakommanden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • mats says:

   Du noterade det! Jag valde crescenten framför monarken för att MP gillar muslimer men inte monarki.

Comments are closed.